Recommended Posts

Δεν διάβασα όλες τις σελίδες με τα σχόλια γιατί θα μου έπαιρνε αιώνες αλλά από ότι διάβασα έχω να πω τα παρακάτω.

Καταρχήν πιστεύω(κάτι το οποίο μας είπαν και καθηγητές μας στο οικονομικό που σπουδάζω)πως ο Παπαδήμος είναι άνθρωπος ο οποίος μπορεί να διορθώσει κάπως την κατάσταση.Δεν νομίζω να είναι τυχαίο που έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ...Ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω από όλους όσους πέρασαν ως τώρα από την χώρα και πιστεύω πως αν τον αφήσουν λίγο παραπάνω να έχει τα ηνία μπορεί να δούμε κάποια βελτίωση.Όσον αφορά την έξοδο ή όχι από το ευρώ νομίζω πως καταλαβαίνουν όλοι όσοι ξέρουν κάποια ελάχιστα πράγματα ότι θα είναι καταστροφικό να γυρίσουμε στην δραχμή...Όπως ήταν και το κούρεμα βέβαια αλλα σε συνδυασμό σκεφτείτε πόσο χειρότερα μπορεί να είναι...Μια ένδειξη μόνο είναι πως αν όντως γυρίσουμε στην δραχμή η ισοτιμία θα είναι 1 ευρώ προσς 800!!!δραχμές και ίσως υποτιμηθεί ακόμη περισσότερο...Και εντάξει για αυτό που ακούγεται για έξοδο από την ευρώπη τί να πω...Αν γίνει και αυτό τότε δεν σωζόμαστε με τίποτα...

Υ.Γ. Η κρίση σύμφωνα με όλους τους καθηγητές μου δεν είναι οικονομική...Το οικονομικό αν θέλουν το λύνουν και σε μια νύχτα και το πιστεύω ακράδαντα...Η κρίση είναι πολιτική και κοινωνική...Σκεφτείτε το απλώς...

Link to comment
Share on other sites

Κουτρουμάνης: Επιδεινώνεται η κατάσταση στα Ταμεία

Η ταμειακή ανεπάρκεια ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων τα αναγκάζει σε αλληλοδανεισμό προκειμένου να μπορέσουν να καταβάλουν τις συντάξεις και τα δώρα για τον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη : «… Σε ότι αφορά τις ταμειακές ανάγκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ενόψει καταβολής συντάξεων και δώρων Δεκεμβρίου 2011, σας ενημερώνουμε ότι οι φορείς οι οποίοι θα προχωρήσουν σε δανεισμό με σκοπό την ταμειακή διευκόλυνσή τους για αυτές τις καταβολής, είναι οι εξής:

1. ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ

Το ίδρυμα θα προχωρήσει σε έντοκο δανεισμό από α) το ΕΤΕΑΜ ύψους 130.000.000 ευρώ και β) τον Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) του Φορέα ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, ύψους 75.000.000 ευρώ.

2. ΟΑΕΕ

Ο οργανισμός θα προχωρήσει σε έντοκο δανεισμό από τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων του Φορέα ΟΑΕΕ ύψους 150.000.000 ευρώ.»

Σύμφωνα με τον υπουργό το επιτόκιο, με το οποίο βαρύνονται τα δάνεια αυτά, αντιστοιχεί με το ποσό «απόδοσης του «Κοινού Κεφαλαίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Οργανισμών» (Κοινό Κεφάλαιο) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος ης τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουτρουμάνης στην απάντησή του τόνισε ότι πέραν της οικονομικής κρίσης και «η δημογραφική κρίση» οδήγησε σε «κρίση το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» εξηγώντας ότι «η σημερινή αναλογία μεταξύ συνταξιούχων και εργαζομένων είναι 1 προς 1,7 (σχέση η οποία βαίνει επιδεινούμενη) ενώ το 1950 αναλογούσαν 4 εργαζόμενοι σε κάθε ένα συνταξιούχο».

Τέλος ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι «με τις υπάρχουσες συνθήκες… η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εντός του 2012».

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Δανείστε αλλήλους για να υπάρχουν συντάξεις! - Οικονομία

[media]

[/media]
Link to comment
Share on other sites

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

The bondholder

Δούλευα στην Νέα Υόρκη σε τράπεζα που διαχειρίζονταν τα λεφτά τον πλούσιων οικογενειών.

