panos7

H Intel παρουσιάζει επεξεργαστή που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel παρουσιάζει επεξεργαστή που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]IDF 2011 - H Intel έχει δεσμευτεί να παράγει υπολογιστές χαμηλής κατανάλωσης και για να αποδείξει τη δέσμευση της, ο CEO της εταιρείας Paul Ottelini προκάλεσε τα εργαστήρια να κατασκευάσουν ένα δείγμα που να αποκαλύπτει σε τι βαθμό μπορούν να εξελίξουν την τεχνολογία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Paul προσέθεσε «Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία συσκευών με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα». Τα εργαστήρια της Intel κατάφεραν να κατασκευάσουν έναν επεξεργαστή ικανό να τρέχει Windows τροφοδοτούμενος από ένα μικροσκοπικό φωτοβολταϊκό στοιχείο.

[img_ALT=Η Intel παρουσιάζει επεξεργαστή που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/10654e70f84643545.jpg[/img_ALT]

Ο μηχανικός της Ιntel ανέβηκε στη σκηνή της IDF 2011 επιδεικνύοντας ένα demo που απεικόνιζε μια κινούμενη γάτα με ακουστικά.

«Αυτό που σας δείχνω αποτελεί τεχνολογία που μια μέρα θα βρει το δρόμο προς τα ultrabooks και σʼ ένα σωρό άλλες συσκευές….πειραματιζόμαστε από καιρό με κυκλώματα χαμηλής τάσης. Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένας μικροεπεξεργαστής – ένα πειραματικό πρωτότυπο – ικανός να λειτουργεί με τις χαμηλότερες επιτρεπτές τάσεις τροφοδοσίας των τρανζίστορ και παρόλα αυτά καταφέρνει να τρέχει Windows.»

O μηχανικός αποκάλυψε έπειτα αυτό που επιθυμούσαν να μάθουν όλοι : «Τι ήταν αυτό που τροφοδοτούσε τον επεξεργαστή του συστήματος», λέγοντας :

«Καταναλώνει τόση λίγη ενέργεια που τον έχουμε εδώ να λειτουργεί με τη βοήθεια ενός φωτοβολταϊκού στοιχείου στο μέγεθος γραμματόσημου

Έπειτα έβαλε το χέρι του ανάμεσα στον λαμπτήρα και το φωτοβολταϊκό στοιχείο με αποτέλεσμα να παγώσει το κινούμενο σχέδιο με τη γάτα, αποδεικνύοντας ότι το σύστημα είχε κολλήσει λόγω έλλειψης ρεύματος στον επεξεργαστή. Παρότι το φωτοβολταϊκό στοιχείο τροφοδοτούσε μόνο τον επεξεργαστή, είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Φανταστείτε τι θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή ρει :T:

Στο θέμα μας τώρα, πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Μου άρεσε πολύ το σημείο στο τέλος που έβαλε το χέρι του μπροστά από τη λάμπα που φώτιζε το φωτοβολταϊκό και σταμάτησε να παίρνει ενέργεια το CPU, damn :D

Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε σύντομα τέτοια τεχνολογία... γιατί πολύ κατανάλωση με τις σημερινές Cpu ρε παιδί μου!! Αγόρασα το Galaxy SII κ μου φαίνεται ότι ο επεξεργαστής του καίει περισσότερο από τον i7 μου...!!Τη μέρα τη βγάζει με το ζόρι... Φαντάζεστε να λειτουργούσε η CPU στα κινητά έτσι απλά από ένα ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό στοιχείο με backup τη μπαταρία???

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now