JC_Denton

H nVIDIA μπαίνει στο παιχνίδι του Ray Tracing εξαγοράζοντας τη RayScale

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46ba739.jpg[/WRAPLEFT] Το PC Perspective μέσω μιας είδησης που εξέδωσε, μας γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο San Jose, η nVIDIA ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αποκτήσει τη RayScale Software, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο χώρο του Ray Tracing, όπως αποκαλύπτει το όνομά της.

Το νέο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον φυσικά, αν και οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες. Καμία επίσημη δήλωση δεν έχει εκδοθεί από καμία πλευρά, ούτε κάποια απάντηση της nVIDIA στο άρθρο αυτό που έβγαλε την εξαγορά στον "αέρα".

Η RayScale ξεκίνησε τη "ζωή" της από το Πανεπιστήμιο της Utah και τώρα προμηθεύει με Interactive Ray Tracing και Photo-Realistic Rendering υλικό, εταιρείες που της το ζητάνε. Η εξαγορά της από την nVIDIA σίγουρα σημαίνει πάρα πολλά, ειδικά μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με τον Larrabee της Intel.

H nVIDIA, έχοντας απαντήσει στην εξαγορά της Havok από την Intel, με την εξαγορά της Ageia, τώρα δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Ray Tracing, ένα τομέα στον οποίο η Intel πιστεύει πως με τον Larrabee, θα κυριαρχήσει.

Το ενδιαφέρον αυτό λοιπόν της nVIDIA, σίγουρα είναι ένα δείγμα πως, ή όντως ο Larrabee θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, ή απλά πως προετοιμάζεται πλήρως για την κατά μέτωπο επίθεση της Intel που θα πραγματοποιηθεί όταν ο Larrabee βγει στις αγορές.

shot1xj3.jpg

Μια εικόνα από το συνέδριο που πραγματοποίησε η nVIDIA για το Ray Tracing

Link to comment
Share on other sites

Για όσους δεν ξέρουν τι εστί το Ray Tracing (μαζί με αυτούς και εγώ) εδώ υπάρχει μια περιγραφή...

Θα γίνει τρελός πόλεμος με το Larabee... έχει πολλά $ και μυαλά να χώσει η intel και αυτό παίζεται αν είναι καλό ή κακό... θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει σύντομα κι η ΑΤΙ να κάνει κάτι, γιατί με Intel-nVidia να χτυπιούνται τη βλέπω να χάνεται κάπου στο βάθος (και δεν έχει και κήπο)

Το RT είναι εξαιρετική μέθοδος, αλλά βλέπω πρώτα πισωγύρισμα και μετά πρόοδο. Αναγκαστικά οι εταιρίες παιχνιδιών για να το υποστηρίξουν θα πρέπει να γράψουν software ρουτίνες γιατί οι ΑΤΙ δε θα παίζουν, ή θα βγούν παιχνίδια μόνο για nVidia κι φυσικά μόνο για τις κάρτες που το υποστηρίζουν...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now