Recommended Posts

ΠΩΛΕΙΤΑΙ χώρα, πλήρως χρεοκοπημένη, έκταση 131944 τ.χλμ, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλά ποσοστά ανεργίας . Σε καίρια γεωγραφική θέση με υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους. Με πληθώρα σκανδάλων - πλήρης ατιμωρησία. Εγγυημένη εξαπάτηση, μακρόχρονη κακοδιαχείριση. Τιμή : 300 δις ευρώ, δεκτός κάθε διακανονισμός . ΔΩΡΟ 1,5 εκ. αλλοδαποί. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

Πληροφορίες : Μέγαρο Μαξίμου, κος Γ.Α.Π.

Link to comment
Share on other sites

Well, η ταπεινή μου γνώμη που συγκλίνει με την άποψη της Αυτοκρατορίας για τους Έλληνες Αριστεροχριστιανούληδες, Χριστιανοαριστερούληδες και Κομμουνιστές μπολσεβίκους, αναρχοτέτοιους και λοιπούς συμπλεγματώδεις εθνομηδενιστές κομπλεξικούς κάτοικους της Ελλάδας ταιριάζει με το εξώφυλλο του Time.

Αααα βλέπω οτι διαβάζεις και σοβαρό και αντικοιμενικό τύπο εύγε σε βρίσκω ακρως δημοκρατικό....

ΠΩΛΕΙΤΑΙ χώρα, πλήρως χρεοκοπημένη, έκταση 131944 τ.χλμ, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλά ποσοστά ανεργίας . Σε καίρια γεωγραφική θέση με υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους. Με πληθώρα σκανδάλων - πλήρης ατιμωρησία. Εγγυημένη εξαπάτηση, μακρόχρονη κακοδιαχείριση. Τιμή : 300 δις ευρώ, δεκτός κάθε διακανονισμός . ΔΩΡΟ 1,5 εκ. αλλοδαποί. Μόνο σοβαρές προτάσεις.

Πληροφορίες : Μέγαρο Μαξίμου, κος Γ.Α.Π.

Τι πωλείται, πουλήθηκε, αλλα μόνο το φιλέτο τα υπόλοιπα μας τα χαρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Αααα βλέπω οτι διαβάζεις και σοβαρό και αντικοιμενικό τύπο εύγε σε βρίσκω ακρως δημοκρατικό....

Τι εννοείς; Οτι το περιοδικό TIME είναι λιγότερο δημοκρατικό και σοβαρό απο τον Ριζοσπάστη;

Ριζοσπάστης - Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Link to comment
Share on other sites

Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας.

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Η εισβολή

Η σημερινή οικονομική καταστροφή μας έχει αποπροσανατολίσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο: την ταχύτατη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας, και τελικά τη μουσουλμανοποίησή της. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές όπως θα έπρεπε. Σύμφωνα με τη ρεαλιστική όσο και εφιαλτική αυτή πρόβλεψη, σε 10-20 χρόνια, η Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα, δε θα υπάρχει πια. Σε δέκα χρόνια, εδώ στο καλύτερο οικόπεδο της γης που έχει μπει στο μάτι πολλών, θα κατοικούν 4-5 εκατ. μουσουλμάνοι νεαροί σε ηλικία, έναντι 8-9 εκατ. γερασμένων ελληνογενών. Τότε, θα είναι αδύνατο να σταματήσει η συνέχιση της μαζικής εισβολής και του πολλαπλασιασμού της, με δεδομένο ότι οι γυναίκες-μουσουλμάνες γεννούν πέντε παιδιά κατά μέσο όρο, έναντι λιγότερο από ένα των ελληνίδων.

Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας, σήμερα εισβάλλουν στη χώρα, κατά κύριο λόγο από τον Έβρο, 200.000-250.000 κυρίως μουσουλμάνοι από την Αφρική και την Ασία. Σε δέκα χρόνια, θα ανέρχονται σε 2-2,5 εκατ. και μαζί με τους εδώ εγκατεστημένους που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. (συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δυτικής Θράκης, μαζί με γεννήσεις της τάξης των 500.0000), θα ανέρχονται σε πάνω 4 εκατ. Το δόγμα Οζάλ «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως αποδείχτηκε και από τις μυστικές εκθέσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Γιλμάζ για δολιοφθορές σε βάρος της χώρας μας.

Το τραγικό είναι ότι, με την έλευση του άτεγκτου Μνημονίου και την ερημοποίηση της αγοράς εργασίας, πολλά νέα παιδιά, αλλά και νοικοκύρηδες νόμιμοι μετανάστες, φεύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας στον ήλιο. Και έτσι, η χώρα μουσουλμανοποιείται με μαθηματική βεβαιότητα. Και αυτό λέγεται με όλο το σεβασμό που οφείλεται στη θρησκεία αυτή και σε κάθε ένα μουσουλμάνο ξεχωριστά.

Οι δουλέμποροι και η Αθηναϊκή ζούγκλα

Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν το ταξίδι των μεταναστών γινόταν με μύριες όσες δυσκολίες και κινδύνους, σήμερα τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί. Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν καθιερώσει απʼ ευθείας τακτικές πτήσεις από όλες ή τις περισσότερες χώρες εισαγωγής τους, με διαμονή «τράνζιτ» στην Τουρκία και αμέσως μετά στην Ελλάδα. Τα αεροπλάνα της Turkish Airlines κάνουν χρυσές δουλειές μεταφέροντας καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες από το Λάγος της Νιγηρίας, την Άκρα της Σομαλίας, την Καζαμπλάκα του Μαρόκου, το Καράτσι του Πακιστάν, την Ντάκα του Μπακλαντές, την Αλγερία, τη Σομαλία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, το Λίβανο, το Νουμπαι, κλπ. Οι μετανάστες εγκαθίστανται προσωρινά σε δουλεμπορικά ξενοδοχεία των περιοχών Κουμ Καπί και Γελσικόι στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του βαθέως τουρκικού κράτους. Σύντομα διέρχονται τον Έβρο περίπου ανενόχλητοι και όσοι το επιθυμούν, καταφεύγουν στις ελληνικές αρχές, όπου τελικά τους χορηγείται έγγραφο που αναγράφει ότι υποχρεούνται να φύγουν από τη χώρα σε διάστημα ενός μηνός!

