kalaitzidisk

IP και 2 LAN CARD

Recommended Posts

λίγο άκυρος ο τίτλος αλλα δεν ήξερα t άλλο να βάλω ... :P

βασικά.... καλησπέρα σας... :)

λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής.. έχω ένα σταθερό pc και το router είναι μακριά... πήρα μια ασύρματη κάρτα και μπήκα στο internet...όλα καλά μέχρι εδώ... τώρα το πρόβλημα εστιάζεται στο FREENAS που έκανα... όταν το βάζω στο δίκτυο δεν παίρνει ip οποτε για να πάρει IP έχω και ένα router για να δίνη IP στο FREENAS ,όταν βάζο t pc με την wlan στο δίκτυο μέσο καλωδίου , για να βλέπω το FREENAS τότε δεν έχω internet , λες και βλέπει τον ενσύρματη κάρτα σαν πρώτη και την wlan σαν δεύτερh! τι πεζή ? βαρέθηκα να ψάχνω!!! καμια λύση ?

75926827.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται απόλυτα λογικό, μια που κατά τα φαινόμενα, μπερδεύεις 2 router στο παιχνίδι... Εκτός από την περίπτωση να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ τους (ιδιαίτερα αφού πρόκειται για έτοιμα-σεταρισμένα router-άκια εταιρειών-παρόχων), έλεγξε αν στο δευτερεύων router έχεις απενεργοποιήσει όλες τις επιλογές περί αυτόματου DNS Server κλπ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν 2 router που δίνουν αυτόματα ip addresses. Θα δίνει αυτό που συνδέεται στο intenet. Και-κατά την ταπεινή μου γνώμη- τα καλύτερο όλων είναι να τα τα έχεις χειροκίνητα (στο να δίνει ip εννοώ), έτσι ώστε να δίνεις ότι ip θέλεις σε όποιο μηχάνημα θες. Βέβαια, από την άλλη, αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τέτοιες διαδικασίες, αφ'ενός θέλει αρκετό ψάξιμο, αφ'ετέρου άσε τις ρυθμίσεις- του κεντρικού router πάντα- στον αυτόματο.

Μια ακόμη πιο απλή λύση είναι ναι "σουτάρεις" το router του ΟΤΕ (κρατάς το switch, αν θες να συνδέεις και άλλες συσκευές πάνω), και κάνεις "γεφύρωση-bridging" τα δύο δίκτυα, το ενσύρματο και το ασύρματο, γεφυρώνοντας τους αντίστοιχους αντάπτορες (Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης--> ) Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα-->επιλογή τους 2 αντάπτορες (ethernet&wifi), δεξί κλικ και συνδέσεις γέφυρας.

Ελπίζω να βοήθησα, σορυ για το βιαστικό, αλλά όντως πρέπει να φύγω...

Καλημέρα στον κόσμο του BOX ρεεεε!!!

Link to comment
Share on other sites

Όπως το βλέπω εγώ, το router του OTE δεν σου χρειάζεται, εκτός και αν θέλεις να δίνεις internet στο NAS αφού κλείσεις το main pc.

Δες αν έχει WDS επιλογή να γεφυρώσεις τα 2 router, ώστε να μην χρειάζεσαι το Wlan adaptor στo pc σου.

Σίγουρα το ρόλο του DNS/DHCP θα παίξει μόνο το HOL router.

Δες λίγο τα παραπάνω για να δούμε τι σε βολεύει. Η δεύτερη πρόταση είναι καλύτερη και εφόσον υπάρχει το WDS (Wireless Distribution System).

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον κλείσε τους DHCP στα router και στο freenas αν έχει. Μεταξύ pc & router hol βάλε IP του τύπου 192.168.1.1 και μεταξύ των συσκευών του τοπικού σου δικτύου από 10.0.0.1 ή απλά 192.168.2.1 και θα παίξει μια χαρά. Το πισί θα βλέπει και τα δύο. Προφανώς ότι πέφτει στο switch δεν θα βλέπει νετ.

ΝΑ στο κάνω πιο λιανά.

Δώσε στην ασύρματη κάρτα δικτύου του πισί την IP 192.168.1.10 αν η IP του router της hol είναι 192.168.1.1. Αν το ρουτερ της χολ εχει άλλη default ip διαμόρφωσε ανάλογα την ip της wifi card του πισί σου.

Sto eth port του pc σου τώρα ρίξε την IP 192.168.2.2 και σε οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται πάνω στο switch βάλε Ip 192.168.2.3-192.168.2.xx

Θα παίξεις μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ παιδιά όλα κομπλέ... το pc στο net με το wifi και το freenas στο switch με την κάρτα δικτύου....

το πρόβλημα είναι ότι ανοίγω ένα site.. (google,hwbox,facebook....) και κάνει 10sec να ανταποκριθεί και να άνοιξη το site... ip έβαλα στο wifi σύμφωνα με το router και το freenas σύμφωνα με την κάρτα δικτύου 10.0.0.1 -> και πάει λέγοντας...

υποψιάζομαι ότι βλέπει την lan σαν πρώτη και την wifi σαν δεύτερη... με αποτέλεσμα να ψάχνει net και μόλις δεν βρει να γυρνάει στην wifi και τότε να ανοίγει τα site... υπάρχει τέτοια περίπτωση ??? η φταίει κάτι άλλο ?

Link to comment
Share on other sites

Λογικό η ταχύτητα να μειώνεται. Όσο περισσότερους "μεσάζοντες" βάζεις, και όσα περισσότερα τα μηχανήματα που μοιράζονται το διαδίκτυο, τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες που θα έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now