stefpats

Αναβαθμιση φορητου

Recommended Posts

Μιας και δεν εχω τι να σκαλισω προς το παρον αναμενοντας το socket 2011 σκεφτομαι αν υπαρχει δυνατοτητα να προσπαθησω να αναβαθμισω ενα φορητο που εχω.Απ'οσο γνωριζω τα μονα που πιθανον να αλλαζουν ειναι cpu,hdd,και ram.

Ο φορητος τωρα εχει :

Cpu: Intel Mobile Core 2 Duo T7250 @2,0Ghz

Hdd: ST9160821AS Momentus 5400.3 160 GB SATA

Ram: Transcend PC2-5300 (333Mhz) 2Gb x2

Τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω ουσιαστικα οταν ειμαι στην κινηση,για ιντερνετ,ταινιες,κανα ελαφρυ η' παλιο παιχνιδι (σπανια πιο καινουργιο και αυτο ολα low) και τετοιου ειδους χρηση γενικα.Σκεφτομαι αντι να παρω ενα νεο με κανα χιλιαρικο και για να βρω κατι να ασχοληθω να προσπαθησω να αλλαξω κατι η' και ολα τα παρπανω αλλα με οριο 300 περιπου ευρω.Μπορει να με κατατοπισει καποιος τι επεξεργαστη πρεπει να βρω και τι πρεπει να προσεξω γενικα;Δηλαδη προβλημα με τασεις,θερμοκρασιες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατι αξιζει ν' αλλαξεις, ειναι ο δισκος.

Παρε εναν SSD μικρο (ή και μεγαλο, να τον βαλεις στο s2011 PC που θα φτιαξεις μετα ;)) αν κανεις τη δουλεια σου με λιγα GB ή εναν μηχανικο στις 7200 στροφες.

Ραμ πανω απο 4GB ειναι αχρηστη για τη χρηση που κανεις, ενω και επεξεργαστη ν' αλλαξεις και να βαλεις στα 2.4 ή 2.66GHz, μη νομιζεις οτι θα δεις και καμια ουσιαστικη διαφορά στην πραξη, τσαμπα λεφτά κοινως.

:)

Link to comment
Share on other sites

οκ λογικο μου ακουγεται.βεβαια εχω ssd στο σταθερο μου.εδιωξα ενα vertex 3 μου μου ειχε σπασει τα νευρα με τις μπλε οθονες και πηρα ενα intel 510 για να εχω το κεφαλι μου ησυχο προς το παρον.

τι πρεπει να προσεξω στον ssd για τον φορητο;ενας οποιοσδηποτα κανει δηλαδη;π.χ. vertex 2;

Link to comment
Share on other sites

νομιζα οτι 2,5'' δεν θα χωραει γι αυτο ρωτησα,αλλα τσεκαρα τον σκληρο μου και οντως ειναι 2,5''.οκ καλως αυριο παω πλαισιο να εξαργυρωσω ενα πιστωτικο.εχουν κατι vertex 2 120gb στα 170 ευρα.wish me luck.

Link to comment
Share on other sites

Πάνω κάτω ίδιο λάπτοπ είχα, ίδια χρήση. Αποφάσισα μιας και νέο δεν θα έπαιρνα να δώσω λίγα χρήματα.

Έτσι άλλαξα το Cpu με έναν Intel Τ9300 ενώ έβαλα WD Scorpio Black 500GB. SSD δεν προτίμησα λόγω χρημάτων και προβλημάτων χωρητικότητας.

Αυτονομία πλέον βγάζει ένα 10 λεπτο παραπάνω ενώ απο θερμοκρασίες είναι πλέον όλα τα εξαρτήματα πολύ πιο κρύα. Δεν λέω ότι είναι σφαίρα, αλλά πιστεύω ότι τα 110E που έδωσα μου κέρδισαν ένα χρόνο τουλάχιστον...

