Chris_ky

Υδρόψυξη ή custom?

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες. Νέος στο θέμα της ψύξης. Σκέφτομαι κάποτε να αγοράσω τον 3770Κ.. :) Αν όλα πάνε καλά.. Θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις και να μου δώσετε τα φώτα σας.. Σκεφτόμουν κάτι σε στυλ H100 με 2 ανεμιστήρες Noctua (καθώς έχω διαβάσει πως οι εργοστασιακοί είναι αρκετά θορυβώδεις) . Το όλο concept όμως θα βγει στο 140άρι και δεν ξέρω το κατά πόσο αξίζει. Εδώ λοιπόν θέλω τη βοήθεια σας με το θέμα της custom υδρόψυξης. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι και θα ήθελα να μου πείτε τα μέρη, τι χρειάζεται κτλ.. .Θα ήθελα να δω και αυτή τη λύση γτ πιστεύω πως αξίζει. Κάτι αξιόπιστο και να μην ξεφύγει σε budget. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το κομμάτι του επεξεργαστή πάντως ο οποίος θέλω να παίζει μέχρι 4,6/4,7 GHz χαλαρά,ήρεμα(βασικό) και όμορφα. Το κουτί θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το NZXT Phantom 410.

Σας ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

H custom Θα σου πάει πολύ παραπάνω από τα 140 να ξέρεις ;). ΑΛΛΑ έχει τα θετικά ότι θα είναι καλύτερη (με τα κατάλληλα Parts Φυσικά) και θα μπορείς να βάλεις και κάρτα γραφικών πάνω σε αυτήν και ότι άλλο θελήσεις να ψύξεις όπως μνήμες, μητρική, 2η κάρτα γραφικών κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς να μην ξεφύγουμε εντελώς! :) Προς το παρών ο επεξεργαστής είναι το κύριο μέλημα μου. Βεβαίως και να μπουν τα σωστά parts γιατί μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η σωστή κατασκευή!

Link to comment
Share on other sites

Απλώς να μην ξεφύγουμε εντελώς! Προς το παρών ο επεξεργαστής είναι το κύριο μέλημα μου.

Με την προοπτική της αναβαθμισιμότητας στο λέει αυτό ο Σάκης. Από την στιγμή που θα πας σε Hydro μένεις εκεί. Με ένα custom build όποτε μείνει ρευστό στην άκρη μπορείς να το επεκτείνεις σε κάρτα/ες, mobo κπλ.

Το θέμα όμως είναι να γίνει σωστή δουλειά. Τι εννοώ; Θα πρέπει εξ αρχής να πας σε δυνατή αντλία, η διπλό/τριπλό ψυγείο για να είναι upgradable, κάτι που αυτόματα μεταφράζεται και σε σαφώς υψηλότερο κόστος σε σχέση με ένα απλό closed loop.

Σκεφτόμουν κάτι σε στυλ H100 με 2 ανεμιστήρες Noctua (καθώς έχω διαβάσει πως οι εργοστασιακοί είναι αρκετά θορυβώδεις)

O,τι fans και να βάλεις θα πρέπει να τα δουλέψεις σε χαμηλές στροφές ειδάλλως θα σου πάρουν τα αυτιά.

Link to comment
Share on other sites

To Phantom 410 έχει χώρο επάνω για 240άρι ψυγείο λεπτό. Οπότε ξεκινάς απο εκεί.

Με ένα απλό waterblock EK φαντάζομαι θα έισαι οκ.

Μετά χρειάζεσαι αντλία, λάστιχα, ρακόρ, νεράκι :)

Συγχώρα με που δεν σου δίνω direct links αλλά έχω μέινει καιρό εκτός WC(όχι τουαλέτας :P)!

Οι νερουλάδες μας σίγουρα θα μπορούν να σου δώσουν περισσότερες info :)

Link to comment
Share on other sites

Για κατι πολυ απλο, αλλα καλο + ησυχο... πας σε αυτα... (το χρωμα διαλεγεις οτι θελεις εσυ...)

imagefpj.jpg

Τα φουρφουρια στης 2200 ειναι δυναμη μεγαλη, αλλα κανουν και φασαρια, αλλα στα 7ν ειναι πολυ ησυχα και κινουν πολυ αερα + μεγαλη στατικη πιεση (που ειναι πολυ σημαντικο)

Οποτε εισαι στα 216 χωρις μεταφορικα (~30).... Υπαρχουν και φθηνοτερα υλικα, αλλα δεν αξιζει ουτε να τα δεις...

Θα μπορουσες να πας σε κατι τετοιο, Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - EK Water Blocks EK-KIT H3O 240 LTX EK Water Blocks EK-KIT H3O 240 LTX 40177 αλλα δεν ξερω τι μοντες, και ΑΝ θα χωρεσει χοντρο ψυγειο στο κουτι σου.

Οτι αλλο θες ρωτας

Link to comment
Share on other sites

Δεκτά όλα αυτά και ευχαριστώ για την ενασχόληση σας. Και σαν τιμή δεν ξεφεύγει τόσο πολύ.Τι θα πρέπει όμως να πρόσεξω σε κάθε part είτε αυτό λέγεται ψυγείο είτε σωληνώσεις?Και ως προς τα χαρακτηριστικά. Πάντως και το eworld καλές τιμές έχει!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now