JC_Denton

Η AMD με νέο Πρόεδρο και CEO

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT] Σίγουρα είναι κάτι που πολλοί το περίμεναν. Σίγουρα ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κατήφορος στον οποίο έχει μπει η AMD τα τελευταία 2 χρόνια είναι καθαρά δικό του έργο. Σϊγουρα πολλοί, αυτή τη στιγμή χαίρονται για την εταιρεία που συμπαθούν.

O λόγος για τον Hector Ruiz φυσικά, ο οποίος έπαψε πλέον να είναι ο Πρόεδρος και CEO της AMD. Σε μια αναπάντεχη ανακοίνωσή της η εταιρεία, στο συνέδριο που πραγματοποίησε για την παρουσίαση των κερδών της στο Q2 του 2008, έβγαλε από το "θρόνο" του τον Hector, τον οποίο πλέον θα διαδεχτεί ο Dirk Meyer, ο μέχρι πρότεινως COO της AMD.

O Hector Ruiz λοιπόν, θα αναλάβει το ρόλο του Executive Chairman μέσα στην εταιρεία, αφήνοντας όλη την εξουσία που κατείχε μέχρι σήμερα. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: "Ήρθε η ώρα και η στιγμή να παραδώσω την εταιρεία σε ένα νέο αρχηγό. Ο Dirk Meyer είναι ο σωστός αρχηγός, τη σωστή στιγμή".

Η είδηση εμφανίστηκε στο Hexus.net, αλλά αναμένεται μέχρι το πρωί να έχει κατακλύσει όλο το Διαδίκτυο. Όπως προείπαμε, πολλοί ήλπιζαν στην αποχώρηση του Hector εδώ και πολύ καιρό, μιας και φαινόταν πως οδηγούσε την AMD από το κακό, στο χειρότερο.

Το μόνο που ευχόμαστε είναι ο Dirk Meyer να δώσει μια νέα ανάσα στην εταιρεία, οδηγώντας τη και πάλι μπροστά.

hectorruizur0.jpg

O Hector Ruiz

26330724adirkmeyerejv3.jpg

Και ο Dirk Meyer

Link to comment
Share on other sites

NAI!!!!!!!! Επί τέλους έφυγε της π...... το γ.........

Ο Dirk είναι ό,τι καταλληλότερο αυτή τη στιγμή. Απλά δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα όταν η εταιρεία είναι πρακτικά 2 χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο υπό την καθοδήγηση του νέου CEO.

Link to comment
Share on other sites

Τα παραλέτε.....το ότι κάποιος έιναι CEO σε μία εταιρία δέν σημαίνει πώς επειδή πάει χάλια φταίει αυτός και μόνο αυτός. Προφανώς έχει μια ντουζίνα συμβούλους και άλλημια ντουζίνα συνεργάτες και άλλη μια ντουζίνα οικονομικούς συμβούλους και ... και ... και .... για να οργανώνει τις κινήσεις της εταιρίας.

Δεν ξέρω να δίνει την θέση του στον Meyer στην πραγματικότητα ή το κάνει για τα μάτια του κόσμου στην συγκεκριμένη στιγμή γιατί αυτήν την στιγμή οι κάρτες της AMD-ATi πετάνε και θέλει να δώσει άλλη πνοή και όραση στους οφθαλμούς των πελατών της AMD?!? Ούτε και θα το μάθουμε ποτέ φαντάζομαι.

Στην οικονομική κατάσταση που είναι η AMD , τα ??? είναι πολύ λίγα για RnD και νέες εγκαταστάσεις και όλα τα συναφή, οπότε το μόνο που μπορούν να αρχήσουν να οργανώνουν καλύτερα είναι το marketing το οποίο θα μπορεί μακροπρόθεσμα να φέρει κάποια (οικονομικά) αποτελέσματα για να πατήσει πάλι στα πόδια της η AMD και να λάβει ενεργώ δράση και πάλι...:)

PS. Έχω ακούσει πεταχτά πώς η FoxConn δουλέυει πολύ πάνω στο coldbug των AMD για το OC Status τους :D

Link to comment
Share on other sites

O Dirk έχει engineering background. Ανήκε στην ομάδα σχεδιαστών της DEC για τους ΑLPHA και αργότερα ήταν lead engineer στο K7 project (οι πρώτοι Athlon). Δεν είναι χαρτογιακάς και σίγουρα μπορεί να σπρώξει την AMD εκεί που υστερεί σήμερα. Το ότι η AMD χρειάζεται ένα θαύμα, το αναγνωρίζουν όλοι..

Link to comment
Share on other sites

@gdp δέν αντιλέγω, αλλά προφανώς και χαρτογιακάς να μην είναι, είναι CEO και αυτό σημαίνει πώς δεν θα έχει καθόλου χρόνο για την σχεδιαστική ομάδα(πιστέυω να καταλαβαίνεις πώς το λέω). Ίσως να κατανοεί πραγματικά τα σχεδια των cpu, αλλά σιγά μην ανακατευτεί εκεί.. :)

Link to comment
Share on other sites

χμμμ δλδ ο Dirk δεν είχε καμία ευθύνη από την παλιά του θέση για την πορεία της amd? ίσως η αλλαγή έγινε για τα μάτια του ...gdp77... εεε του κόσμου εννοώ:P

όπως και να έχει ο χρόνος θα δείξει... πάντως θετικό το ότι είναι νέο αίμα γτ όπως κ να έχει, όσοι σύμβουλοι κ όσοι παρατρεχάμενοι κ να υπάρχουν την απόφαση κ το ρίσκο ένας τα σηκώνει στο τέλος...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now