Sol

Review της MSI N9600GT - hybrid freezer

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c42b46b39dd.jpg[/WRAPLEFT]Mε ψύκτρα που διαθέτει 4 heatpipes μεγαλύτερης διαμέτρου (6χιλ) και ανεμιστήρα, καθώς και 1 GB μνήμης θα περίμενε κάποιος πως η νέα πρόταση της MSI γύρω από το G94 - 9600GT θα ήταν κάτι αξιόλογο. Στο review του hardwarezone όμως μάλλον προκύπτει το αντίθετο συμπέρασμα.

Η ψύκτρα όσο εντυπωσιακή φαίνεται, δείχνει να χάνει σε απόδοση από το πλαστικό που καλύπτει τα fins εγκλωβίζοντας το θερμό αέρα εκεί. Επιπλέον ο ανεμιστήρας αν και όντως πολύ ήσυχος (28db) ξεκινά να λειτουργεί στους 80C σαν εφεδρικό σύστημα δηλαδή.

Όσον αφορά τις μνήμες, η υλοποίηση της MSI στηρίζεται σε πιο αργά modules των 1.1ns που λειτουργούν στην default συχνότητα των 9600GT 1800Mhz.

O πυρήνας μπορεί να έρχεται υπερχρονισμένος κατά 50Mhz στα 1700Mhz δηλαδή αλλά κάπου εκεί είναι και το όριο του καθώς το μέγιστο overclocking ήταν μόλις 10Μhz ακόμα. Παρομοίως και στις μνήμες, η μέγιστη συχνότητα ήταν 1880Mhz μακρύα από άλλες υλοποιήσεις της ίδιας εταιρίας.

Προσθέτουμε σε όλα αυτά και το price premium της κάρτας και μάλλον αποδεικνύεται σωστή η χαμηλή βαθμολογία του hardwarezone.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now