Μια μέρα ο διευθυντής με κάλεσε να πάω στο San Francisco για μια υπόθεση. Μου ζήτησαν να υπογράψω χαρτί ότι δεν θα αποκάλυπτα ποτέ το όνομα του ανθρώπου που θα έβλεπα. Ήταν κάτι σπάνιο στον χώρο αυτό.

Το άλλο βράδυ πήρα το αεροπλάνο για το san Francisco. Το ταξί που ήρθε να με πάρει δεν πήγε προς το κέντρο αλλά προς ένα από τους λόφους. Εκεί σε μια μικρή πεδιάδα ένας ηλικιωμένος κύριος ζωγράφιζε το τοπίο. Τον αναγνώρισα. Ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας στον χώρο της πληροφορικής που είχε συνταξιοδοτηθεί από την εταιρεία που ίδρυσε και που είναι ακόμα και σήμερα παγκοσμίως γνωστή (δεν μπορώ να πω παραπάνω). Δεν ήταν ούτε ο Βill ούτε ο Στιβ.

Όταν έφτασα σταμάτησε να ζωγραφίζει και πήρε τον κλειστό

φάκελο που μου είχαν δώσει. Έπρεπε και εγώ να υπογράψω σαν μάρτυρας και έμμεινα με το στόμα ανοικτό όταν είδα τα ονόματα των foundations για το όποια υπόγραφε.

Επτά συνολικά γνωστά για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν στην Αμερική και παγκοσμίως. Υποτροφίες σε άπορους μαθητές για να πάνε στα ακριβά πανεπιστήμια, χρηματοδότηση καινοτομικών ιδεών από παιδιά ηλικίας 22- 27 ετών, συσσίτια, δωρεές σε σχολεία για βιβλιοθήκες, έδρες για την Ελληνική Γλωσσά σε αρκετά Πανεπιστήμια, κτλ.. Έφυγα γεμάτος θαυμασμό για τον άνθρωπο αυτόν. Μπορώ να πω δέος.

Η συνάντηση αυτή ήταν μια από τις τρεις που σημάδεψαν την ζωή μου.

Γύρισα στην Νέα Υόρκη και πήγα στον διευθυντή μου με πολλές ερωτήσεις.

«Γνώρισες τον άνθρωπο που σημάδεψε και την δική μου την ζωή» μου είπε «και είσαι τυχερός που τον γνώρισες. Μια μέρα μπήκε στο γραφείο μου αυτός ο άνθρωπος, που τον ήξερα και προσωπικά, και που πολλά είχαν γράψει οι εφημερίδες πριν τρία χρόνια για την αποχώρηση του από την εταιρεία. Ήταν με τον δικηγόρο του. Μου έδωσε τη χειρόγραφη διαθήκη του που ήταν μια σελίδα. Στα παιδιά του έδινε από 500, 000 δολάρια που όπως είπε ήταν 100 φορές παραπάνω από ότι είχε αυτός στην ηλικία τους. Ζητούσε το trust να του πληρώνει το ενοίκιο σʼ ένα διαμέρισμα στον San Francisco. Τίποτα άλλο γιʼ αυτόν και την οικογένεια του. Συμπλήρωνε την διαθήκη ως έξης.. Όλη την υπόλοιπη περιουσία μου (κοντά στα δυο δισεκατομμύρια δολάρια την εποχή εκείνη) θα πάνε σʼ ένα Foundation με πολλές θυγατρικές που θα προωθήσει δυο πράγματα που είναι η βάση για όλα.. την νεολαία και την Ελληνική γλώσσα. Φτιάξετε τα έτσι ώστε δίκαια και αξιοκρατικά να υποστηριχτούν αυτά τα δυο. Θα επιστρέψω σε δυο εβδομάδες να υπογράψω»

Ένας από τους τρεις πυλώνες του silicon valley ήταν οι δωρεές του δικού του foundation.

Ήθελα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία, που σπάνια το κάνω, για δυο λόγους.

Διάβασα σήμερα στην Ελευθεροτυπία ότι μια κυρία από την Λάρισα η κυρία Χ.Α Τράντου δώρισε όλοι την περιουσία της σʼ ένα γηροκομείο που το κράτος είχε παρατήσει. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας μέσα σʼ αυτά που ζούμε. Έτσι ξανά ένιωσα το ίδιο δέος.

Η δεύτερη αίτια είναι ότι ελπίζω ότι κάποιοι άνθρωποι που σήμερα αφήνουν τα λεφτά τους να λιμνάζουν στην Ελβετία ίσως ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτού του ανθρώπου ακούγοντας την ιστορία αυτή.