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποια λάπτοπ αλλάζει καί η κάρτα γραφικών

χωρίς μοντέλο δέν κάνουμε τίποτα όμως

το 2.5 in form factor δέν είναι κάτι στάνταρ και σε πολλά λάπτοπ δέν χωράει ειδικά στα καινούρια slim laptops

2.75 in Χ 0.275–0.59 in Χ 3.945 in (69.85 mm Χ 7–15 mm Χ 100 mm)

διαφορά στο πάχος

μερικά mods για το δικό μου (acer aspire 5920g) βρήκα εδώ (απο Τ7500 έχει αλλάξει σε Χ9000 κάποιος)

επίσης άν αλλάξεις απο πχ έναν τ7800 σε έναν τ9300 δέν σημαίνει οτι θα είναι πιό γρήγορο, καλύτερα να δείς κάποιο review/benchmark πρώτα.

και άν δέν κάνω λάθος καί το spec code παίζει ρόλο άν ταιριάζει

Link to comment
Share on other sites

Έτσι άλλαξα το Cpu με έναν Intel Τ9300

ναι αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποιος ακριβως επεξεργαστης ειναι συμβατος με το socket μου.Core 2 duo T7250 εχω,ποιοι ειναι υποψηφιοι η' τι πρεπει να κοιταω για να μην εχω ασυμβατοτητα (εκτος απο το socket και κατι αλλο;ποιο ακριβως ειναι το socket μου; )

η' τελοσπαντων απο ολους αυτους εδω http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-CPU.htm?Manufacturer=Intel ποιος ειναι καλυτερος απ αυτο που εχω και συμβατος;

κανεις..;

Link to comment
Share on other sites

Ένα CPU-Z validation παρακαλώ.

Γενικά αυτούς παίρνουν τα 965PM/GM. Αν έχεις PM δηλαδή ξεχωριστή κάρτα γραφικών, εννοείται ότι ο μόνος που αξίζει εκεί μέσα είναι ο T9300. Άμα όμως έχεις το GM, τζάμπα το συζητάμε...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον,για την ιστορια πηρα τελικα τον Τ9300,κατι μνημες λιγο πιο γρηγορες και ενα ssd crucial m4 256Gb.συνολικο κοστος λιγο πανω απο 300 ευρω.Μια χαρα φυσαει το μηχανημα πλεον.Αν γινοταν να αλλαξω και καρτα γραφικων θα το εκανα αλλα παρολο που εχω το 965PM,δεν εχω MXM καρτα αλλα τσιπακι ενσωματωμενο,οποτε η αναβαθμιση τελειωνει εδω.

2 ερωτησεις:

Γιατι απο την ωρα που εβαλα πανω τον Τ9300 το hwmonitor δειχνει αλλα αντι αλλων,δηλαδη core 1 στους 0 C ( ; ) και core 2 στους 12 C;

ειναι κατι χαλασμενο η' συμβαινει κατι αλλο;παντως ρυθμιση στο bios για κατι σχετικο δεν βλεπω.

Δευτερη ερωτηση.Μεταξυ του crucial m4 256Gb και του intel 510 250Gb ποιος ειναι καλυτερος;πιο συγκεκριμενα τους εχω και τους δυο και θελω τον πιο γρηγορο απο τους 2 στον σταθερο και τον πιο αργο στο λαπτοπ.Δεν μπορεσα να βρω συγκριτικο μεταξυ των 2.

Link to comment
Share on other sites

Kοίταξε οι περισσότεροι ssd δεν έχουν διαφορά. Δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά είτε βάλεις τον intel είτε το crusial. και το write/read και αυτά παίζει ρόλο ο δίαβλος.. στο λαπτοπ ειχα βάλει και vertex 3 και 2 και ήταν το ίδο πράμα..

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαινω γιατι ο ενας core ειναι στους 6 βαθμους και ο αλλος στους 19.εκτος του οτι ειναι αφυσικα χαμηλα σαν θερμοκρασιες εχουν και 13 βαθμους διαφορα μεταξυ τους...( ! ; ).κατι δεν δουλευει καλα εδω.καμμια ιδεα; δεν εχω επιλογη στο bios να δω τις θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με τον digital thermal sensor του CPU γιατί από 'κει διαβάζουν θερμοκρασίες τα περισσότερα προγράμματα. Μην αγχώνεσαι, σιγά το πράγμα...

Από την στιγμή που αισθάνεσαι το μηχάνημα δροσερό και σφαιράτο, μην σε πειράζει τίποτα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now