Από την Αλεξανδρούπολη επιβιβιβάζονται στα τραίνα των ελληνικών σιδηροδρόμων και καταλήγουν στο τραγικό Αθηναϊκό γκέτο, όπου τους παραλαμβάνουν οι εδώ συνεργάτες των δουλεμπόρων και τους εγκαθιστούν σε βρωμερές πολυκατοικίες. Ακολουθεί η ένταξή τους στα κυκλώματα των συμμοριών, των ναρκωτικών, της πορνείας, της παιδεραστίας, της εμπορίας οργάνων, σε όλη την απαίσια αυτή εγκληματική βιομηχανία με ετήσιο τζίρο άνω του 1,5 δισ. ευρώ που ταΐζει και πολλούς «φιλάνθρωπους» και έχει μεταβάλει το κέντρο της Αθήνας σε ζούγκλα.

Το 80% της εγκληματικότητας και ειδικότερα της βαριάς εγκληματικότητας, διενεργείται διαπιστωμένα από παράνομους μετανάστες, που ανέρχονται σήμερα στο 15%-20% του πληθυσμού. Και επειδή στις φυλακές υπάρχει το αδιαχώρητο, κάθε 1-2 χρόνια, αφήνονται ελεύθεροι για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, Οι δουλέμποροι και οι συνεργάτες τους, αν είναι δυνατόν, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αφού έχει γίνει γνωστό ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, εδώ συρρέουν από παντού τα πλέον εγκληματικά στοιχεία που επικαλούνται πολιτικούς διωγμούς στη χώρα τους. Έτσι, αλλοιώνεται όχι μόνο η ποσοτική αλλά και η ποιοτική σύνθεση των κατοικούντων εδώ, που από χώρα μεταβάλλεται σε χώρο-αποθήκη. Την ίδια ώρα, σε μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας γίνεται αναφορά σε «φασισταριό», σε «εθνοπαρανοϊκούς καραγκιόζηδες» που αντιδρούν στο να δοθεί «συλλήβδην η ιθαγένεια σε όλους τους μετανάστες...»! (Τα Νέα, 5/1/2012).

Λεφτά υπάρχουν

Η αρμόδια για τη μετανάστευση Κοινοτική Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, επέκρινε τη χώρα μας τελευταία, γιατί δε φροντίζει να απορροφήσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα από Κοινοτικά κονδύλια για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απάντησε «υπερηφάνως» ότι, για τους σκοπούς αυτούς θα χρησιμοποιήσουμε δικούς μας πόρους. Προφανώς του έχει μείνει ακόμα το προεκλογικό κουσούρι ότι «λεφτά υπάρχουν»! Γεγονός είναι ότι, η ελληνική κυβέρνηση, ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης, με την αγαστή συμπαιγνία των «φιλάνθρωπων» με το αζημίωτο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αρκετών μέσων μαζικής επικοινωνίας, κωφεύουν ανεπίτρεπτα ή συνηγορούν για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας.

Οι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάφορα

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς αντιλαμβάνεται ως παραπαίδι και οι εταίροι μας το παίζουν φιλάνθρωποι, όταν η εισβολή λαθρομεταναστών δεν τους αφορά. Ξεσηκώνονται όταν συλληφθούν 1-2 παράνομοι μετανάστες στη χώρα τους και με συνοπτικές διαδικασίες τον στέλνουν στη «χωματερή» της Ελλάδας. Δεν καταργούν το Δουβλίνο ΙΙ που επιβάλλει την υποχρεωτική επιστροφή παράνομων μεταναστών από Ευρωπαϊκές χώρες στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους που είναι κυρίως η Ελλάδα, από όπου εισέρχεται το 90% των εισβολέων. Μας απειλούν με έξωσή μας από τη συνθήκη Σένγκεν γιατί δεν παίρνουμε επαρκή μέτρα για την παρεμπόδιση εισαγωγής λαθρομεταναστών και την ίδια ώρα, μας εγκαλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !

Οι εδώ «φιλάνθρωποι» εκπρόσωποι της επιλεγόμενης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, κάνουν ό,τι μπορούν για να διευκολύνουν την εισβολή. Αλλά ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ενδιαφέρονται για να πείσουν χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλγερία, η Νιγηρία, κλπ., που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή, να υπογράψουν συμφωνία επανεισδοχής των ομοεθνών τους που εισρέουν με αλματωδώς αυξανόμενο ρυθμό στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας, η οποία παραμένει χώρα υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η βιομηχανία της «φιλανθρωπίας»

Στην Ελλάδα του παράλογου και της παραλυσίας, η δουλεμπορία σήμερα αντιμετωπίζεται περίπου ως πλημμέλημα. Όταν η αστυνομία, που έχει ενεργοποιηθεί ικανοποιητικά τελευταία, συλλάβει δουλεμπόρους, τα δικαστήρια, υποχρεώνονται από την ισχύουσα νομοθεσία, να τους αφήσουν ελεύθερους με εγγύηση, με χαϊδέματα ποινών. Οι δουλέμποροι εισπράττουν 3.000-6.000 το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι συνεργάτες τους ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο δηλ. 20.000-70.000 ευρώ το μήνα, οι έμποροι ναρκωτικών, πορνείας, παιδοφιλίας και διακίνησης ανθρώπινων οργάνων, θησαυρίζουν, όπως και μη-κυβερνητικές οργανώσεις και διάφοροι δικηγορίσκοι και παρατρεχάμενοι.

Είναι πολλά τα λεφτά και η «βιομηχανία της φιλανθρωπίας» ακμάζει την ίδια ώρα που η χώρα παρακμάζει. Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις στο κέντρο κλείνουν και το παραεμπόριο οργιάζει. Οι περιοχές στο κέντρο και γύρω απʼ αυτό ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές από «κορακοφιλάνθρωπους» ή αφελείς που δηλώνουν αριστεροί, αλλά αγνοούν βασικές αρχές της αριστερής αντίληψης και ειδικότερα της μαρξιστικής. Η οποία δεν αποδέχεται τη φιλανθρωπία και θεωρεί τη μετανάστευση εργαλείο του διεθνούς καπιταλισμού για την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Στο θέατρο του παράλογου της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, παραβλέπεται το αυτονόητο γεγονός ότι το πρόβλημα της τεράστιας παγκόσμιας φτώχειας του 1 δισ. των λιμοκτονούντων διεθνώς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, δεν μπορεί να λυθεί μεμονωμένα από τη φιλανθρωπία και μάλιστα από την «Ψωροκώσταινα». Η οποία μεταβάλλεται από τους «κουτόφραγκους» σε χώρο εναπόθεσης ανθρώπινης δυστυχίας και χώρο υπό διάλυση. Η χώρα Λιβανοποείται, Βοσνιοποιείται και μουσουλαμανοποιείται. με τα συνακόλουθα της εγκληματικότητας, της μπούρκας, της σαρίας, τα τόσο συμπαθή αυτά πολιτιστικά πρότυπα για τους αριστεροδεξιόφρονες που έχουν επιβάλλει και την πολιτικοδημοσιογραφική τους ηγεμονία.

