JC_Denton

H AMD θα δώσει τμήμα της παραγωγής των CPU της στην TSMC

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT] Μαζί με την παραγωγή ορισμένων μοντέλων GPU που έχει, η AMD σχεδιάζει να στείλει και επεξεργαστές για παραγωγή στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) στο δεύτερο μισό του χρόνου, σύμφωνα με τις πηγές.

Παρόλο που ο πρόεδρος της AMD, Hector Ruiz, δεν είχε αναφέρει πουθενά για τα σχέδια αυτά, οι πηγές αναφέρουν ότι η TSMC έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμασίες για την επερχόμενη πλατφόρμα της AMD, Fusion.

Αυτά τα σχέδια είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, στο οποίο η AMD θέλει να πουλήσει κάποια από τα κατασκευαστικά εξαρτήματά της, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος της εταιρείας.

Σήμερα, ο στόχος της AMD είναι να επιστρέψει στα κέρδη μέσα στο πρώτο μισό του 2009, ενώ να αγγίξει το 30% σε ποσοστό στην παγκόσμια αγορά το δεύτερο τέταρτο του 2009, με βάση όσα ακούγονται από τις διάφορες πηγές.

Η AMD δε σχολίασε ως τώρα την είδηση.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, το γνωρίζουμε ως φήμη (με σοβαρές πιθανότητες επαλήθευσης) εδώ και μήνες. Ο Rector θα οδηγήσει την AMD βήμα βήμα εκεί που οδήγησε και τη Motorolla. Ο άνθρωπος είναι εγκληματίας, αλλά αυτός τους αξίζει εφόσον οι μέτοχοι δεν τον στέλνουν σπίτι του.

Το 30% της αγοράς είναι φρούδες ελπίδες. Δεν το έπιασαν με τους Athlon 64 που υπερείχαν κατά κράτος. Με τι θα το πιάσουν; Με τους shangai που ξέρουμε από τώρα ότι είναι υποδεέστεροι, όχι των penryn, αλλά των "απλών" C2D ? Με τους buldozer; Με το execution record της AMD ούτε το 2010 δεν τους βλέπω. Και το mass production για το 30% της αγοράς, ποιος θα το κάνει; Το TSMC ; Αυτά είναι αστεία πράγματα...

Η μόνη ελπίδα της AMD για να διατηρηθεί η εταιρεία ως έχει, είναι να εξαγοραστεί από την IBM ή την Nvidia (που την έχει και ανάγκη τώρα)... Διαφορετικά θα πωλείται κομμάτι κομμάτι, κάτι που θα τη συντηρήσει στη ζωή για λίγα χρόνια παραπάνω, μέχρι το τελικό λουκέτο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now