Wizard!

Asus P8P67 Pro, δε βλέπει μνήμη στο slot 4

Recommended Posts

Έχω μια Asus P8P67 Pro B3 Rev.3.0 mobo με BIOS 1704. Δεν είναι το τελευταίο, αλλά θεωρητικά το τελευταίο έχει μόνο updates για καινούριες CPU.

Είχα ένα κιτ 2x4GB Corsair XMS στα slots 1+3. Προχθές αγόρασα άλλο ένα για να πάω στα 16 σύνολο, αφού τα VM, όσο περισσότερη έχεις τόσο το καλύτερο και είναι και φθηνές αυτή την εποχή.

Μετά από αρκετό παίδεμα κι αφού έπρεπε να βάλω τα timmings με το χέρι για να παίξει, και την ταχύτητα στο 1066 (παρόλο που είναι 1333 όλες) κατάφερα να postάρω.

Παρόλα αυτά, ούτε στο σύστημα, ούτε στα Windows δε βλέπει όλη τη μνήμη. Με 4x4GB on board, βλέπει τα 12GB και με 2x4GB στα slots 2+4, βλέπει 4GB.

Εάν βάλω μνήμη μόνο στο slot 4 δεν κάνει POST. Δοκίμασα και τα τέσσερα dimms σε αυτό το slot και δε δούλεψε κανένα. Μέσα στο UEFI, έχει ένα σημείο που ελέγχεις τις μνήμες, όπως στο cpu-z, όπου όταν επιλέγω τα slots 1-2-3 δείχνει στοιχεία, αλλά όταν επιλέγω το slot 4, τα δείχνει άδεια, σα να μην έχει μνήμη απάνω.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να δοκιμάσω, ή την πάω (πάλι!!!) πίσω για να πάρω άλλη;

Ρωτάω, γιατί εκτός του ότι είναι μπελάς να τη βγάλω, είναι από Quest και με βλέπω να μένω καμιά εβδομάδα χωρίς πάλι... :loveliness:..

Link to comment
Share on other sites

Δεν το νομίζω, γιατί το μηχάνημα είναι στημένο πολύ πρόσφατα και το ξεστήσιμο έγινε ακριβώς για καθάρισμα και αλλαγή υγρών σε υδρόψυξη, αλλά να το δοκιμάσω. Είναι λιγότερη ώρα από το να τη βγάλω όλη και να μπλέξω με Quest.

Με το το καθαρίζω; Βαμβάκι φαντάζομαι δε μπαίνει εκεί...

Link to comment
Share on other sites

+1, επαφές σε cpu και στο dimm (καμία ακυρότητα με σκόνη ή πάστα). Από εκεί και πέρα, things ain't looking good για την μητρική, ειδικά αν έχεις καταφέρει καμιά χαρακιά σε κάποιο trace @ pcb.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Been there, done that... Δεν άλλαξε κάτι... Μαμώ την Asus... Πάντα είχα προβλήματα, είχα σταματήσει να παίρνω, αναγκάστηκα να πάρω αυτή και πάλι τα ίδια!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήθελα να αποφύγω... Γιατί πρέπει να μπλέξω και με την Quest...

Ναι αλλα αν η μητρικη εχει προβλημα δεν εχεις και πολλες επιλογες, το μπλεξιμο εναι αναγκαιο κακο.:D

stealth

Link to comment
Share on other sites

Παρέλαβα σήμερα ένα κιτάκι Corsair Vengence 1600 4x4GB.

Θα κάνω μια τελευταία δοκιμή με αυτό, που δεν τίθεται θέμα συμβατότητας μνημών μεταξύ τους.

Αν δεν παίξει κι αυτό, πρέπει να αλλάζω μητρική πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Απο τότε που σε θυμάμαι να γράφεις στα forum, οι μητρικές δεν σε πολυσυμπαθούν ε?

Απλά γράφω όταν πέσω σε κάποια που δε με συμπαθεί :P

Λες να κάνω θέμα "Πήρα καινούρια μητρική, όλα καλά, δεν έχω προβλήματα" ;

Link to comment
Share on other sites

Βγαλε το cpu , καθαρισε τις επαφες του με ασετον και ξανακουμπωσε το . Ισως εισαι τυχερος.