Τι κάνουμε

Η χώρα μας, οφείλει να θωρακίσει τα σύνορά της, να ενισχύσει την Αστυνομία Αλλοδαπών και να αξιοποιήσει το πλούσιο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων που σκοπός τους είναι η προστασία των συνόρων. Να εξαρθρώσει και να θεσπίσει αποτελεσματικά εξοντωτικές ποινές για τους δουλεμπόρους και τους συνεργάτες τους. Να προωθήσει τη δημιουργία «Οργανισμού για τους Μετανάστες», ο οποίος με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. θα στελεχωθεί από αξιόμαχα στελέχη έξω από το κύκλωμα των «κορακοφιλανθρώπων», αναλαμβάνοντας την προσωρινή μετεγκατάστασή των λαθρομεταναστών μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Να παράσχει πολιτικό άσυλο στους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες κατανέμοντάς τους στις χώρες της Ε.Ε. ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Να επαναπροωθήσει τους παράνομους μετανάστες με ναυλωμένα αεροπλάνα στην πατρίδα τους, συνάπτοντας άμεσα συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Νιγηρία, η Αλγερία, κλπ. που βρίσκονται υπό δυτική επιρροή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συμμορφώσει την Τουρκία με την απειλή αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών και άλλων κυρώσεων και να αναθεωρήσει τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό εφαλτήριο της διεθνούς τρομοκρατίας. Το αρχηγείο της Frontex να μετεγκατασταθεί από την Πολωνία (!) στην Ελλάδα. Και το μεγαλύτερο ποσό που διατίθεται για τους ίδιους σκοπούς, να διατεθεί στη χώρα μας, αφού από εδώ εισρέει το 90% των παράνομων μεταναστών. Ταυτόχρονα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να εντάξει τους νόμιμους μετανάστες, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως ισχύει διεθνώς, στον κοινωνικό της ιστό και σταδιακά να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια. Να δεχτεί τους πραγματικούς και όχι τους δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες ανάλογα με τον πληθυσμό της. Να απαγορεύσει τη λειτουργία πολλών πρακτορίστικων ψευτο-Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αφού ελεγχθεί η οικονομική τους διαχείριση και οι επικεφαλείς τους σταλούν στον Κορυδαλλό. Να θεσπίσει πολιτική διακριτικών επιλογών εισδοχής και νομιμοποίησης μεταναστών, με κριτήρια τις χώρες καταγωγής και τις επαγγελματικές τους ειδικότητες, όπως κάνουν όλες οι χώρες παντού σε θέματα μετανάστευσης. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τους νοικοκυραίους μετανάστες που ζουν ειρηνικά εδώ, καταβάλλουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και αναγνωρίζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και τη γλώσσα. Γιʼ αυτό, πρέπει να αρθούν οι αδιέξοδες αντιρρήσεις για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική.

Παράλληλα, χρειάζεται να απλοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η νομοθεσία και διοικητική πρακτική για τους νόμιμους μετανάστες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που τους ταλαιπωρούν, τους καθιστούν υποχείριους σε εκμετάλλευση από κυκλώματα και οδηγούν σε απώλειες πολλών δισ. για το χειμαζόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να αφεθεί να μας υπερκεράσουν αριθμητικά. Η χώρα χρειάζεται «φράκτη» για τους παράνομους εισβολείς σε όλα τα σύνορά της και «πόρτες» απʼ όπου θα επιτρέπεται η νόμιμη είσοδος με επιλεκτικά κριτήρια. Στην πραγματικότητα, λόγω της υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού που πρέπει να ενισχυθεί με ιδιαίτερα ισχυρά κίνητρα, χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες και κυρίως αυτούς που μπορούν να συμβιούν ειρηνικά με τον ελληνικό πληθυσμό και να συμβάλλουν στην οικονομική της ανάπτυξη της χώρας και την πληθυσμιακή της αναγέννηση. Αλλιώς, η μουσουλμανοποίηση της ελληνικής γης με την παράδοση των 2000 χρόνων ιστορίας, αποτελεί μόνο θέμα χρόνου.

Αν δεν υπάρξει σοβαρή ισχυρή βούληση με επίκεντρο τις γραμμές αυτές, η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε χώρο εμφύλιου σπαραγμού χωρίς μέλλον. Με το Μνημόνιο και τη μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών, μας κλέβουν τη χώρα. Γιʼ αυτό, χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της και για το μέλλον της. Μια ηγεσία της πατριωτικής ευθύνης, της γνώσης, της χρηστής και έντιμης διοίκησης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτήν την ώρα, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οφείλουμε να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν. Και στη διαδρομή της ιστορίας του, ο ελληνισμός έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να το κάνει.

* Ο κ. Θεόδωρος Κατσανέβας είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας - ΜΕ ΑΠΟΨΗ - Capital.gr

Link to comment
Share on other sites

Τα έχουν παίξει οι Τούρκοι φασίστες: Παραλήρημα Ερντογάν: Μιλάει για Οθωμανό…Σαρκοζί και οθωμανική… Θεσσαλονίκη!

Για… Οθωμανό, λίγο – πολύ, Σαρκοζί, οθωμανική Θεσσαλονίκη και οθωμανική «κατανόηση», που δήθεν λάμπει και αναπτύσσεται, κάνει λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε μια έξαρση του νεοοθωμανισμού που διέπει αυτόν, την κυβέρνηση του και τους πνευματικούς και εθνικιστικούς του «πατέρες».

Αφορμή του ανιαστόρητου αυτού παραληρήματος – με τον μανδύα ωστοσο μιας «πολιτικής μετριοπάθειας στα λόγια», ήταν η έγκριση του σχεδίου νόμου χθες στη Γαλλική Γερουσία για την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ο κ. Ερντογάν αποδόδει την απόφαση σε ψηφοθηρικούς λόγους από την πλευρά Σαρκοζί.