Αλλιώς τίποτα δεν θα μείνει όρθιο στον κόσμο αν δεν το κάνουν. Σύντομα.

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ www.olympia.gr

10qj67q.jpg

:bows:

Link to comment
Share on other sites

Αν αλλάξει ο Παπαδήμος τα πράγματα εδώ, εγω θα γυρίσω καριέρα βοθρατζής...

Σιγά μην σου σπάσει κανένα νύχι απο την πολύ δουλειά εσύ :hehe:

Μαζι σου και εγω bill...Δεν εχεις ιδεα τι θα βγαζουμε:P

Από τις αποχετέυσεις ή απο λεφτά εννοέις?

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Οι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ως φαίνεται, είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Η ελληνική πορεία προς την πτώχευση όχι μόνον ήταν γνωστή και επαρκώς αιτιολογημένη με αλλεπάλληλα υπομνήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά είχ επισημανθεί στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 από τα πιο επίσημα και έγκυρα χείλη: αυτά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αναφέρουμε τα όσα είπε ο τότε διοικητής της ΤτΕ στον συνάδελφο Περικλή Βασιλόπουλο σε μία συζήτηση-εξομολόγηση η οποία δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο τεύχος της 8ης Ιανουαρίου 1988 Χωρίς περιστροφές, ο κ.Δ.Χαλικιάς περιγράφει πώς το καλοκαίρι του 1985 η χώρα έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης, γεγονός που υποχρέσε την κυβέρνηση Αν.Παπανδρέου να ζητήσει σταθεροποιητικό δάνειο από την ΕΟΚ, τους όρους του οποίου ουδέποτε ετήρησε. Μάλιστα, για να πάρει το δάνειο αυτό, ο τότε πρωθυπουργός ανέθεσε τα ηνία της οικονομίας στον κ. Κ.Σημίτη, ο οποίος έχαιρε της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του κ.Γεράσιμο Αρσένη.

Την περίοδο αυτή, ο Δ.Χαλικιάς χαρακτήρισε ως την πιο δραματική στιγμή της πολυετούς θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας τα εξής:

«Το καλοκαίρι του 1985, λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου, ζήτησα να δω τον τότε πρωθυπουργό κ.Ανδρέα Γ.Παπανδρέου. Το έκανα σπανίως, αλλά η επικοινωνία μαζί του ήταν πάντοτε ουσιαστική. Με δύο λέξεις καταλάβαινε τα πάντα. Τού είπα: Κύριε πρόεδρε, αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία θα χρεοκοπήσουμε. Θα έχουμε στάση πληρωμών. Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών πλησιάζει το 10% του ΑΕΠ και η Τράπεζα συντόμως δεν θα έχει ταμείο να πληρώσει. Χρειάζεται να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα σταθεροποιησης της οικονομίας.

»Μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να τού υποβάλω μία έκθεση με τις απόψεις μου, πράγμα που έκανα. Όταν την διάβασε μού τηλεφώνησε και μού ζήτησε να εγχειρίσω μία φωτοτυπία στον κ.Σημίτη, που είχε ήδη αναλάβει υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ανάμεσα στον Οκτώβριο του 1985 και τον Φεβρουάριο του 1986 πέρασα μερικούς από τους πιο δύσκολους μήνες της θητείας μου. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο ασφαλείας. Αν και γενικά την δεκαετία του 1980 το επίπεδο των διαθεσίμων ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο δολλάρια, είχαμε φθάσει μόλις στα 350 εκατομμύρια δολλάρία. Εάν δεν παίρναμε τον Φεβρουάριο του 1986 την πρώτη δόση του δανείου από την ΕΟΚ και εάν δεν είχαμε το σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη, θα βαδίζαμε ευθέως στην κατάρρευση και την χρεοκοπία. Δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε τις εισαγωγές μας. Δεν θα επρόκειτο για συναλλαγματική κρίση της δραχμής, όπως αυτές που γνωρίσαμε τον Μάϊο του 1994 ή τον Νοέμβριο του 1997, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Αδυναμία κάλυψης των εξωτερικών πληρωμών της χώρας…».

