JC_Denton

Τα πρώτα δείγματα των AMD Deneb στα 45nm

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT] Πολλοί είναι αυτοί που στηρίζουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη της AMD, στους νέους επεξεργαστές που αυτή ετοιμάζει. Οι Deneb, που στην ουσία πρόκειται για τους Phenom στα 45nm, αναμένεται να έχουν σημαντικά καλύτερη συμπεριφορά σε Overclocking, κάτι στο οποίο πάσχουν αρκετά οι Phenom που ήδη βρίσκονται στην αγορά.

Με την κίνηση αυτή λοιπόν η AMD όχι μόνο στοχεύει στο να βγάλει ένα Overclocking Friendly Chip, αλλά και να χτυπήσει - εάν μπορεί - τους πολυαναμενόμενους Intel Nehalem, με τους οποίους οι φήμες λένε πως θα βγουν μαζί οι Deneb στην αγορα.

Έτσι λοιπόν, παρόλο που θα έπρεπε η εταιρεία να βγάλει τους επεξεργαστές της αυτούς νωρίτερα, η εταιρεία δε φοβάται να επιδείξει τις δυνατότητές τους, μοιράζοντας τα πρώτα ES δείγματα σε διάφορους Overclockers και ιστοσελίδες του χώρου.

Παρακάτω λοιπόν, μπορείτε να δείτε δύο από τους επερχόμενους Phenom X4 Deneb CPUs, κλοκαρισμένους στα 2.2 και 2.3 GHz. Και οι δύο είναι συμβατοί με ΑΜ2+, έχουν ενσωματωμένο DDR2 Memory Controller (και πιθανότατα και DDR3), καθώς και 6 ΜΒ L3 Cache, 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή των 4πύρηνων Agena.

Φωτογραφίες από τους δύο επεξεργαστές και ένα CPU-Z:

amdphenom45nmdeneb01uv7.jpg

amdphenom45nmdeneb02yi2.jpg

amdphenom45nmdeneb03dx4.jpg

Οι φωτογραφίες όμως και ένα CPU-Z, απλά δεν είναι αρκετά ώστε να μας προϊδεάσουν για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τους νέους 4πύρηνους. Έτσι, οι υπεύθυνοι του ITOCP.com φρόντισαν ώστε να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από το Overclocking των επεξεργαστών.

Αναλυτικότερα, οι επιμελητές της παρουσίασης δοκίμασαν τους επεξεργαστές στις συχνότητες των 2.8, 3.0, 3.2 και 3.4 GHz, ενώ ταυτόχρονα έτρεξαν και το SuperPi 1M ώστε να υπάρχει ένα άμεσο μέτρο σύγκρισης. Οι πρώτες πληροφορίες που μας έρχονται από το Διαδίκτυο, μιλάνε για μια αύξηση των επιδόσεων που αγγίζει περίπου το 10%, αλλά δυστυχώς για την AMD, είναι ακόμα αρκετά πίσω από τους Intel Nehalem (με βάση τα πρώτα αποτελέσματα).

Τα αποτελέσματα από το SuperPi 1M:

amdphenom45nmdeneb04jo8.jpg

amdphenom45nmdeneb05nq2.jpg

amdphenom45nmdeneb06os5.jpg

amdphenom45nmdeneb07du6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στις GPU κατάφερε να επανακάμψει η AMD,στους επεξεργαστές παραμένουν δύσκολα τα πράγματα..

Η Intel έχει πάρει φόρα και δεν νομίζω να αφήσει την AMD να ανακάμψει τόσο εύκολα, είναι αρκετά πιο μπροστά και αν δεν βρουν κάποια επαναστατική μέθοδο φοβάμαι πως θα χάσουν το παιχνίδι.

Link to comment
Share on other sites

3.2 και 3.4 με αέρα και ΧΑΛΑΡΑ χωρίς ρεύματα πιάναμε πριν από ενάμιση χρόνο με τον 6600 @ 65nm και με καλύτερο IPC. Όταν θα κυκλοφορήσουν οι DENEB (ποιος ξέρει πότε) θα καταφέρουν κάτι που κάνει για πλάκα η Intel εδώ και 2 χρόνια.

Οι μηχανικοί της AMD θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα από dumb die shrink των Barcelona για να μας εντυπωσιάσουν με ES. Αν τα καταφέρουν να βγουν πρώτοι στην ενσωμάτωση του gpu στο cpu, κάτι μπορεί να γίνει... Προσωπικά δεν έχω ούτε για τον Buldozer ελπίδες...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now