Το σχετικό απόσπασμα της σημερινής ομιλίας του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν στην Κ.Ο του Κόμματός του, όπου αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, αναφορικά με την απόφαση της Γαλλικής Γερουσίας, είναι το εξής:

«Στην Γαλλία έγινε μια ψηφοφορία με τη συμμετοχή πολύ λίγων μελών. Ήταν μια ψηφοφορία κατά παραγγελία. Η απόφαση για εμάς είναι ανίσχυρη. Είναι μια αναβίωση του πνεύματος του Μεσαίωνα. Είχαμε πει και νωρίτερα ότι η Ιστορία δεν μπορεί να γραφεί στα Κοινοβούλια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό το λάθος θα επανορθωθεί. Δεν θα δώσουμε σημασία σε αυτήν την προσέγγιση φυλετικής διάκρισης της Γαλλίας. Δεν θα επιτρέψουμε να αποκομίσει κανείς πολιτικά οφέλη μέσω της Τουρκίας. Από εδώ απευθύνομαι στους σώφρονες πολιτικούς της Γαλλίας, τους διανοούμενους και τους πολίτες. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί σφαγή της ελεύθερης σκέψης. Αυτό που γίνεται είναι προσπάθεια εξασφάλισης ψήφων μέσω της τουρκικής εχθρότητας. Αυτό είναι ρατσισμός και χτύπημα στην ελευθερία σκέψης. Εκείνοι, οι οποίοι σωπαίνουν έναντι αυτών που γίνονται, θα έχουν το κρίμα για το ότι δεν άκουσαν τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη.

Ο πατέρας του Σαρκοζί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Οσο και αν προβαίνει σε εχθρότητα κατά της Τουρκίας, η καταγωγή του είναι από τα οθωμανικά εδάφη. Ό,τι και αν κάνει,δεν θα μπορέσει να επισκιάσει την οθωμανική κατανόηση. Εμείς θα παρουσιάσουμε μια λογική και σοβαρή στάση. Ακόμα βρισκόμαστε στην περίοδο της υπομονής. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα αναφέρουμε το σχέδιο δράσης μας. Θα υλοποιήσουμε βήμα προς βήμα τις κυρώσεις μας. Αφήνουμε τον Σαρκοζί και τους οπαδούς του στην κρίση του γαλλικού λαού».

Τα λόγια είναι περιττά…

Παραλήρημα Ερντογάν: Μιλάει για Οθωμανό…Σαρκοζί και οθωμανική… Θεσσαλονίκη! | Prionokordela.gr

Link to comment
Share on other sites

Αρε inteluser κάθεσαι και ποστάρεις ότι διαβάζεις..

Τι έκανες παράθεση τώρα? Μας είπες ότι ο σαρκοζί (βασικά ο πατέρας του) μεγάλωσε στην θεσσαλονική.. και περί οθωμανικής φλέβας.. από όλα αυτά που έλεγε το κείμενο εσύ κράτησες αυτό, που άμα ήθελες να μάθεις τι είναι ο σαρκοζί "Nicolas sarkozy" γράφεις στο Wikipedia και βλέπεις ακριβώς τι είναι και από που είναι ο σαρκοζί.. και όχι από το κάθε "άτυχο Blog" (άκου εδώ prionorkodela) που τα περισσότερα από αυτά είναι μέσα παρα-πληροφόρισης! και ότι θέλει γράφει ο κάθε άτυχος Bloger-ρεπόρτερ ότι και αν είναι.

Link to comment
Share on other sites

ΤΖ. ΣΟΡΟΣ

«Ιδιοκτήτες εφημερίδων στην Ελλάδα θέλουν επιστροφή στη δραχμή»

Ο μεγαλοεπενδυτής έστρεψε τα πυρά του κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την ΕΕ και τόνισε ότι η διάσωση υπαγορεύει την έκδοση ευρωομολόγων Ο Τζορτζ Σόρος. Η λιτότητα που θέλει να επιβάλει η Γερμανία, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ο Τζορτζ Σόρος. Η λιτότητα που θέλει να επιβάλει η Γερμανία, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια ισχυρή ομάδα συμφερόντων! Οπως είπε χθες ο Τζορτζ Σόρος σε δημοσιογράφους, «ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή ομάδα που είναι υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και μεγάλες εταιρείες έχουν ιδιαίτερο συμφέρον να πληρώνουν τους φόρους σε δραχμές και όχι σε ευρώ», τόνισε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Σόρος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Γερμανίας, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και αμφισβήτησε ακόμη και την ίδια την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Τα ημίμετρα δεν είναι αρκετά. Η διάσωση πρέπει να έρθει από την Ευρωπαϊκή Ενωση κι αυτό υπαγορεύει η έκδοση ευρωομολόγων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόρος, ο οποίος εν συνεχεία επιτέθηκε στο Βερολίνο τονίζοντας πως η λιτότητα που θέλει να επιβάλει η Γερμανία, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στην κατάρρευση όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά συνακόλουθα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε ανάλογο τόνο, ο Νουριέλ Ρουμπίνι δήλωσε κι αυτός από το Νταβός πως εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (υποτιμώντας το ευρώ κατά 20% με 30%), η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον γνωστό για τις καταστροφολογικές του προβλέψεις οικονομολόγο, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα αναδιαρθρώσει το χρέος της αλλά όχι και η τελευταία, θα υπάρξουν κι άλλες». Στην ελληνική περίπτωση αναφέρθηκε από τις ελβετικές Αλπεις και ο Γκέρμαν Γκρεφ, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας Sberbank, ο οποίος σημείωσε πως η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα μας είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη.

2j5j5vc.jpg

8z0lyq.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν τα κατάφερε ούτε η Frontex...

Μπαίνουν ακόμα πιο πολλοί λαθρομετανάστες από τον Έβρο!

Σε... άνθρακας εξελίσσεται ο «θησαυρός» της δραστηριοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας Συνόρων, Frontex, στην περιοχή του Έβρου, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Όπως προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίας Μάλστρομ, προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, «η Επιτροπή ανησυχεί έντονα σχετικά με την εκ νέου ισχυρή πίεση που ασκεί η παράνομη μετανάστευση στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι η επιχείρηση «Ποσειδώνας» τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου 2011 και η δράση της είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα τους δύο πρώτους μήνες, εντούτοις, η εικόνα αυτή τους τελευταίους μήνες έχει αντιστραφεί και σήμερα έχουμε περισσότερες παράνομες εισροές στη χώρα απ' ότι πριν αρχίσει η υπηρεσία να επιχειρεί στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό και εν όψει της παράτασης του συγκεκριμένου προγράμματος για το 2012, ο κ. Παπανικολάου ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της επιχείρησης, δεδομένου ότι οι παράνομες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η κα Μάλμστρομ, αν και δεν απάντησε για τους λόγους κάμψης της αποδοτικότητας της επιχείρησης «Ποσειδώνας», διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή πως η Επιτροπή τόσο στο Συμβούλιο, όσο και στη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex, κάλεσε τα κράτη - μέλη να παράσχουν συνεχή στήριξη και τους απαραίτητους τεχνικούς και ανθρώπινους πόρους για την υλοποίηση αυτής της κοινής επιχείρησης και τη διασφάλιση του αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων στη περιοχή του Έβρου.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Παρά την έναρξη της επιχείρησης, εδώ και περίπου έναν χρόνο (αρχές Μαρτίου 2011), 320 παράνομοι μετανάστες υπολογίζονται να διασχίζουν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα αυτά δεν πείθουν κανέναν".

