chris2005dim

iPad finds its way into education: Υποχρεωτικό για 710 μαθητές στο Sint-Josef

Recommended Posts

[NEWS_IMG=iPad finds its way into education: Υποχρεωτικό για 710 μαθητές στο Sint-Josef]http://reviews.hwbox.gr/news/apple.jpg[/NEWS_IMG]Η τεχνολογία των tablet φαίνεται να έχει αρχίσει να βρίσκει εφαρμογή ακόμη και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, από φέτος, σε ένα Βελγικό σχολείο στο Sint-Josef, και οι 710 μαθητές του θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν αγοράσει iPad για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 3 Σεπτεμβρίου. Παρουσιάζει, όντως, αυτή η κίνηση την ανάγκη για απομάκρυνση από το κλασικό βιβλίο, που μας έχει συνοδέψει όλα αυτά τα χρόνια; Μόνο ο χρόνος θα δείξει...

Ανεξάρτητα από τις διάφορες όψεις του εγχειρήματος, αδιαμφισβήτητα υπεισέρχεται και παράγοντας κόστος, αφού το πιο φθηνό iPad κοστίζει περί τα 500 €. Το Βελγικό σχολείο, όμως, δείχνει έχει μελετήσει αρκετές από τις πτυχές αυτής της προσπάθειας, παρέχοντας στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, μία υπηρεσία leasing. Αναλυτικότερα, οι μαθητές μπορούν να νοικιάσουν το iPad στην τιμή των 150 δολαρίων/χρόνο, με την δυνατότητα στον τρίτο χρόνο να κρατήσουν το προϊόν.

Όλο αυτό το εγχείρημα, εκτός από τo κλασσικό επιχείρημα "μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών", φαίνεται να θεμελιώνεται επάνω στην ανάγκη για μείωση του κόστους των έντυπων εκδόσεων, καθώς οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές, ισοφαρίζοντας ή και ξεπερνώντας την τιμή της συσκευής της Apple.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν θα καταφέρουν να περιορίσουν τους μαθητές, από το να συνδέονται στο περίφημο Facebook και να παίζουν Angry Birds κατά τη διάρκεια του μαθήματος !

<center><img style="border-radius: 8px; box-shadow: 4px 4px 12px black;" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/37825039b82c552ed.jpg" alt="iPad finds its way into education: Υποχρεωτικό για 710 μαθητές στο Sint-Josef" width="700" height="" /></center>

Edited by chris2005dim
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, έχω κάποιους ενδοιασμούς με την παραπάνω κίνηση. Είναι καλή μεν...αλλά υπάρχουν και κάποια σημαντικά σημεία που χρειάζονται προσοχή.

Αρχικά, δεν μπορώ παρά να απορρίψω το επιχείρημα του άρθρου περί angry birds κτλ...γιατί πολύ απλά υπάρχουν εφαρμογές για class management όπως της netop, της faronics κ.ο.κ. τα οποία όταν τα iPad συνδεθούν σε ένα WiFi περιορίζουν το Internet αλλά και χίλια δυο άλλα πράγματα.

Μην με περάσετε για θερμό υποστηρικτή της παραπάνω ιδέας, γιατί πολύ απλά δεν είμαι, όπως θα εξηγήσω παρακάτω. Απλά δεν μπορώ να διαβάζω αβάσιμες απόψεις.

Η άποψή μου λοιπόν είναι, πως σε μία κοινωνία όπου η πιθηκοειδής αποστήθιση έχει αναχθεί σε επιστήμη, όπως στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο είναι τελείως αντιπαραγωγικό. Πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο ο μαθητής να διαβάζει από οθόνες e-Books, ενώ ταυτόχρονα είναι και σημαντικά πιο χρονοβόρο. Αφήνοντας, στην άκρη τους οικονομικούς παράγοντες, θεωρώ πως στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι ακόμη ανέτοιμο να δεχθεί στους κόλπους του κάτι τόσο πρωτοποριακό που θα αλλάξει τελείως τον προσανατολισμό του.

Σε κάποιο άλλο σύστημα, όμως, όπως το περίφημο Φιλανδικό, που προάγεται η πολυπρισματική κατάρτιση των μαθητών, πολύ πιθανόν το οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να αποθηκευθεί στην συσκευή, να βοηθάει σημαντικά τους μαθητές στις δραστηριότητές τους.

Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας...

Edited by chris2005dim
Link to comment
Share on other sites

Άντε με το καλό να αντικαταστήσουν και τη γραφή με την πληκτρολόγηση, τη διδασκαλία με διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδρομές με περιήγηση στο google maps.

00_teach_children_to_worship_satan.jpg

:)...

Παρόλα αυτά είμαι υπερ στο να υπηρετεί η τεχνολογία την εκπαίδευση αλλά όχι με το συγκεκριμένο τρόπο όπως αυτός περιγράφεται.

Υπάρχουν πολλά ψεγάδια όπως η χρησιμοποίηση εμπορικού tablet, η επιβολή αγοράς/ενοικίασής του tablet και η κατάργηση εξολοκλήρου των έντυπων βιβλίων.

Link to comment
Share on other sites

Η τεχνολογία μόνο μπροστά μας έχει πάει τα τελευταία χρόνια.. δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα μας πάει πίσω..! Το μόνο που μου την σπάει είναι αυτή η Apple.. γιατί Apple δηλαδή..? Δεν μπορεί ο κάθε μαθητής να αγοράσει αυτό που θέλει - αυτό που σηκώνει η τσέπη του..? Υποχρεωτικά δηλαδή Apple..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now