Recommended Posts

[news_img=Corsair H100 Review by HWBOX.gr]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e88a24e8ff94.png[/news_img]Η υδρόψυξη αποτελεί τον «ευσεβή πόθο» για όλους τους επίδοξους overclockers, καθώς τόσο για την επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων που την απαρτίζουν όσο και για την συναρμολόγησή της, απαιτείται αρκετός χρόνος και γνώσεις. Εκτός αυτού, σπάνια υπήρξε επίσημη υποστήριξη από την πλευρά των εταιρειών γιατί ανέκαθεν θεωρούσαν την υδρόψυξη πιο advanced μέθοδο ψύξης. Παράλληλα, λίγο η ενεργειακή και θερμική αποδοτικότητα των σημερινών επεξεργαστών, λίγο η ποικιλία και η ευκολία εγκατάστασης που προσφέρουν οι σημερινές ψύκτρες, κατέστησαν την υδρόψυξη ως λύση μόνο για τον χρήστη που θέλει να πάρει το maximum από αυτό που αγόρασε.

Και ενώ λοιπόν οι σημερινές αερόψυκτρες γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες, οι ισχυρές λύσεις που ξεχωρίζουν, παρουσιάζουν κάποια βασικά μειονεκτήματα. Εκτός του ότι καταλαμβάνουν χώρο και προσθέτουν βάρος, το σημαντικότερο είναι ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία τους καταφέρνει να αποδώσει ικανοποιητικά καθώς τα ρολόγια και τα volts αυξάνονται αρκετά με το overclocking. Ακόμα όμως και αυτή η μειοψηφία που αποδίδει ικανοποιητικά, κοστίζει αδρά και βάζει σε σκέψεις το καταναλωτικό κοινό. "Πόσο θα κερδίσω άραγε σε σχέση με μια ψύκτρα που κοστίζει 40?; Μήπως αξίζει να αγοράσω κάτι καλύτερο; Υπάρχει κάτι με ελαφρώς μεγαλύτερη τιμή που πραγματικά κάνει την διαφορά;"

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο άρχισε δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνιση της στον χώρο της ψύξης μια εναλλακτική πρόταση από την Corsair. Ένα κλειστού τύπου ολοκληρωμένο κύκλωμα υδρόψυξης, που προσέφερε τα καλά στοιχεία της υδρόψυξης σε συνδυασμό με ευκολία απόκτησης αλλά και εγκατάστασης. Όταν ήρθε στα χέρια μας η H50 είχαμε μείνει αρκετά εντυπωσιασμένοι από την απόδοσή της. Από τότε άλλαξαν πολλά: όχι μόνο νέοι παίκτες μπήκαν στο χώρο, αλλά πλέον τα έτοιμα κυκλώματα παρέχονται ως λύση και από τις Intel και AMD, ως ενδεικτικό της επιτυχίας που είχαν. Πλέον η υδρόψυξη κατέστη προσιτή για όλους.

Ήρθε η σειρά λοιπόν της Corsair να φρεσκάρει την γκάμα της. Αυτή την φορά άφησε την Asetek και στράφηκε στην CoolIT Systems. Η ναυαρχίδα της ανανεωμένης σειράς έρχεται υπό την ονομασία H100 και ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των κλειστών κυκλωμάτων, με τη διαφορά ότι φέρει διπλάσιο ψυγείο σε σχέση με τους προκατόχους του, αφήνοντας μας αρκετές υποσχέσεις. Η απόδοση της είναι εγγυημένη. Πώς όμως συγκρίνεται σε σχέση με τις λύσεις της αερόψυξης; Η απάντηση στις σελίδες που ακολουθούν.

Κάνε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στο review!

<center><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ee3503e060b1.png" alt="Corsair H100 Review by HWBOX.gr"/></center>

<font color="#25292c">.</font>

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now