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Μπαίνουν ακόμα πιο πολλοί λαθρομετανάστες από τον Έβρο! - Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Αλβανία, Σκόπια ή Μποτσουάνα: Διαλέξτε...

Το κατρακύλισμα της Ελλάδας στην 90η θέση ανταγωνιστικότητας σε 142 χώρες του πλανήτη, κάτω από την Ρουμανία και μαζί με την Μποτσουάνα, την Αλβανία και τα Σκόπια, σαφώς και δεν είναι συνέπεια του εργασιακού κόστους της εθνικής παραγωγής. Είναι αποτέλεσμα της τριτοκοσμικής σοσιαλιστικής αντίληψης κυβερνήσεων και κομμάτων για τον «εχθρικό» ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία.

Η τριτοκοσμική σοσιαλιστική αντίληψη που έθρεψε ομάδες συντεχνιών και κομματικού στρατού περιφρούρησης των συμφερόντων του κράτους και των πελατών κρατικών υπαλλήλων.

Η αντίληψη που αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της ιδεολογίας και της συμπεριφοράς κομμάτων, κυβερνήσεων και πολιτικών για να συντηρηθεί το αριστερό κλίμα και το αντίστοιχο περιβάλλον στην χώρα, εξασφαλίζοντας έτσι το αναγκαίο τείχος προστασίας του πολιτικού κόστους όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτό πληρώνουμε σήμερα ως χώρα που κατέχει την τελευταία θέση ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και μια ασήμαντη θέση στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα, χωρίς να έχει την ελάχιστη προοπτική να ανέβει έστω και λίγες βαθμίδες στην κατάταξη Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που κάνει τις μετρήσεις κάθε χρόνο.

Το όλο θέμα αποκτά για ακόμη μια φορά επικαιρότητα και σημασία, επειδή με μια προκλητική πολιτική καπηλεία κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές συνδέουν και δικαιολογούν τον νέο κύκλο περικοπών μισθών, συντάξεων, δώρων και επιδομάτων με την ανάγκη αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας.

Κανείς ασφαλώς δεν μπορεί να αρνηθεί την σύνδεση της ανταγωνιστικότητας και με το εργασιακό κόστος.

Κανείς δεν αρνείται ακόμη ότι το χαμηλό μεροκάματο μπορεί να διευκολύνει τον ανταγωνισμό, εντός της χώρας μειώνοντας τις εισαγωγές και, εκτός της χώρας, με αύξηση των εξαγωγών.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί να ξεκινήσουμε από αυτόν τον τομέα για βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας.

Μήπως γιατί είναι ο γνωστός εύκολος δρόμος ή μήπως γιατί έτσι μπορούμε να «κουκουλώσουμε» την πλήρη απραξία μας στην μείωση του κρατικού τομέα και των κρατικών υπαλλήλων, μιας και πάμε και σε εκλογές…

Γιατί λοιπόν δεν βαδίζουμε με αφετηρία τον απλό και φυσιολογικό δρόμο; Τον ανασχεδιασμό της οικονομίας και την χάραξη ορίζοντα και οράματος για την ανάπτυξή μας;

Τί νομίζουμε ότι θα συμβεί αν φθάσουμε στα μεροκάματα της Βουλγαρίας ή της Μποτσουάνα; Ότι αυτόματα ο πλανήτης θα δεχθεί «επίθεση» ελληνικών προϊόντων όπως δέχθηκε την «επίθεση» των κινέζικων;

Δεν θα σταθώ άλλο στο σημείο αυτό, γιατί παρόμοια επιχειρηματολογία έχει αναπτυχθεί και ίσως να έχει εξαντληθεί.

Θα σταθώ όμως σε μια πραγματικότητα που η σύγχυση της οικονομικής κρίσης την έχει κρύψει μάλλον επιμελώς...

Ότι η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καμία επιχειρηματική αντοχή και κανένα επιχειρηματικό κουράγιο να ξεκινήσει μια «επίθεση» ακόμη και στις αγορές του φυσικού της οικονομικού περιβάλλοντος (Μέση Ανατολή, Ανατολική Ευρώπη και κεντρική Ευρώπη), έστω και αν «μηδενισθεί» το εργασιακό κόστος.

Αυτή την στιγμή είναι σε φάση ένταξης στην κατηγορία των προβληματικών και μη βιώσιμων επιχειρήσεων της παραγωγής περισσότερες από 500 μονάδες που αποτελούν στοιχείο μεγάλου πονοκέφαλου για τις Τράπεζες.

Ποιος εγκέφαλος λοιπόν μπορεί να πιστέψει ότι οι μονάδες αυτές που έχουν πρόβλημα επιβίωσης μπορούν να αποτελέσουν «στρατό επίθεσης» στην Ευρώπη και στις αγορές που καλά κρατούν ακόμη οι Κινέζοι και οι Ινδοί;

Από την άλλη πλευρά, μέσα στο 2012 θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα και οι τελευταίοι πολυεθνικοί όμιλοι (ακόμη και εμπορικοί), ενώ δεν πρόκειται να επενδύσουν κεφάλαια άλλοι όμιλοι που αναζητούν ευκαιρίες, καθώς η Ελλάδα δεν προσφέρει κανένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Άλλωστε η μετανάστευση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Βουλγαρία, την Τουρκία και την Αλβανία δεν έχει περάσει καθόλου απαρατήρητη στους ξένους κεφαλαιούχους.

Ποιος λοιπόν θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα των χαμηλών μισθών και μεροκάματων, που αποτελούν ήδη βραδυφλεγή βόμβα για την αγορά, και την όποια προσπάθεια ανακοπής της ύφεσης;

Εκτός εάν οι «οραματιστές» της βελτιωμένης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας στηρίζουν τις ελπίδες τους στα κυκλώματα μαφίας που καλά κρατούν στην αγορά ή στους απατεώνες επενδυτές που μαζεύονται μόνο για χατιρικές εκποιήσεις κρατικών ή Τραπεζικών επιχειρηματικών κουφαριών...

