geo1962

Μεταφορά δεδομένων από σκληρό σε σκληρό

Recommended Posts

Έχω ένα σκληρό δίσκο 80GB και θέλω να τον αντικαταστήσω με έναν, των 500GB.

Πιο συγκεκριμένα, ο ογδοντάρης είναι χωρισμένος σε δυο partitions, όπου στο ένα έχω τα Windows 7 με τα λοιπά προγράμματα και στο άλλο, τα αρχεία μου.

Για να μη με τρελαίνουν με το θόρυβό τους και οι δυο δίσκοι μαζί, θα καταργήσω τον παλαιό (80GB), αφού πρώτα, μεταφέρω τα πάντα στον πεντακοσάρι, ο οποίος μάλιστα, θα είναι επίσης χωρισμένος σε δυο partitions.

Αυτό που θέλω να μου πει όποιος γνωρίζει, είναι το ποιά διαδικασία και με ποιά σειρά, (δημιουργία partitions, εγκατάσταση Windows 7, μεταφορά αρχείων και αποσύνδεση παλαιού δίσκου), θα πρέπει να τα κάνω όλα τα προαναφερθέντα, αμέσως μετά το «κούμπωμα» του νέου δίσκου στη μητρική.

Εάν δεν απατώμαι, υπάρχει κάποια διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσω, ούτως ώστε να μπορεί το σύστημα να «βλέπει» σαν master, το δίσκο που επιθυμώ. Όποιος τη γνωρίζει, ας με ενημερώσει.

Σημειώστε, πως ο ογδοντάρης, είναι συνδεδεμένος στον κονέκτορα της μητρικής, SATA II 0, ο οδηγός του DVD στον SATA II 1 και είναι ελεύθεροι οι κονέκτορες, SATA II 2 και SATA II 3.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σκοπεύεις να ξαναπεράσεις λειτουργικό, βάλε ένα Acronis True Image, κάνε clone τον 80αρι στον 500αρι και είσαι έτοιμος. Θα σου δημιουργήσει τα partitions είτε αυτούσια (σε μέγεθος), είτε manually όπως θελήσεις εσύ (αναφέρομαι στις χωρητικότητες που θέλεις να έχεις στο κάθενα).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now