B14ckfir3

Asus Direct CU II 7970 ή όχι?

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Λοιπόν, επειδή βρίσκομαι μερικές μέρες πριν την αγορά του πολυπόθητου υπολογιστή μου, που τόσο καιρό περιμένω, θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κάρτα γραφικών. Έχω ήδη παραγγείλει μια V Gene και τώρα περιμένω τους ivy μόλις βγουν για να πάρω έναν 3570k. Μου ήρθε φλασιά τώρα οπότε έχω δυο ερωτήσεις :Ρ Ερώτηση πρώτη: Να πάρω κατευθείαν τον επεξεργαστή με την πρώτη φουρνιά ή καλύτερα να περιμένω καμιά εβδομάδα? Δεύτερη: Επειδή η τιμή της 7970 dcii είναι σχεδόν ίδια με αυτή των reference 7970 λέω να πάρω αυτή μιας και υποθέτω(?) ότι θα δουλεύει καλύτερα με τη mobo μιας και οι δύο είναι τις σειράς ROG και υπάρχει απευθείας συνδεσιμότητα της κάρτας γραφικών με τη μητρική. Αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω είναι αν overclockάρει καλά γιατί έχω διαβάσει αρκετά reviews για αυτή την κάρτα και οι περισσότεροι δεν φαίνεται να πιάνουν καλά ρολόγια. Επειδή σκοπεύω να στήσω eyefinity 5040 x 1050 (διάλεξα μικρής ανάλυσης οθόνες για καλύτερες επιδόσεις) και θέλω να έχω όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις. Θέλω να πάρω μια κάρτα που να Overclockάρει όσο ψηλότερα γίνεται χωρίς να καταφύγω σε aftermarket ψύκτρες για οικονομικούς λόγους αλλιώς θα προτιμούσα το νεράκι ;) Εσείς τι λέτε, να πάρω τη dcii ή κάποια άλλη στα ίδια χρήματα περίπου? Ενώ μ'αρέσει πολύ σαν κάρτα και δεν έχω πρόβλημα με το 2.5 slot design έχω τρομάξει γιατί έχω ακούσει πως ακόμη και reference overclockάρουν καλύτερα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα B14ckfir3.

Όντως όπως διαβάζεις και εσύ οι Asus Direct CU II 7970 δεν έχουν το overclockability που έιχαν παλαιότερα άλλα μοντέλα τους. Η καλύτερη υλοποίηση που μπορείς να διαλέξεις έιναι η MSI Lighting αλλα σίγουρα είναι και πιο ακριβή. Η Asus πάντως έναντι των reference κερδίζει στο σύστημα ψύξης και σε τίποτα άλλο. Πιστέυω πώς ακόμα και οι Lighting θα πηγάινουν πάνω κάτω το ίδιο σε MHz όπως και οι reference αλλά και η Asus γιατί πολύ απλά αυτές οι κάρτες θέλουν ψύξη για να ανέβουν και όχι τυχη για να πέσεις σε κομμάτι που κολκάρει καλά με αέρα.

Θέμα για τις μάρκες τις μητρικής και της VGA δεν υπάρχει. Δεν συνεργάζονται καλύτερα άμα έιναι ίδια μάρκα. Όλες συνεργάζονται το ίδιο :)

CPU, τσίμπα έναν με το που παρουσιαστούν. Δεν θα αλλάξει κάτι μέσα σε έναν μήνα, και άμα βγεί νέο rev δεν θα κυκλοφορήσει τόσο γρήγορα. Πιστεύω τα 5GHz θα τα έχεις με καλό αέρα :D

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε μου :)

Για να βοηθήσω επειδή έχω δοκιμάσει και reference και dcii 7970 θα πω πως σαφώς και είναι ανώτερη η asus, δεν υπάρχει σύγκριση, πολυ καλύτερο σύστημα ψύξης και απο ρολόγια στα όρια δηλ περίπου 1280MHz έβγαζε σχεδόν τα πάντα με πολυ λογικές θερμοκρασίες, κάτι που η reference δυσκολεύοταν να κάνει ;)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη βοήθειά σας. Τελικά βρήκα, ή καλύτερα με βρήκε, μια μεταχειρισμένη 7970 dcu ii σε άριστη κατάσταση ;) Επιτέλους μπορώ να αλλάζω σιγά σιγά την υπογραφή μου ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now