Ασφαλώς και όλα αυτά δεν σημαίνουν και δεν μπορεί να σημαίνουν ότι πρέπει να παραγνωρισθεί ο παράγοντας εργασιακό κόστος.

Αλλά ο παράγοντας αυτός δεν είναι καθόλου σημαντικότερος από τον παράγοντα του ενεργειακού κόστος, που παραμένει υψηλός λόγω της τριτοκοσμικής αντίληψης που έχουν επιβάλει συντεχνίες και κόμματα στο μονοπώλιο ενέργειας.

Από τον παράγοντα των φορολογικών και γραφειοκρατικών αντικινήτρων που δυναμιτίζουν κάθε σκέψη για επένδυση.

Από τον παράγοντα του κόστους καυσίμων και μεταφορικών που είναι αποτέλεσμα προστασίας των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων και των συντεχνιών στις μεταφορές.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον σχεδιασμό του αναπτυξιακού οράματος με τομές στα δύσκολα, που είναι τα αντικίνητρα και τα τιμολόγια των κρατικών μονοπωλίων.

Ας επεκταθούμε στα φορολογικά αντικίνητρα.

Και αν δούμε «φως» στο σημερινό μαύρο τούνελ των επενδύσεων, να συμπληρώσουμε την προσπάθεια και με τις περικοπές στο εργασιακό.

Μέχρι τότε, όμως, θα έχουμε το κέρδος συγκράτησης της ύφεσης, αφού η αγορά θα μπορεί να τροφοδοτείται έστω και με τις σημερινές αμοιβές.

Αλβανία, Σκόπια ή Μποτσουάνα: Διαλέξτε... - ΜΕ ΑΠΟΨΗ - Capital.gr

Link to comment
Share on other sites

Νταβούτογλου: Οι ρωσίδες είναι καλές νύφες για τους Τούρκους!

Ιανουάριος 28, 2012.

Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στη Ρωσία, ανέφερε ότι συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο συνολικός όγκος των συναλλαγών έφθασε στα 31, 5 δις δολάρια κατά την τελευταία πενταετία και ο επιδιωκόμενος στόχος είναι τα 100 δις δολάρια. Πρόσθεσε, ακόμη ότι στην Τουρκία, πρόκειται να ανοίξουν τρεις ακόμη ρωσικές εμπορικές επιχειρήσεις.

3,5 εκατομμύρια τουρίστες

Ο Νταβούτογλου κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί του αεροσκάφους, δήλωσε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η προσέλευση Ρώσων τουριστών. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους είχαν έρθει στην Τουρκία περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες. Οι Ρώσοι τουρίστες καταλαμβάνουν το δεύτερο μεγάλο όγκο τουριστών μετά τους Γερμανούς στη χώρα. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, αυτός ο αριθμός πρόκειται να αυξηθεί και ευελπιστεί να φθάσει τα 10 εκατομμύρια τουρίστες από τη Ρωσία.

Μιλώντας ο Τούρκος ΥΠΕΞ με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέϊ Λαβρόφ, είπε χαρακτηριστικά: « Είναι πολύ ωραία. Οι Ρώσοι έρχονται στα ζεστά νερά με ειρηνικά μέσα. Τώρα δεν χρειάζεται να …πολεμήσουν για αυτά», πρόσθεσε ακόμη ότι για την επίσκεψη στην Τουρκία δεν χρειάζεται βίζα, μια διαδικασία που τέθηκε σε ισχύ πριν από εξήντα ημέρες.

Οι «οικογενειακές σχέσεις»

Στη διάρκεια των ρωσο-τουρκικών συζητήσεων ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις «ενδότερες ρωσο τουρκικές σχέσεις».

«Οι δύο χώρες αναπτύσσουν τις περαιτέρω σχέσεις τους με την αύξηση του αριθμού των τουρκο-ρωσικών γάμων. Η Ρωσίδα είναι πολύ καλή νύφη, μεταφέρει, μάλιστα, την ρωσική κουλτούρα στην τουρκική δομή της οικογένειας, και με τον τρόπο αυτόν φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς».

« Οι νύφες έχουν εμπιστοσύνη στους Τούρκους»

Σύμφωνα, εξάλλου, από έρευνα που έγινε από τη διεύθυνση του τμήματος πληθυσμού της Περιφέρειας για τα δικαιώματα του πολίτη, οι τουρκο-ρωσικοί γάμοι έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως δήλωσε η υπεύθυνη Ιλκάι Όζεν, η οποία ανέφερε ότι οι Τούρκοι είναι οι πιο αξιόπιστοι …γαμπροί στον κόσμο.

Οι Ρωσίδες, όπως σημειώνεται, προτιμούν ιδιαίτερα την Αττάλεια για εύρεση Τούρκου γαμπρού και μόνο πέρσι έχουν γίνει στην πόλη αυτή 243 γάμοι.

Articles and Thoughts: Νταβούτογλου: Οι ρωσίδες είναι καλές νύφες για τους Τούρκους!

jfaxsh.jpg

[media]

[/media]
Link to comment
Share on other sites

Σημίτης: «Σε δύο-τρεις ώρες οι Τούρκοι μπορούν να καταστρέψουν την Ελλάδα»

Ιανουάριος 27, 2012.

«Η Ελλάδα να ακυρώσει τις παραγγελίες όπλων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, γιατί αυτά δεν θα βοηθήσουν σε έναν πιθανό πόλεμο με την Άγκυρα. Αυτό δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί μέσα σε δύο η τρεις ώρες», αναφέρει το σκοπιανό Κανάλ 5.

Μιλώντας σε συνέδριο στο γερμανικό ίδρυμα Heinrich Ball στο Βερολίνο, ο Σημίτης ζήτησε τα δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να δώσει η Ελλάδα στη Γαλλία και τη Γερμανία για την αγορά όπλων, θα ήταν προτιμότερο να πάνε για τη σταθεροποίηση της εγχώριας οικονομίας.

«Στην περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με την Τουρκία, τα όπλα που προγραμματίζει να αγοράσει η Ελλάδα, δεν θα την ωφελήσουν. Ένας τέτοιος πόλεμος θα κρατήσει δύο ή τρεις ώρες. Η Ελλάδα αντί να δαπανά τους πόρους της για την αγορά όπλων, πρέπει να στραφεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποφυγή πιθανών συγκρούσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι ο εγγυητής της ελληνικής εξωτερικής ασφάλειας», είπε ο Σημίτης.

