mofori

dremel 231

Recommended Posts

καλημέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω καποιο φθηνό ρουτεράκι για εργασιες σε ξυλο , ακρυλικά κτλ.

κάνοντας ένα γρήγορο ψαξιμο βρήκα αυτό κ μιας και εχω το dremel 300 θα μου βγει πιο φθηνά απ'το να αγοραζα κατι τετοιο .

επειδή είμαι εντελώς άσχετος απο ρούτερ θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ

Link to comment
Share on other sites

κοιτα να σου πω...

Το ειχα κοιταξει και εγω αυτο... αλλα μου φανηκε λιγο φτηνη σαν κατασκευη. (κουνιετε λιγο το dremel και μπορει να μην σου τα κανει με ακριβεια.)

Το router νομιζω θα ειναι καλυτερο, και σαν μελλοντικο εργαλειο, αλλα και σε ακριβεια, γιατι φτιαχνεις outline, και μετα απλα ακολουθεις το σχεδιο που εχεις ετοιμασει.

Link to comment
Share on other sites

οχι απαραιτητα...

τι σκεφτεσε να κανεις, γτ νομιζω οτι υπαρχει και αλλη λυση!

δεν εχω κατι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά κυρίως για να κόψω κ να σκάβω ακρυλικά.

για πες..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν Mofori, επειδή το έχω το συγκεκριμένο kit για το Dremel. Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος για αρκετούς λόγους. Πρώτα από όλα όπως είπε και ο Μιχάλης, από κατασκευαστικής άποψης δεν παίρνει και 10 με τόνο.. το Dremel δεν είναι εντελώς σταθερό επάνω, τα ελατήρια δεν έχουν πολύ καλή επαναφορά αλλά το σημαντικότερο.. η βίδα που έχει για να κλειδώνεις το βάθος κοπής είναι πολύ ευπαθής και με το παραμικρό κλωτσάει..

Και εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα να πας σε κανονικό Router.. οι λόγοι αρκετοί! Αρχικά θα βρεις ΠΟΛΥ μεγαλύτερη γκάμα σε εξαρτήματα για το κανονικό Router ενώ για το Dremel θα βρεις με το ζόρι 10-12 εξαρτήματα, μεγαλύτερη ακρίβεια στα κοψίματα στο βάθος κοπής κτλπ, περισσότερες εφαρμογές.. το Dremel σε περιορίζει σε κάποια πράγματα..

Δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσεις σε πάγκο. Υπάρχουν Router πάγκου και Router χειρός.

Στα Router πάγκου όλες οι ρυθμίσεις γίνονται πάνω στον πάγκο, έχεις στην ουσία μια επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο της έχει ένα κυκλικό άνοιγμα από το οποίο εξέχει το εξάρτημα κοπής του μοτερ και στην ουσία δουλεύεις ανάποδα.. Μεγάλο κόστος, λίγες εφαρμογές.. είναι πιο εξειδικευμένο εργαλείο, δεν κάνει για την δουλειά που το ζητάς.

Στα Router χειρός, μέτριο κόστος.. με 140-160 euro παίρνεις πολύ καλό μηχάνημα.. κατά προτίμηση DeWalt, με τεράστια γκάμα εξαρτημάτων, με δυνατότητα προσαρμογής σε πάγκο, με άπειρες ρυθμίσεις ( αν και όλα στην καλή κατηγορία έχουν τα ίδια πάνω κάτω ).

Έχω δει και δουλέψει και το kit της Dremel και κανονικό Router της DeWalt ( στην τιμή που σου είπα.. όχι κανένα super-duper μοντέλο των 300-400 euro ) και το kit της Dremel έμοιαζε με παιχνίδι του Jumbo.

Γενικότερα.. είμαι της αντίληψης ότι όταν παίρνεις ένα εργαλείο καλό είναι να το πληρώνεις ακριβά μια φορά αλλά να είναι για πάντα.. Όταν πήρα το kit της Dremel ήμουν κατενθουσιασμένος.. γιατί δεν ήξερα.. όταν έπιασα στα χέρια μου όμως το DeWalt κατάλαβα ότι είχα πετάξει χρήματα στο Kit της Dremel και εκνευρίστηκα.. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, μπορείς να πάρεις το Kit της Dremel και κουτσά στραβά θα την κάνεις την δουλειά σου.. μπορείς όμως να δώσεις κάποια χρήματα και να πάρεις ένα εργαλείο που θα κρατήσει μια ζωή και δεν θα σε περιορίσει πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

PinwmpireS@, καταρχήν σας ευχαριστώ εσένα κ τον Barfastic , ήσουνα κατατοπιστικότατος φιλαράκι.

απλώς δε θέλω να δώσω τοσα λεφτά αυτή τη στιγμή για εργαλείο που δεν έχω ιδέα πως να το χειριστώ κ θα προτιμούσα να πάρω κάτι πιο φθηνό κ λιγότερο επαγγελματικό όπως αυτο. τι λές?

στο skroutz το πιο φθηνο dewalt κάνει 200 κάτι ευρώ

τι λες γι'αυτό?

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω κατι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά κυρίως για να κόψω κ να σκάβω ακρυλικά.

για πες..

Σίγουρα δε μπορείς να κάνεις τη δουλειά με σέγα, πριόνι, 'σκέτο' Dremel κτλ;

Έχεις μήπως κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα που πιστεύεις θα χρειαστείς το ρούτερ;

Όχι τίποτε άλλο μήπως γλυτώσεις τα ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα ρε.. σιγα το πραγμα, αυτη ειναι η ουσια του forum ουτως ή αλλως! Τα B&D μην τα κοιτάς.. τα Bosch τα πράσινα είναι αρκετά καλά.. Αρχικά να σου πω να μην κοιτάς για εργαλεία στο e-shop :D Το πιο φτηνό router της dewalt κάνει γύρω στα 140, είναι 1-2 μαγαζιά σε όλη την Αττική που πουλάνε στις σωστές τιμές.. Set εργαλείων που αλλού το βρίσκεις 900 αυτοί που σου λέω το πουλάνε 500-600, γενικά στα εργαλεία ο κάθε έμπορος ζητάει απο τον πελάτη όσα του λειπουν. Αν είναι να δώσεις 100 για Bosch πράσινο καλύτερα να τσονταρεις ένα 40αρι ακόμα για να πάρεις το dewalt.. εγώ αυτό θα έκανα τουλάχιστον. Όσο για αυτο που είπες ότι δεν ξέρεις να το δουλεψεις.. Πιάνουν τα χέρια σου.. θα δεις ότι σε μερικές μέρες χρήσης το μηχάνημα αυτο έχει αμέτρητες χρήσεις.. θα ενθουσιαστεις, για να μην πω θα τρελαθείς.. Θα ευχεσαι να είχες δώσει τα 40 παραπάνω!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now