JC_Denton

Δημόσια συγνώμη από τη Gigabyte προς την ASUS

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f95addf.jpg[/WRAPLEFT] Σήμερα μάλλον έφτασε το τέλος της "μάχης" που ξεκίνησε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ανάμεσα στους δυο "γίγαντες" της Taiwan στο χώρο των εξαρτημάτων για PC, ASUS και Gigabyte.

Θυμόμαστε πως όλη η ιστορία ξεκίνησε με τη διαρροή κάποιων εγγράφων της Gigabyte στο Διαδίκτυο, όπου κατηγορούσε την ASUS για αντιγραφή τεχνολογιών, απάτη όσον αφορά τις επιδόσεις του EPU Feature των μητρικών της, καθώς και κατασκευαστικών ατελειών.

Σε όλα αυτά η ASUS απάντησε με μια απειλή για μηνύσεις, η οποία έγινε πραγματικότητα όταν η Gigabyte εξέδωσε κι άλλο δυσφημιστικό υλικό. Έτσι, μην έχοντας άλλη λύση, καθότι η αποφασισμένη ASUS σίγουρα θα έφτανε τα πράγματα στα δικαστήρια, με ίσως καταστροφικές για τη Gigabyte συνέπειες, η εταιρεία οδηγήθηκε στο να εκδόσει μια δημόσια συγνώμη προς την ASUS.

Τα λάθη της Gigabyte εστιάζονται ειδικά σε δύο γεγονότα - στη χωρίς έμπρακτες αποδείξεις μέσω αντικειμενικών μετρήσεων, δυσφήμιση του EPU και ειδικότερα, στη χρήση μιας εικόνας από ένα καμμένο πυκνωτή για να δείξει τις κατασκευαστικές ατέλειες της ASUS, δίχως όμως η φωτογραφία να δείχνει κάποιο τμήμα από hardware της ASUS, αλλά από άλλον κατασκευαστή.

Μετά από μια τέτοια "γκάφα", η Gigabyte αναγκάστηκε να σκύψει το κεφάλι. Η δημόσια συγνώμη θα ανακοινωθεί στις εφημερίδες της Taiwan την 1η Ιουνίου και σε αντάλλαγμα, η ASUS θα αποσύρει τις κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά πιστεύω ότι η Giga έδωσε τη δημοσιότητα που χρειάστηκε, αρκετοί χρήστες αφυπνίστηκαν και κέρδισε πολύ περισσότερα από όσα έχασε. Προτίμησε τη συγνώμη για να μη χρειαστεί να ξοδέψει άλλα σε δικαστικά και ενδεχομένως αποζημιώσεις από τυχόν δικαίωση της Asus. Αυτά τα "pwned" κλπ είναι για μεταξύ μας για να την πούμε στο φίλο μας ότι η "δικιά μου" εταιρία σας έσκισε...

Αν αληθεύουν όλα αυτά η επόμενη κίνηση της Giga θα είναι να κάνει επίσημες μετρήσεις και να τη στείλει αδιάβαστη γιατί σίγουρα έχει δίκιο ;) Τώρα δε θα μπορούσε να την κάνει γιατί η μήνυση δε λέει ότι λέει ψέμματα, αλλά ότι τα έλεγε χωρίς αποδείξεις. Σημαντική λεπτομέρεια μέσα σε δικαστική αίθουσα...

Link to comment
Share on other sites

το μήνυμα που πέρασε εγώ πιστεύω είναι όσο σοβαρές δείχνουν οι πολύχρωμες μητρικές της.

Δεν έχω κανά κόλλημα αλλά μου φαντάζει σα μια υστερικιά γκόμενα που λέει βλακείες και μετά απλά ζητάει συγγνώμη.

Σαν εταιρικό προφίλ προφανώς δεν έχουν καμμιά σχέση, εννοώ συσκευασίες, χρώματα, marketing, news κτλπ. Eκεί στέκομαι εγώ, τώρα αν έχει στοιχεία ας βγει και να τα πει αντί να κάνει μλκίουλες με φωτογραφίες από vga.

Από ποιότητα πιστεύω είναι ισάξιες (θα συμφωνήσει και ο Voudas με τις "rock stable" DS3 στο μαγαζί) και εγώ από bx440 μέχρι την ds4 μου και διάφορες asus επίσης.

Βασικά ίσως οι gigabyte στατιστικά να είναι και πιο ποιοτικές, λιγότερα rma (υποθετικά μιλάω), αλλά η αντιλαμβανόμενη ποιότητα των Asus να είναι μεγαλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now