geodark

Αγορά Blu ray Writer εσωτερικό ή εξωτερικό

Recommended Posts

Μετά από αρκετό καιρό σκέψης και για το τι πραγματικά χρειάζομαι κατέληξα στην απόφαση να αγοράσω ένα blu ray writer.

Οι ανάγκες μου είναι κυρίως ξεφορτώματος του σκληρού από τις ταινίες. Όλες είναι hd οποτε θα γλιτώσω κάπου στα 700gb. Ένα backup κάποιων χρησιμων αρχείων γύρω στα 100gb είναι το επόμενο βήμα.

Τώρα σίγουρα όλοι θα πούνε για το ότι τα blu ray δεν θα αντέξουν στον χρόνο κτλ. όμως εγώ δεν προτίθεμαι να τα πεθάνω στην χρήση και η αποθήκευση τους θα ναι πολύ προσεχτική. Στο κάτω-κάτω μια ταίνε ποσσες φορες να την δεις μέσα σε 10 χρονια? 5 φορες το πολύ. Και να πάθει κάτι κιόλας θα είναι μια ταινία,όχι όπως ο σκληρός που άμα πάθει κάτι θα ναι ζημια terrabyte;.

Και τα σημαντικά αρχεία που θέλω να κάνω backup άντε άμα έχω όρεξη να τα αλλάζω κάθε κάποια χρονια κρατώντας τα παλιά ταυτόχρονα σαν backup του backup. Η διαδικασία αυτή στο κάτω κάτω δεν θα μου πάρει πάνω από 6 ευρώ κιόλας στα blu ray disks. Προφανώς και δεν απευθύνομαι στην αγορά από ελλάδα. Να ναι καλά η japan β˜…10 Verbatim blu ray BD-R DL 50GB 4x Printable no caseβ˜… | eBay

Τώρα όμως έχω τις εξής απορίες πάνω σε αυτό το θέμα. Τι αξίζει να αγοράσω? Εσωτερικό writer η εξωτερικό? Γενικά θα ήθελα να αποκτήσω μάη φορητότητα αλλα αν αυτό μου στοιχίσει σε ποιότητα και αντοχή δεν θα με πείραζε να το ξεχάσω.

Γι αυτό θέλω να ρωτήσω και οποιον έχει κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα. Κάτι ακόμη,παλιότερα είχα δει,δεν θυμάμαι που, ένα test στο οποιο είχαν δοκιμαστεί διαφορα writers με μπλού ray disks που κυκλοφορούνε στην αγορά και μετά την εγγραφη έψαξαν για bad sectors στο disk. Οποιος θυμάται κάτι ας μου πει και γι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now