«Η Γερμανία και η Γαλλία κατανοούν τις ελληνικές θέσεις και τα οικονομικά προβλήματα, αλλά η σύμβαση για την προμήθεια των όπλων πρέπει να γίνει σεβαστή από την Ελλάδα και να πληρώσει το αντίτιμο των όπλων παρά να αντιμετωπίσει μια δίκη», ήταν η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση του Βερολίνου και του Παρισιού στις δηλώσεις Σημίτη.

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2008, η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή έκανε συμφωνίες αξίας ? 6 δις για να πάρει σύγχρονα γαλλικά αεροσκάφη και γερμανικά υποβρύχια.

Η παραγγελία είχε ανακοινωθεί στην επίσημη επίσκεψη του Σαρκοζί στην Αθήνα και είχε σαν αποτέλεσμα να υποστηρίξει την Ελλάδα στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, όπου η Γερμανία και η Γαλλία υποστήριξαν το παράνομο βέτο.

Σε αυτήν την ελληνο-γαλλική-γερμανική αμφισβήτηση δεν αποκλείεται να μπουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν βλέπουν το λόγο γιατί να μην επωφεληθούν και αυτές από τις σχέσεις αυτές της Αθήνας-Βερολίνου- Παρισιού…, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Σάνια Ριστόβσκα του Κανάλ 5.

Articles and Thoughts: Σημίτης: «Σε δύο-τρεις ώρες οι Τούρκοι μπορούν να καταστρέψουν την Ελλάδα»

[media]

[/media]

[media]

[/media]
Link to comment
Share on other sites

On Crete, New Evidence of Very Ancient Mariners, 130,000 years old.

Early humans, possibly even prehuman ancestors, appear to have been going to sea much longer than anyone had ever suspected.

The New York Times

That is the startling implication of discoveries made the last two summers on the Greek island of Crete. Stone tools found there, archaeologists say, are at least 130,000 years old, which is considered strong evidence for the earliest known seafaring in the Mediterranean and cause for rethinking the maritime capabilities of prehuman cultures.

Crete has been an island for more than five million years, meaning that the toolmakers must have arrived by boat. So this seems to push the history of Mediterranean voyaging back more than 100,000 years, specialists in Stone Age archaeology say. Previous artifact discoveries had shown people reaching Cyprus, a few other Greek islands and possibly Sardinia no earlier than 10,000 to 12,000 years ago.

The oldest established early marine travel anywhere was the sea-crossing migration of anatomically modern Homo sapiens to Australia, beginning about 60,000 years ago. There is also a suggestive trickle of evidence, notably the skeletons and artifacts on the Indonesian island of Flores, of more ancient hominids making their way by water to new habitats.

Even more intriguing, the archaeologists who found the tools on Crete noted that the style of the hand axes suggested that they could be up to 700,000 years old. That may be a stretch, they conceded, but the tools resemble artifacts from the stone technology known as Acheulean, which originated with prehuman populations in Africa.

More than 2,000 stone artifacts, including the hand axes, were collected on the southwestern shore of Crete, near the town of Plakias, by a team led by Thomas F. Strasser and Eleni Panagopoulou. She is with the Greek Ministry of Culture and he is an associate professor of art history at Providence College in Rhode Island. They were assisted by Greek and American geologists and archaeologists, including Curtis Runnels of Boston University.

Dr. Strasser described the discovery last month at a meeting of the Archaeological Institute of America. A formal report has been accepted for publication in Hesparia, the journal of the American School of Classical Studies at Athens, a supporter of the fieldwork.

The Plakias survey team went in looking for material remains of more recent artisans, nothing older than 11,000 years. Such artifacts would have been blades, spear points and arrowheads typical of Mesolithic and Neolithic periods.

“We found those, then we found the hand axes,” Dr. Strasser said last week in an interview, and that sent the team into deeper time.

“We were flummoxed,” Dr. Runnels said in an interview. “These things were just not supposed to be there.”

Word of the find is circulating among the ranks of Stone Age scholars. The few who have seen the data and some pictures — most of the tools reside in Athens — said they were excited and cautiously impressed. The research, if confirmed by further study, scrambles timetables of technological development and textbook accounts of human and prehuman mobility.

Ofer Bar-Yosef, an authority on Stone Age archaeology at Harvard, said the significance of the find would depend on the dating of the site. “Once the investigators provide the dates,” he said in an e-mail message, “we will have a better understanding of the importance of the discovery.”

Dr. Bar-Yosef said he had seen only a few photographs of the Cretan tools. The forms can only indicate a possible age, he said, but “handling the artifacts may provide a different impression.” And dating, he said, would tell the tale.

Dr. Runnels, who has 30 yearsʼ experience in Stone Age research, said that an analysis by him and three geologists “left not much doubt of the age of the site, and the tools must be even older.”

The cliffs and caves above the shore, the researchers said, have been uplifted by tectonic forces where the African plate goes under and pushes up the European plate. The exposed uplifted layers represent the sequence of geologic periods that have been well studied and dated, in some cases correlated to established dates of glacial and interglacial periods of the most recent ice age. In addition, the team analyzed the layer bearing the tools and determined that the soil had been on the surface 130,000 to 190,000 years ago.

Dr. Runnels said he considered this a minimum age for the tools themselves. They include not only quartz hand axes, but also cleavers and scrapers, all of which are in the Acheulean style. The tools could have been made millenniums before they became, as it were, frozen in time in the Cretan cliffs, the archaeologists said.

Dr. Runnels suggested that the tools could be at least twice as old as the geologic layers. Dr. Strasser said they could be as much as 700,000 years old. Further explorations are planned this summer.

The 130,000-year date would put the discovery in a time when Homo sapiens had already evolved in Africa, sometime after 200,000 years ago. Their presence in Europe did not become apparent until about 50,000 years ago.

Archaeologists can only speculate about who the toolmakers were. One hundred and thirty thousand years ago, modern humans shared the world with other hominids, like Neanderthals and Homo heidelbergensis. The Acheulean culture is thought to have started with Homo erectus.

The standard hypothesis had been that Acheulean toolmakers reached Europe and Asia via the Middle East, passing mainly through what is now Turkey into the Balkans. The new finds suggest that their dispersals were not confined to land routes. They may lend credibility to proposals of migrations from Africa across the Strait of Gibraltar to Spain. Creteʼs southern shore where the tools were found is 200 miles from North Africa.

“We canʼt say the toolmakers came 200 miles from Libya,” Dr. Strasser said. “If youʼre on a raft, thatʼs a long voyage, but they might have come from the European mainland by way of shorter crossings through Greek islands.”

