JC_Denton

H AMD αποκάλυψε την κωδική ονομασία του ανταγωνιστή του Intel Atom - AMD Bobcat

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT]O νέος CEO της AMD, Dirk Meyer, δήλωσε πως η AMD ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα σχέδιά της για να χτυπήσει τον Intel Atom στην ολοένα και ανερχόμενη αγορά των ULPC, βάζοντάς το νέο επεξεργαστή που ετοιμάζει στο επίσημο Roadmap μαζί με τους υπόλοιπους CPU της εταιρείας.

Τις πρώτες πληροφορίες για τον επεξεργαστή αυτόν, αν θυμάστε, σας τις είχαμε δώσει και σε προηγούμενη είδηση. Τώρα πλέον, γνωρίζουμε και την κωδική ονομασία του. Ο Bobcat λοιπόν όπως έχουμε πει και παλιότερα θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των Κ8. Πρόκεται για έναν 64-bit μονοπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος θα λειτουργεί στο 1 GHz, με ενσωματωμένο DDR Controller. Θα χρησιμοποιεί ένα HyperTransport link στα 800 MHz (1600 MT/s), ενώ για cache θα έχει 128 ΚΒ για την L1 και 256 ΚΒ για τη L2.

Το chip θα έχει 812 pins και κατανάλωση που θα αγγίζει τα 8 Watt. Μπορεί να είναι πάνω από τριπλάσια από αυτή του Atom, αλλά αν λάβουμε υπόψιν ότι ο Atom χρειάζεται και το northbridge για τον memory controller του, το οποίο καίει περίπου 6 Watt, τα πράγματα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.

Το ζήτημα βέβαια είναι η AMD να κινηθεί γρήγορα. Η Intel αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα με τις απαιτήσεις τις αγοράς, οι οποίες ξεπερνούν την παραγωγική της ικανότητα στα chip των Atom. Αν η AMD δε μας δώσει κάτι χειροπιαστό μέχρι το Νοέμβριο, πολύτιμος χρόνος θα έχει χαθεί, μιας και η Intel ήδη κατακλύει την αγορά με τον χαμηλής κατανάλωσης Intel Celeron σαν λύση αντί για τον Atom.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now