JC_Denton

Intel Core 2 Extreme QX9300 - 4πύρηνος για laptop, τον επόμενο μήνα

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] H Intel, σε ακόμα μια σημερινή ανακοίνωσή της δήλωσε ότι ο νέος της επεξεργαστής για τα laptop είναι έτοιμος και τον επόμενο μήνα θα λανσαριστεί και επίσημα από την εταιρεία.

Ο νέος αυτός CPU, δεν είναι βέβαια άλλος από τον πρώτο 4πύρηνο επεξεργαστή για laptop, ο οποίος μάλιστα θα λάβει και την επονομασία Core 2 Extreme. Ο Intel Core 2 Quad QX9300 λοιπόν, θα αποτελέσει την κορυφή της πυραμίδας στους φορητούς επεξεργαστές, προσφέροντας επιδόσεις που μέχρι σημερα δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε laptop.

Η συχνότητα λειτουργίας του QX9300 θα είναι στα 2.53 GHz, με FSB στα 1066 MHz, 12 MB L2 Cache και TDP που θα αγγίζει τα 45W, πράγμα που φυσικά σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση και προφανώς, εκλυόμενη θερμότητα.

Δυστυχώς βέβαια, ο QX9300 δε θα είναι για τον καθένα μας - με τιμή που ακούγεται πως θα κυμαίνεται γύρω στα 1.390 δολάρια, σίγουρα θα αποτελεί προνόμιο των λίγων.

tigerton02003quadcorefo1.jpg

Ένα ES του νέου επεξεργαστή

Link to comment
Share on other sites

ερώτηση...αν θελήσει κανείς με ένα λάπτοπ σαν το δικό μου T9300...να προχωρήσει στην αγορά και να τον αντικαταστήσει με σκοπό την αναβάθμιση γίνεται...Θα ταιριάζει...ή...καλύτερα αγορά καινούριου...Μ ενδιαφέρει το rendering και στο λαπτοπ που τσίμπησα προ 3μηνου ζήτησα ότι καλύτερο σε απόδοση τιμή κυκλοφορούσε...T9300 320 GB HDD 3GB RAM ...του κανα και ενα downgrade σε windows xp pro sp3..και μπουτάρει και στα 17 δευτερόλεπτα...

Link to comment
Share on other sites

Αν ο 320άρης σου είναι στις 4.200/5.400 RPM, σε κόβει πολύ, χρειάζεσαι 7.200άρη, μη σου πω SSD για OS + HDD για αποθήκη.

Λογικά πρέπει να τον δέχεται πάντως τον 4πύρηνο ;)

Αν και θα περίμενα κάποια GPU υποστήριξη στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, με μια 8600 GT θα ήσουν πολύ ταχύτερος από ότι με έναν 4πύρηνο ;)

Link to comment
Share on other sites

? Μα πως? To random access τους είναι για κλάμματα - αυτό μετράει πάρα πολύ, ειδικά σε ένα laptop. Τα transfer rates δε μετράνε τόσο πολύ.

Εκτός αν μου μιλάς για 1.8" δίσκους, που μπορεί να έχουν καλύτερο random access λόγω του μικρότερου μεγέθους του Platter :)

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα σε ένα review, δυστυχώς δε βρίσκω αυτή τη στιγμή το link.

Ναι, γενικά για το access έχεις δίκιο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί "μηδενίζεις" τόσο πολύ τα transfer rates, ειδικά την εποχή που ό,τι και να κάνεις, θα διαχειριστείς τεράστια αρχεία. Δες και τα charts του tom's όπου 5400 δίσκοι είναι ταχύτεροι από 7200 (εκτός access time) σε πολλά benchmarks. (Σε 2,5" αναφέρομαι πάντα)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί στα Windows το transfer rate είναι μικρής σημασίας. Ναι μεν πρέπει να είναι σε καλά επίπεδα, αλλά περισσότερο θα βοηθήσει ένας δίσκος με καλύτερο random access.

Γενικά βέβαια, εγώ είμαι υπέρ των SSD, ας ελπίσουμε με την είσοδο της Intel να πέσουν κι άλλο οι τιμές :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι είμαι υπέρ των μαγνητικών/hybrid λύσεων. Πιστεύω ότι τα xTB/τετ. ίντσ. θα κάνουν compensate τα πλεονεκτήματα των SSD σε χαμηλότερο κόστος και χαοτικά υψηλότερες χωρητικότητες.

Ειδικά για τα Windows που κάθε νέα έκδοση είναι ογκωδέστερη της παλιάς κατά x GBs, πιστεύω ότι η διαμεταγωγή > access time σε πραγματική χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Τι να σ πω, εγώ πάντως θυμάμαι πως bootαρε το PC με τους Raptors στα Vista και βλέπω και το laptop τώρα...

Είναι μέρα με νύχτα. Πραγματικά, το θυμάμαι ακόμα και με τον 1ο μου Raptor αυτό, ήταν σα να σου έδινε ένα τρελό boost στο multitasking.

Δυστυχώς αυτή η "αίσθηση" δε μετριεται με κάποιο από τα προγράμματα οπότε...

Εγώ πάντως επιμένω και εμμένω στους μικρότερου random access δίσκους. Και τα λειτουργικά και ΟΛΑ τα παιχνίδια έχουν δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες μικρά αρχεία, όπου εκεί ρόλο παίζει μόνο το random access και όχι το transfer rate.

Αν έβρισκα τρόπο να βάλω έναν Velociraptor στο Dell??

Πετώντας :D

Anyway, βγήκαμε πολύ off topic :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now