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι παρόμοιες επισημάνσεις έγιναν προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζακ Ντελόρ το 1994 με την γνωστή επιστολή του, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο το 1990 ύστερα από ενθάρρυνση του τότε πρωθυπουργού της Οικουμενικής Ξεν. Ζολώτα. Επίσης, από το 1995 έως το 2003 ακολούθησαν 16 κοινοτικές και διεθνείς εκθέσεις στις οποίες απερίφραστα τονιζόταν ότι η πορεία του ελληνικού δημοσίου χρέους παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες προσπάθησαν να περιορίσουν οι κυβερνήσεις Κων. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1993 και Κ.Σημίτη το 1998-1999, με αποτέλεσμα να γίνουν στην Ελλάδα από τις συνδικαλιστικές μαφίες του Δημοσίου περί τις 2.500 απεργίες, συνολικού κόστους σε χαμένες ημέρες εργασίας περί τα 70 δισεκατ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά, αναζητούνται ληστές στην χώρα!...

http://europeanbusinessreview.blogspot.com/2011/10/1985.html

Link to comment
Share on other sites

Αγγλια ο βασικος ειναι 1200 λυρες. Δηλαδη ο μισος μισθος ειναι φυσιολογικο;

ας την αγγλία, που κολάει η αγγλία με την ελλάδα.. η περιμένεις ποτέ η ελλάδα να γίνει αγγλία?

Link to comment
Share on other sites

Αγγλια ο βασικος ειναι 1200 λυρες. Δηλαδη ο μισος μισθος ειναι φυσιολογικο;

Ε τι να σου πώ, ναι είναι φυσιολογικό.

Είναι φυσιολογικό μια Lambo να έχει 500.000? ?

416 χρόνια αγγλικό μισθό ή 833 χρόνια βασικό Ελληνικό μισθό !

Νομίζω χάνουμε το νόημα, η κάρτα τόσο θα έχει και όποιος θέλει

την πάιρνει. Δεν αναγκάζει κανέναν η AMD/ATi να την αγοράσει.

Και PS. επειδή το ακούω συνέχεια τελευταία και με τρελένει, νομίζεις

πώς στο εξωτερικό ας πούμε υπάρχει δουλειά αβέρτα? Δείχνεις τα

διπλώματα σου και σου στρώνουν κόκκινα χαλιά και σου λένε

Καλώς ορίσατε, πάρτε 4000? και καλή αρχή όπως και να δουλέυετε?

Απλά, δεν έιναι τόσο τραγικά όσο στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Ε τι να σου πώ, ναι είναι φυσιολογικό.

Είναι φυσιολογικό μια Lambo να έχει 500.000? ?

416 χρόνια αγγλικό μισθό ή 833 χρόνια βασικό Ελληνικό μισθό !

Νομίζω χάνουμε το νόημα, η κάρτα τόσο θα έχει και όποιος θέλει

την πάιρνει. Δεν αναγκάζει κανέναν η AMD/ATi να την αγοράσει.

Και PS. επειδή το ακούω συνέχεια τελευταία και με τρελένει, νομίζεις

πώς στο εξωτερικό ας πούμε υπάρχει δουλειά αβέρτα? Δείχνεις τα

διπλώματα σου και σου στρώνουν κόκκινα χαλιά και σου λένε

Καλώς ορίσατε, πάρτε 4000? και καλή αρχή όπως και να δουλέυετε?

Απλά, δεν έιναι τόσο τραγικά όσο στην Ελλάδα.

Πουθενά δεν είναι τίποτα πολύ εύκολο.

Πουθενά δεν θα σου πάρει π**α το αφεντικό κλπ.

Αλλά...

Όπως και να το κάνουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, έχει:

καλύτερους μισθούς ( ακόμα και στους εντελώς ανειδίκευτους, ναι )

λίγο, πολύ εώς και αρκετά φθηνότερα βασικά αγαθά ( φαγητό, νερό, ηλεκτρισμός )

πάνω κάτω τα ίδια ενοίκια ( προφανώς δεν λέμε για την καλύτερη ζώνη του Λονδίνου [ μιας ακριβής πόλης για παράδειγμα ] με φρεσκοχτισμένο σπίτι κλπ, όχι ότι στα καλά σημεία του κέντρου εδώ Αθήνα είναι φθηνότερα έτσι ? )

αρκετά περισσότερη αξιοκρατία ( γενικότερα αλλά και στην δουλειά )

περισσότερες πιθανότητες αν είσαι μάγκας ( νομιμόφρονος δε ) να κάνεις κάτι και να πετύχεις

πιο καλές κοινωνικές παροχές από το κράτος

και ένα Χ φορές καλύτερο επίπεδο διαβίωσης ( δεν μιλάω για την Ουγκάντα προφανώς, διαλέξτε και πάρτε... Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία [ ξενέρωτοι, ουφ ], Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία/Σουηδία/Φινλανδία/Εσθονία [ κρύυυυο :P ], Αυστραλία, Καναδάς, Αμερική )

Η άλλη διαφορά στο θέμα πτυχίων Βασίλη όμως είναι το εξής:

σε δουλειά στην Ελλάδα, σου λέει "έχεις μεταπτυχιακό ? +50 ευρώ τον μήνα", στο εξωτερικό δεν είναι +50 αλλά +200, και αν μπείς σε καλή θέση στον κλάδο σου έχεις ένα παραπάνο από αξιοπρεπέστατο μισθό.

