JC_Denton

Επίδειξη σε Overclocking από 2 νέους διπύρηνους CPU της Intel (E8600 & E5200)

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] H Intel φαίνεται πως προσπαθεί να μας εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά. Αυτή τη φορά η εταιρεία διάλεξε για αυτό το σκοπό τους νέους διπύρηνους επεξεργαστές που θα λανσάρει σύντομα, που ακούνε στο όνομα Core 2 Duo E8600 και Pentium Dual Core E5200.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τον Ε8600. Ο νέος αυτός λοιπόν Wolfdale επεξεργαστής, ο οποίος ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στις αγορές, ήδη έκανε την εμφάνισή του στην Ασία, οπου και δοκιμάστηκε από τους Overclockers.

Ο επεξεργαστής, πάνω σε μια DFI LP UT P35 μητρική με 4 GB DDR2 μνήμη και μια Radeon HD 4870, κατάφερε να ξεπεράσει τη συχνότητα των 6 GHz με σχετική ευκολία. Ο Ε8600 από τη default συχνότητα λειτουργίας του, που είναι τα 3.33 GHz, έφτασε τα 6146.9 MHz με ψύξη υγρού αζώτου και FSB στα 614 MHz.

Οι υπεύθυνοι του Coolaler.com, που πραγματοποίησαν τις δοκιμές πάνω στο ES κομμάτι, έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, μιας και έλαβαν ακόμα ένα ES, αυτή τη φορά από τον Intel Pentium Dual-Core E5200.

Αυτός ο επεξεργαστής βασίζεται πάνω στον πυρήνα Wolfdale και έχει συνολικά 2 MB L2 Cache, FSB στα 200 MHz και 12.5x πολλαπλασιαστή (default συχνότητα λοιπόν στα 2.5GHz). Με ένα απλό boost στο FSB, ο φτηνός αυτός επεξεργαστής κατάφερε και έπιασε 320 MHz FSB, με συχνότητα λειτουργίας τα 4.00 GHz (όλα αυτά με 1.384 V).

Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος, εκτός από το να αφήσει τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους, αφού η Intel αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι έχει τα πρωτία στο Overclocking με τους Core CPU.

intele8600614ghzcpuz01dv9.jpg

Το CPU-Z του E8600

intele8600614ghzcpuz02la1.jpg

To validation του παραπάνω CPU-Z

e54001at7.jpg

To ES του Intel Pentium Dual Core E5200

e5400cd4.jpg

To CPU-Z του E5200

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Coolaler + ES = Κομμάτι καραδιαλεγμένο μέσα απο την Intel :hehe:

Σωπαααα..Καθε φορα ετσι κανει ο κωλοφαρδος.Μιλαω μαζι του κοντα 2 χρονια στο msn και ειναι πολυ τυχερος με ολα αυτα τα καλουδια που περνανε απο τα χερια του!!!:whistling:

Link to comment
Share on other sites

Ο Coolaler πήρε έναν Ε8600 και του άλλαξε τα φώτα:

Παγκόσμιο στο SuperPi 1M με 7.281 secs, με τα παρακάτω specs:

* Intel Core 2 Duo E8600 at 6.253 GHz (625 x 10) with VCore of 1.936V

* DFI LAN-Party UT P35 motherboard

* G.Skill 4GBPI DDR2 at 1285MHz memory

* Liquid Nitrogen (LN2) cooling

Link to comment
Share on other sites

20αδα απλή? ή 20άδα τελάρα? :hehe:

Εεεεετσι !!! :gizmo: :gizmo: :gizmo:

Θυμαμαι στο XS τις φωτογραφιες απο την ελευση των conroe που ειχαν απο 500+ κομματια ο καθενας τους . Θα ψαξω να τη βρω , γιατι ειχε πολυ γελιο ! :stars:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω τις μνήμες του

Και αυτές cherry-picked ... Είχε δείξει ένα screenshot που οι μνήμες αυτές έπιαναν 758.3MHz (1516MHz DDR2), το cpu-z όμως είχε bug, και έβλεπε τον 4:5 διαιρέτη σαν 3:5 ... :D Ορίστε και το screen shot :

hwboxupne3.jpg

Στο xs ο G.Skill technician επιβεβαίωσε ότι οι μνήμες αυτές, δύναται να πιάσουν 1400MHz DDR2 (στο G.Skill lab), αλλά είναι ασταθείς ακόμα και στο SPi 1M ...

Πάντως τα 1300MHz DDR2 τα έχουν άνετα ... :eek: Και μιλάμε για 4G ... :omg:

Όπως πολύ σωστά είπε o gorillakos στο δεύτερο post, Coolaler + ES = cherry-picked ... Είδατε όμως τι έκανε η Team Japan με τους Ε8500 ... Τώρα που κυκλοφορούν οι 8600 σου λένε να τους τρελάνουμε καλύτερα :P

6513MHz E8500 :eek: by futto-kun

6415MHz E8500 :eek: by DAKARA

και πάει λέγοντας ... :bravo:

Σωπαααα..Καθε φορα ετσι κανει ο κωλοφαρδος.Μιλαω μαζι του κοντα 2 χρονια στο msn και ειναι πολυ τυχερος με ολα αυτα τα καλουδια που περνανε απο τα χερια του!!!:whistle:

Γιατί η DFi P35 του, είναι τυχαία GODLIKE ? :D

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να ρωτήσω κάτι ... ?

Είναι βέβαια λίγο off topic ... αλλά ...

