aRkA$

Η AMD ενισχύει το μερίδιο της στην αγορά επεξεργαστών έναντι της Intel!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η AMD ενισχύει το μερίδιο της στην αγορά επεξεργαστών έναντι της Intel!]http://reviews.hwbox.gr/news/economic.jpg[/NEWS_IMG]Οι πωλήσεις των μικροεπεξεργαστών άγγιξαν τα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2011, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 1.8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και στο σύνολο 14.2% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του έτους 2010. Το IDC αναφέρει ότι για ολόκληρο το έτος οι πωλήσεις μικροεπεξεργαστών ξεπέρασαν τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια εμφανίζοντας μια αύξηση του 13.2% σε σχέση με το 2010. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης οφείλεται στις υψηλότερες μέσες τιμές πώλησης, οι οποίες πρόσθεσαν περίπου 9% στο συνολικό ποσό.

Και η AMD και η Intel κέρδισαν μερίδιο αγοράς σε επιμέρους τμήματα της αγοράς αλλά η AMD φαίνεται να βγαίνει ελαφρώς ενισχυμένη επί του συνόλου. Η Intel έκλεισε τη χρονιά με μερίδιο 80.1%, -0.6% σε σχέση με το 2010, την ίδια στιγμή που η AMD κέρδισε 0.7% φτάνοντας στο 19.7% ενώ στον αντίποδα το μερίδιο της Via μειώθηκε 0.1% έχοντας πλέον το 0.2% της αγοράς.

Σύμφωνα με την IDC, οι απώλειες της Intel προήλθαν από την πτώση 2.6% στους φορητούς υπολογιστές (έχοντας πλέον 83.8%), ενώ η AMD ενισχύθηκε κατά 2.7% (έχοντας πλέον 16%). Η αχίλλειος πτέρνα της AMD ήταν η αγορά των server και των σταθμών εργασίας, που κατέχει το 5.5% (-1.5%). Η Intel είναι κυρίαρχη στη συγκεκριμένη αγορά με μερίδιο 94.5% (+1.5%). Στους desktop processors, η Intel έχει το 73.8% (+1.7%), ενώ η AMD έχει το 26.0% (-1.6%).

[img_ALT=Η AMD ενισχύει το μερίδιο της στην αγορά επεξεργαστών έναντι της Intel!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374f68a6ef4ce2f.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν θα το θεωρούσα και απίθανο.

Αλλά χλωμό, είναι αρκετά ακριβοί οι E5 και οι εταιρίες πλέον οι περισσότερες πάνε σε πιο φθηνά μοντέλα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now