Picard

κάρτα γραφικών και θερμοαγώγιμη πάστα.

Recommended Posts

Γεια χαρα θελω να ρωτησω σχετικα με την καρτα γραφικων,εχω διαβασει οτι καθε χρονο πρεπει να αλλαζουμε τη θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη επειδη ξεραινεται,το ιδιο πρεπει να κανουμε και με την καρτα γραφικων??? εχει περασει ενας χρονος απο τοτε που την αγορασα,να επιχειρησω να τη βγαλω,να αφαιρεσω το ανεμιστηρακι με προσοχη και να βαλω νεα παστα??? τι να κανω??? η θερμοκρασια συμφωνα με το catalyst center ειναι σχεδον παντα σταθερα στους 36 βαθμους αλλα οταν ειναι στρεσαρισμενη δε γνωριζω..σχετικα με τις θερμοκρασιες για cpu,vga,motherboard υπαρχει καποιο αξιοπιστο προγραμμα??? χρησιμοποιω το speedfan αλλα δεν ακουω καλα λογια για την αξιοπιστια του..

Η διαδικασια ειναι ακριβως ιδια οπως και με τον επεξεργαστη??? ριχνω ασετον για να καθαρισει εντελως η παλια παστα???

δευτερον πως απλωνουμε την παστα σε ολη την επιφανεια??? με το δαχτυλο μας οπως ειναι η με καποιο αλλο υλικο???

Link to comment
Share on other sites

εγω προσωπικα χρησιμοποιω αιθυλικη αλκοολη, απο το φαρμακειο, και οχι ασετον

για θερμοκρασιες και fan control το msi afterburner

τωρα για το καθε χρονο δε νομιζω, αναλογα ποσο stress εχει φαει η καρτα, τι θερμοκρασιες βγαζει και τι εβγαζε στο furmark και τι παστα εχει χρησιμοποιηθει (γιατι υπαρχουνε και "χυμα")

Link to comment
Share on other sites

Κάθε χρόνο όχι - η μαμά πάστα δεν είναι η καλύτερη αλλά διαρκεί αρκετά.

Αν θέλεις να το κάνεις, ναι, την καθαρίζεις προσεκτικά όπως του επεξεργαστή (χωρίς να πασαλείψεις γύρω-γύρω από τον πυρήνα τα πάντα) και μετά βάζεις πάνω στον πυρήνα μία σταγόνα νέα πάστα και ξανατοποθετείς την ψύκτρα.

Link to comment
Share on other sites

HWMonitor

Για καθαρισμό εγώ χρησιμοποιώ το TIM Clean της Akasa και πάστα την Arctic Silver 5.

Για την επάλειψη της εγώ προσωπικά εφαρμόζω ένα tear drop στη μέση και απλώνω με (τύπου) πιστωτική κάρτα σε ένα λεπτό στρώμα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το "κάθε χρόνο" είναι σαφώς υπερβολή - ειδικά αν το pc το χρησιμοποιείς και δεν είναι σε κανένα εξοχικό και περνάει μήνες "κρύο" ;)

Το οινόπνευμα σαφώς και κάνει δουλειά - επίσης αν ψαχτείς για top πάστα: PK-1 :)

Link to comment
Share on other sites

Οινοπνευμα του θεου και τις παναγιας.:P

ΑΣ5 και απλομα με καρτα η δαχτηλο=Απειρες φισαλιδες

Επειδη εχω λιωσει στις δοκιμες η καλητερη λυση ειναι ΜΧ-4 βαζοντας απλα μια μεγαλη σταγονα στο κεντρο.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα βρηκα την ευκαιρια να ασχοληθω με τα συστηματα ψυξης του υπολογιστη μου,ετσι εβγαλα τις ψυκτρες απο επεξεργαστη και καρτα γραφικων καθαρισα τις παλιες παστες,τοποθετησα AS5 και εβαλα ξανα τις ψυκτρες στη θεση τους.....διαπιστωσα οτι η εργοστασιακη παστα της καρτας γραφικων ειχε ξεραθει,οποτε καλα εκανα που τοποθετησα νεα παστα,κερδισα περιπου -5 βαθμους ετσι,τελικα τοποθετεις μια μεγαλη σταγονα στο κεντρο και στα δυο,ετσι ειναι καλυτερα γιατι οταν βιδωσει απο πανω η ψυκτρα μοιραζεται η παστα στις ακρες χωρις ομως να φευγει αρκετη ποσοτητα απο το κεντρο,στην αντιθετη περιπτωση εαν απλωσεις την παστα σε ολο το τσιπακι του επεξεργαστη και κατσει η ψυκτρα απο πανω υπαρχει περιπτωση να φυγει σχεδον ολη η παστα απο το κεντρο στις ακρες,οποτε θα εχεις διαρροη θερμοκρασιας ετσι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now