Μπράβο ρε συ, είχες δίκιο! :T:

Εχθες που είχα χρόνο, έβγαλα τη CPU και την καθάρισα. Παρόλο που φαινόταν πεντακάθαρη από κάτω, έκανα ότι μου είπες και την έβαλα πάλι. Δούλεψε αμέσως και είδε τη μνήμη στο 4ο slot (B2).

Με γλίτωσες από μεγάλο μπελά.

Τώρα μένει να καταφέρω να δει και τις 4 μνήμες, γιατί με δύο απάνω bootάρει, αλλά με τις 4 δεν κάνει post. Χώρια που όταν bootάρει, τις βλέπει σαν 1333, ενώ είναι 1600.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω πάει και εγώ το ίδιο πρόβλημα με Maximus III Formula P55 στο παρελθόν και κατάφερα να το λύσω, ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread: http://www.hwbox.gr/intel-boards/9695-asus-maximus-iii-formula-den-blepei-ta-prota-2-dram-slots.html

Εμένα δεν μου έβλεπε τα πρώτα 2 DRAM slots. Καθάρισα όλη την περιοχή γύρω από το socket, το socket και τα DRAM slots με διαλυτικό νίτρου, την άφησα κάνα 2ωρο να στεγνώσει, κοίταξα με υπομονή τα πινάκια και όντως ήταν 1-2 ελάχιστρα στραβά. Ε μετά έκανα την προσευχή μου. Τελικά δούλεψε :D

Είχα δοκιμάσει τα ΠΑΝΤΑ για να την κάνω να δουλέψει. Πρόσεξε ότι όταν πόσταρα την λύση η ημερομηνία ήταν 3 Νοέμβρη και η τελευταία φορά που είχα ποστάρει στο thread, ήταν 17 Σεπτέμβρη... Μόνο αυτό σου λέω, μου είχε σπάσει τα νεύρα. Αλλά τελικά έπαιξε και από τότε παίζει ακόμα μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω πάει και εγώ το ίδιο πρόβλημα με Maximus III Formula P55 στο παρελθόν και κατάφερα να το λύσω...

Thanx George, αλλά τελικά τη μνήμη την είδε. Τώρα δουλεύουν όλα τα slots, αλλά ανά δύο (Α1-Β1, Α2-Β2). Αν βάλω και τα 4 δεν κάνει post και θεωρώ ότι έχει να κάνει με το τι διαβάζει από το SPD... Θα πρέπει να βάλω τις ρυθμίσεις με το χέρι για να παίξει και να τις σημειώσω και κάπου σε περίπτωση bios reset για να μην τις ψάχνω πάλι...

Link to comment
Share on other sites

Είναι ίδιο revision και τα 2 Kits; Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το XΜΡ..

Στα 4 στικάκια διαβάζω πολλούς να δίνουν είτε παραπάνω τάση,είτε 9-11-9.

Αργά ή γρήγορα θα παίξουν..:)

Link to comment
Share on other sites

Είναι ίδιο revision και τα 2 Kits; Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το XΜΡ..

Στα 4 στικάκια διαβάζω πολλούς να δίνουν είτε παραπάνω τάση,είτε 9-11-9.

Αργά ή γρήγορα θα παίξουν...

Ναι. Όπως έγραψα και παραπάνω, πήγα πίσω το 2ο κιτ και αγόρασα εξ αρχής ένα 16άρι για να μην έχω τέτοια θέματα. Θα παιδευτώ το απόγευμα...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, ένας φίλος που έχει ακριβώς τις ίδιες, αλλά σε άλλη μητρική, μου έδωσε τα settings που βάζει η δική του στο auto, τα πέρασα με το χέρι έχοντας τις δύο απάνω κι έτσι μετά άνοιξε κανονικά και με τις 4. Για όποιον ενδιαφέρεται είναι τα παρακάτω:

dscn10631.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now