Για να μην σε πάω μακριά, ο άντρας μιας ξαδέρφης μου στο Chicago, πληροφορικάριος, πτυχιούχος CS [ Computer Science ] { σαν να έχεις βγάλει ένα ΑΕΙ/ΤΕΙ "πληροφορικής" εδώ στην Ελλάδα δηλαδή }, έπιασε πέρσι δουλειά σαν application designer ( φτιάχνει προγράμματα για την εταιρία, και το site της ) σε ένα ( ιατρικό ) διαγνωστικό κέντρο { πως είναι ο Σακαρέλος εδώ στην Ελλάδα αν έχεις υπόψιν σου }.

10 ώρες την μέρα, 5 μέρες την βδομάδα η δουλειά του, καθαρίζει 120.000$ ( καθαρά, αυτά που μπαίνουνε στην τσέπη του, έχοντας αφαιρέσει τα λεφτά για εφορία [ μισθού, και σπιτιού ] & την κοινωνική ασφάλιση { social security } ) τον χρόνο, και παίρνει και κανά 5.000-10.000 σαν μπόνους αν πετύχει κάποιους στόχους ή παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια, κλπ.

Μπορούσε εύκολα ( και δεν το λέω για χάρην ενθουσιασμού ) να έχει δεχτεί να πάει σε μια άλλη εταιρία, στο ίδιο πόστο, με ακόμα καλύτερο μίσθο, και ίσως και λιγότερες ώρες εργασίας ).

Επέλεξε να μείνει εκεί, γιατί είναι πιο κοντά στο σπίτι τους και είναι ικανοποιημένος.

Αδερφός φίλης μου, στα 20 έφυγε και πήγε Ελβετία για σπουδές ( Αρχιτεκτονική )... τελείωσε κύριος την σχολή στην ώρα του, έκανε και μεταπτυχιακό, και βρήκε σε μόλις 4 μήνες ψαξίματος μετά το τέλος των σπουδών του ( σ.σ. πέρσι δηλαδή, το 2010 ) με καθαρό μισθό... 3.700 ευρώ.

Πρώτη του εργασία στην χώρα αυτή :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν γτ τα πολυλέμε και είναι κακό. Στην Αγγλία μπορεί να έχει και γ@μώ τους βασικούς αλλά όλα είναι ακριβότερα σχεδόν. Ειδικά τα ενοίκια αν ρίξετε μια ματιά είναι στο Θεό. Οπότε πάμε σχεδόν μία η άλλη. Φτωχός εδώ, φτωχός κι εκεί. Η διαφορά είναι ότι εκεί μπορεί να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες να ζήσεις. Στην Αυστραλία τα ίδια, στον Καναδά τα ίδια, παντού τα ίδια. Οπότε μη λέμε μεγαλύτερος βασικός καλύτερη ζωή. Μία η άλλη έρχεται. ;)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν γτ τα πολυλέμε και είναι κακό. Στην Αγγλία μπορεί να έχει και γ@μώ τους βασικούς αλλά όλα είναι ακριβότερα σχεδόν. Ειδικά τα ενοίκια αν ρίξετε μια ματιά είναι στο Θεό. Οπότε πάμε σχεδόν μία η άλλη. Φτωχός εδώ, φτωχός κι εκεί. Η διαφορά είναι ότι εκεί μπορεί να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες να ζήσεις. Στην Αυστραλία τα ίδια, στον Καναδά τα ίδια, παντού τα ίδια. Οπότε μη λέμε μεγαλύτερος βασικός καλύτερη ζωή. Μία η άλλη έρχεται. ;)

Eαν το εισοδημα σου δεν ειναι το χρονο πανω απο 16.000-17.000 (18.000-19.000+ ευρω) λιρες δικαιουσε το 30% του ενοικιου επιδοτηση απο το κρατος.

καλυτερα να μασας παρα να μιλας! :hehe: Σε 2 χρονια στην Ελλαδα βλεπω το μοντελο φαση Φιλιππίνες, που οι φτωχοι τρωνε απο τα αποφαγια των πλουσιων.