But archaeologists and experts on early nautical history said the discovery appeared to show that these surprisingly ancient mariners had craft sturdier and more reliable than rafts. They also must have had the cognitive ability to conceive and carry out repeated water crossing over great distances in order to establish sustainable populations producing an abundance of stone artifacts.

Discovery Dates Seafaring 100,000-Plus Years Ago - NYTimes.com

165cmp.jpg

[media]http://www.youtube.com/watch?v=4xsyme375uc[/media]

Link to comment
Share on other sites

«Αγάς» των μουσουλμάνων ο Τούρκος πρέσβης

Προασπιστής όλων των Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα θέλει να γίνει η Τουρκία, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα.

«Αγάς» των μουσουλμάνων ο Τούρκος πρέσβης | Newsbomb.gr

Link to comment
Share on other sites

Ένα βήμα μακρύτερα της δραχμής, δυο βήματα ψηλότερα…

Πριν δυο τρία χρόνια ένας φίλος, στέλεχος στην εδώ θυγατρική κάποιας πολυεθνικής, μου διηγιόταν πως έπεισε την μητρική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία μιας μονάδες παραγωγής λογισμικού υποστήριξης των προϊόντων της.

Η μητρική εταιρεία στις ΗΠΑ το δέχτηκε και τότε άρχισε ο «Γολγοθάς» του. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν η απουσία από την ελληνική αγορά τεχνικών λογισμικού της κατηγορίας που είχε ανάγκη η μονάδα.

Όταν κοίταξε τις σχετικές σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων διαπίστωσε την υπερεπάρκεια από wed designers κλπ., αλλά ένδεια στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αποφάσισε και επισκέφθηκε τον πρύτανη ενός περιφερειακού πανεπιστημίου και του εξέθεσε το πρόβλημα μαζί και την ιδέα της δημιουργίας σχετικού τμήματος.

Ο ίδιος εγγυόταν ότι η εταιρεία του είχε την ικανότητα με τα τότε δεδομένα να απορροφά περί τους 15 απόφοιτους κάθε χρόνο. Όταν η εταιρεία του εγκαθιστούσε σε κάποιον πελάτη το σχετικό προϊόν φρόντιζε να του συστήνει να προσλάβει και τους τεχνικούς που θα συντηρούσαν και θα προσάρμοζαν το εργαλείο στις καθημερινές μεταβολές των αναγκών του πελάτη.

Ο πρύτανης, του ξέκοψε πως η διοίκηση του πανεπιστημίου αποφασίζει τι τμήματα θα δημιουργήσει με τα δικά της κριτήρια και επιπλέον και μόνο που ο ίδιος είχε συναντήσει εκπρόσωπο επιχείρησης και είχε συζητήσει τέτοιο θέμα, συνιστούσε «πρόβλημα» σύμφωνα με τα ειωθότα του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, όπως εκπροσωπούνται από τις φοιτητικές παρατάξεις.

Φυσικά η μητρική της πολυεθνικής μετέβαλε την απόφαση και δημιούργησε την μονάδα παραγωγής λογισμικού για την ευρύτερη περιοχή στο Ισραήλ, όπου καθηγητές, φοιτητές, κράτος και κοινωνία έχουν άλλη αντίληψη για το επιχειρείν και βιοπορίζεσθαι.

Στην καθ΄ ημάς Ανατολή ή «Κεντρική Αφρική» τα πανεπιστήμια κατά κύριο λόγο παραμένουν εκδοτήρια πιστοποιητικών που εξασφαλίζουν τα σχετικά τυπικά προσόντα και επιδόματα για τον δημόσιο τομέα.

Αυτό συνιστά μια πτυχή ενός από τα χιλιάδες προβλήματα που μας καθιστούν μια φτωχότερη χώρα από τις χώρες της Δύσης. Πολλά χρόνια τέτοιου είδους προβλήματα συγκαλύπτονταν από τις συνέπειες για περιόδου επίπλαστης ευημερίας με δανεικά.

Φτωχότεροι προσεχώς

Χθες διάβαζα ένα ρεπορτάζ όπου Ευρωπαίος αξιωματούχος περιέγραφε το πνεύμα των συζητήσεων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρωζώνη για το μέλλον της Ελλάδας.

Το πνεύμα αυτό αποτυπωνόταν στην εξής πρόταση: «Οι Έλληνες θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, έτσι ώστε να αγοράζουν δυσκολότερα εισαγόμενα προϊόντα και παράλληλα η εργασία τους να είναι τόσο φθηνή ώστε τα αγαθά που θα παράγουν να εξάγονται ευκολότερα».

Όποιος μπορεί να συσχετίσει την φράση αυτή με την προηγούμενη ιστορία μπορεί να καταλάβει, που είμαστε, γιατί είμαστε εδώ που βρεθήκαμε και τι μας περιμένει;...

Τι μας περιμένει;

Μας περιμένει μια δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, όχι γιατί κάποιος δεν διαπραγματεύτηκε σωστά το μνημόνιο ένα ή το μνημόνιο δυο, αλλά γιατί επί τριάντα χρόνια εθιστήκαμε στην νοοτροπία πως τα λεφτά δεν τα φέρνει η εργασία, αλλά ο «πελαργός».

Όπως ακριβώς στην νοοτροπία πως το μισθό τον φέρνει ο «πελαργός» είχαν εθιστεί υπήκοοι των σοβιετικών καθεστώτων. Όταν τα καθεστώτα αυτά κατέρρευσαν, όλοι περίμεναν με την υιοθέτηση των κανόνων της αγοράς, πως θα προκύψει οικονομική απογείωση.

Τίποτα τέτοιο δεν προέκυψε. Αυτό που προέκυψε ήταν η συνέχιση του συστήματος της κλεπτοκρατίας με άλλο μανδύα. Αυτοί που έκλεβαν την κοινωνία σαν κομισάριοι του κόμματος συνέχισαν να την κλέβουν σαν κομισάριοι της «αγοράς».

Είναι προφανές πως ισχύει αυτό που έγραφε πρόσφατα ο συνάδελφος κ. Τάσος Τέλλογλου, πως του είχε απαντήσει κάποτε ο Λεχ Βαλέσα σε σχετική ερώτηση. «Με το περιεχόμενο ενός ενυδρείου μπορείς να φτιάξεις ψαρόσουπα. Με το περιεχόμενο μιας ψαρόσουπας δεν μπορείς να φτιάξεις ενυδρείο».

Ένα βήμα μακρύτερα της δραχμής, δυο βήματα ψηλότερα? - Capital.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now