PinwmpireS

Ταινία LED της Osram

Recommended Posts

Αν και σχετικα παλιά τεχνολογια ( υπαρχουν εδω και μια 2ετια ) δεν λενε να φτηνήνουν, βρήκα ενα κομμάτι σε ενα συρτάρι και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την διαδικάσια κώλησης των καλωδίων και εγκατάστασης σε ενα Coolermaster Cosmos που χρησιμοποιω για κατεβαστήρι..

Τα υλικά που χρεισημοποίησα:

1. Κολλητήρι

2. Καλάι

3. Πάστα κόλλησης

4. Θερμοσυστελόμενο

5. Sleeve για τα καλώδια

6. Απογυμνωτής καλωδίων

7. Κοπίδι

8. 2 x 4pin molex

9. 60-70cm καλώδιο

10. 1,5 m Ταινία LED

dsc01332o.jpg

Αφαίρεσα το μονότικο υλικό απο την επιφάνεια της ταινίας ώστε να κάνω τις 2 πρώτες κολήσεις

dsc01328pb.jpg

Ετοίμασα τις επαφές για να κολήσω τα καλώδια

dsc01331tc.jpg

Στις επόμενες φωτογραφίες έχω κολήσει τα καλώδια έχω περάσει sleeve και έχω καλύψει τα επιθυμητά σημεία με θερμοσυστελόμενο

dsc01334mq.jpg

dsc01335wa.jpg

dsc01336gv.jpg

Βρήκα 2 4pin molex και έκανα και εκεί τις απαραίτητες κολήσεις

dsc01343b.jpg

dsc01347xq.jpg

Και τώρα η ταινια LED δείχνει κάπως έτσι..

dsc01345l.jpg

Τέλος βρήκα 2 σημεία στην κορυφη του Tower αρκετα κρυφά ώστε να μην φένετε η ταινία και τα κόλησα με την ταινία διπλής όψης που έχει η LEDοταινία..

Το αποτέλεσμα είναι αυτο..

dsc01352jb.jpg

Ελπίζω να σας άρεσε..

Φιλικά, Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι οτι και εγω ειμαι τσαπατσούλης αλλα σήμερα είπα να περάσω τον χρόνο μου και αποφάσισα να μην βιαστώ.. συνήθως κάνω τσαπατσουλιές όταν βιάζομαι..

Οπότε μην ανυσηχείς.. δεν είσαι μόνος σου..!

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο μαστορι!!!Να μην βιαζεσε καθολου οταν ειναι να κανεις κατι ωραιο ασε τα υπολοιπα να περιμενουν η καντο αλλη μερα πρεπει να κανουμε παντα ωραιες και καλες δουλειες...

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως αμα βαριέμαι να κάνω κάτι δεν το ξεκινάω καν.. σήμερα για κάποιον λογο τα μάτια μου άνοιξαν το πρωι κατα τις 9, δεν είχα τι να κάνω και είπα να ασχοληθώ λίγο.. οσο πιο πολυ το "ψιρίζεις" τόσο πιο γρήγορα περνάει η ώρα!

Link to comment
Share on other sites

Εχω κάνει και άλλα πραγματακια.. σκόπευα να τα ανεβάσω σήμερα αλλα προσπαθω εδω και 2 ωρες να παίξω το Metro 2033 ( εχω ακούσει οτι τα σπάει.. ) και κάθε φορα που το τρέχω μου πετάει ενα "metro 2033 executable has stopped working" μου αλάζει την ανάλυση στην οθόνη και τελος.. Τι σκ@τα γίνετε εδω πέρα..

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει να χρησιμοποιήσεις ταινία LED μιας και αν θυμάμε καλά ξεκινάνε απο τα 20-25 ευρω το μέτρο, η συγκεκριμένη που χρησιμοποίησα επειδη ειναι με LED υψηλου φωτισμού και επειδη είναι και μωνομένη ( είναι και για εξωτερικούς χώρους - δεν έχει προβλημα σε νερα υγρασίες κτλπ.. δουλευει ακόμα και μέσα σε νερό ) αν θυμάμε καλα έκανε 40+ ευρω το μέτρο. Μου είχε ξεμείνει απο κάτι κρυφους φωτισμούς που έκανα στον κήπο, δεν την αγόρασα για να την βάλω στο case..!Το μόνο τις πλεονέκτημα σε σχέση με τις λάμπες για τα pc είναι οτι δεν χρειάζετε μετατροπεα.. την συνδέεις κατευθείαν πάνω στο molex. Ωραιο το αποτέλεσμα αλλα δεν εχει να ζηλέψει και πολά απο τις κοινές λαμπιτσες που βρισκουμε για τα pc.

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο αποτέλεσμα..! Σιγουρα η τιμη της Osram ειναι απαγορευτικη για τέτοιου είδους χρήσεις όταν μπορείς να πάρεις το ίδιο πράγμα με το 1/3 της τιμής..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now