Φτωχος στην Ελλαδα ειναι πιο φτωχος απο τον Αγγλο φτωχο... Εδω στην Αγγλια δεν εχουμε Φ.Π.Α. στα βασικα αγαθα! Για να δουμε ποσα δινει για γαλα και ψωμι ο Ελληνας και ποσα ο Αγγλος τον μηνα !!!

Link to comment
Share on other sites

Στην Αγγλία μπορεί να έχει και γ@μώ τους βασικούς αλλά όλα είναι ακριβότερα σχεδόν. Ειδικά τα ενοίκια αν ρίξετε μια ματιά είναι στο Θεό.

Φαγητό ( supermarket, delivery, restaurants ) = φθηνότερα από τα αντίστοιχα εδώ

ηλεκτρισμός, νερό, θέρμανση, τηλ ( του σπιτιού δηλαδή ) = φθηνότερα από εδώ

Για τα ενοίκια... μεγάλη κουβέντα άνοιξες.

2άρι νεόκτιστο, 8 λεπτάκια ( περπάτημα ) από το Buckingham Palace... 1050gbp/month

3 bedrooms, 2 bathrooms ground floor στο Blacknell... 600gbp/month

δεν σε πάω παραέξω ( μακρία από Λονδίνο ), αν γουστάρεις πάντως έχει 2άρια και 3άρια και με 300gbp/month αν απομακρυνθείς από το Λονδίνο ή το Manchester.

Link to comment
Share on other sites

Το μεταφερω εδω γιατι εκει χαλαμε ασκοπα το θεμα...

Eαν το εισοδημα σου δεν ειναι το χρονο πανω απο 16.000-17.000 (18.000-19.000+ ευρω) λιρες δικαιουσε το 30% του ενοικιου επιδοτηση απο το κρατος.

καλυτερα να μασας παρα να μιλας!

Φτωχος στην Ελλαδα ειναι πιο φτωχος απο τον Αγγλο φτωχο... Εδω στην Αγγλια δεν εχουμε Φ.Π.Α. στα βασικα αγαθα! Για να δουμε ποσα δινει για γαλα και ψωμι ο Ελληνας και ποσα ο Αγγλος τον μηνα !!!

Μας δουλευεις ρε συ? Τοτε εσυ πως εισαι εκει? Ζεις αποκλειστικα με ολα τα λεφτα που βγαζεις?

Link to comment
Share on other sites

Αμαν δεν το έχει ψάξει και δεν παίρνει και αυτά που δικαιούται τι να σου πω.

Ο sebastian Αγγλία είναι μην ξεχνιέσαι.

Εγω έχω τον πρώην κολλητό μου στην Αγγλία εδώ και κάμποσα χρόνια.

3 επίσης φίλους Ελληνο-Αγγλάκια που γυρίσανε Αγγλία ( μόνοι τους, οι γονείς τους μείνανε εδώ ) από το 2005, κανείς δεν ξαναβρέθηκε Ελλάδα.

Γίνανε gay και τους αρέσει εκεί ? Μπα.

Είναι χάλια αλλά δεν θέλουνε να έρθουνε πίσω εδώ για να μην πούνε ότι απέτυχαν ? Δεν το νομίζω, ιδιαίτερα για τους 2 από τους 3 που πάντα ήταν παρτάκιδες και στα @@ τους το τι θα πει ο άλλος κλπ κλπ.

Εσύ Σάκη από ότι λίγα ξέρω δεν έχεις κάποιο οικονομικό θέμα, οπότε λίγο πολύ και στα παπ@ρια σου το τι γίνεται και τι θα ακολουθήσει στην Ελλάδα.

Αν γίνει τόσο σκατά και πρέπει να φύγεις, δεν νομίζω να μην έχεις την δυνατότητα να την κάνεις για οπουδήποτε εντός ΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Ρε Σακη ασε τους ξαδερφους και ξαδερφες, εγω εχω αλλα 2 αδερφια εδω!

Εγω ήμουν ο τελευταιος των Μοϊκανών κατω....

Το οτι ερχονται οι ξενοι για μια εβδομαδα στην Ελλαδα απο το summer tour τους εσεις νομίζετε πως ειμαστε και παραδεισος....

Εγω τους μονο μεταναστες που βλεπω να μενουν μόνιμα στην Ελλαδα και αυτοι μεχρι να την κανουν ειναι κατι ξεβράκωτοι...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now