Ο Sam, ο Coolaler και ο OPB (Bill το ξέρω ότι είναι κολλητοί ;)), αποδείκτηκε ποτέ ότι είναι cheaters ... ?

Για τον Sam, νομίζω πως στο παρελθόν είχε κάνει κάποια edited cpu-z screenies, ακόμα και fake validations (πώς στο διάολο το έκανε αυτό ? - fake validation ? :confused:) ...

Ο Coolaler και ο OPB, συχνά post-άρουν κάποια SPi runs, με απίστευτα μικρό performance product, για αυτό και κάποιοι τους αποκάλεσαν cheaters ... Είναι όμως αποδεδειγμένο κάτι τέτοιο ? Ίσως πράγματι υπάρχει κάποιος συνδυασμός από tweaks που σε οδηγεί σε καλύτερα score ?

Για παράδειγμα ο Sam ισχυρίζεται ότι κατάφερε να κάνει το Super Pi να τρέχει με μόνο 3 services ανοικτά, καθώς επίσης ότι φτιάχνει μία super-duper n-Lited windows εγκατάσταση ... Φυσικό είναι να μην λέει ποια είναι αυτά, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε άλλους να τον αποκαλούν cheater ...

[ Για το OS tweaking του Sam θα ήθελα να πω, ότι από το testing που έχω κάνει στο OS tweaking (έφτιαξα αρκετές n-Lited windows εγκαταστάσεις τον τελευταίο καιρό), αλλά και από την εμπειρία του Xavier (before @ xs), από ένα σημείο και μετά όσο n-Lited και να είναι η εγκατάσταση διαφορές δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και κάποιο εξωφρενικά καλό OS tweak, που να ρίχνει τόσο πολύ τον χρόνο στο SPi ... ]

Το άλλο που διάβασα σήμερα για τον Coolaler ήταν ότι το SPi 1M WR run του είναι fake ... Μα για ποιο λόγο να είναι fake, όταν το performance product είναι 45.5k ... ? Δεν είναι δα και τόσο εξωφρενικό, απλά αρκετά δύσκολο λόγο της RAW cpu frequency ...

Link to comment
Share on other sites

George ο Sam a.k.a. Tapakah είχε παραδεχτεί στο XS ότι είχε κάνει διάφορες πουστιές παλιότερα.

Τώρα αν έβαλε μυαλό και τώρα όσα κάνει είναι "νόμιμα" ουδείς μπορεί να αποδείξει με τις τρέχουσες εκδόσεις των benchmarks μιας και τα περισσότερα από αυτά έχουνε διάφορα κενά που μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς για να κλέψει.

Ο Coolaler παλιότερα είχε ποστάρει screenshots στο XS τα οποία ήτανε αλλουνού και τα είχε παρουσιάσει ως δικά του.

Μαζί με τον OPB είχανε κάποια Pi 1M runs που ήτανε πολύ εκτός του normal που σημαίνει ότι είτε είχανε βρεί κάποιο τρελλό tweak ( για το 1m επέτρεψέ μου να πω πως είναι σχεδόν αδύνατο κάποιο software tweak να δίνει τόσο gain με τους Core 2 ) είτε πολύ απλά κλέβανε σαν τα διαόλια.

Ο δε OPB είχε κάνει και ένα τρελλό τάχα μου run παλιότερα με τους Athlon 64 στο 3.6 GP όπου είτε πάλι κάτι είχε βρει ( χλωμό ) είτε πολύ απλά έκανε downclock ( έτρεξε το bench στα 3.75GHz π.χ. και έπειτα για το screenshot χαμήλωσε το FSB και τράβηξε το screenshot στα 3.6GHz ).

To performance product επίσης δεν είναι δραστικό μέτρο όταν κάποιος χρησιμοποιήσει cheats που έχουνε να κάνουνε με επεμβάσεις στο OS ώστε να "ξεγελάει" το timer είτε hardware ( mod στο PLL ) γιατί πολύ απλά δεμ αλλάζει την επίδοση per clock αλλά τα πραγματικά ρολόγια ( οπότε και το pp παραμένει ως έχει ).

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, αν κάποιος σε κατηγορεί για Cheat και απειλείται η φήμη σου, το όνομά σου γενικά, ότι "tweak" είχες (εφόσον ήσουν νόμιμος), το βγάζεις στη φόρα και τους λες: "ΝΑ @#$@$Ι$(Σ"

Από την ώρα που δεν το κάνανε αυτό, εγώ συμπεραίνω ότι cheatαραν. Γιατί αν όντως είχαν το tweak αυτό, θα το δείχνανε στο public και θα κερδίζανε respect - τώρα όλοι τους κοιτάνε με μισό μάτι.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς ρε man.

Αν είσαι υποτίθεται γνωστός στον κύκλο.

Επι χρόνια ήσουν respected από τον κόσμο κλπ και μια στιγμή διακινδυνεύει η φήμη σου και ο κόσμος μουρμουράει παντού ότι έκλεβες κλπ αν όντως είσαι καθαρός, πετάς το tweak και τους λες "βουλώστε το τώρα παπάρες".

Κανένας λογικός άνθρωπος όσο πεισματάρης και αν ήτανε δεν θα άφηνε τόσο πολύ αυτή την κατάσταση.

Και υποτίθεται ότι αυτοί οι ταιβανέζοι και οι ιάπωνες είναι άνθρωποι που θέλουν να τους σέβονται και υποτίθεται ότι έχουνε βαθιά μέσα τους την εκτίμηση κτλ.... αλλά φαίνεται ο OPB είναι άλλη κάστα :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now