Johnnymous

ICEdot Crash Sensor: Ο φύλακας άγγελος των αναβατών

Recommended Posts

[news_img=ICEdot Crash Sensor : Ο φύλακας άγγελος των αναβατών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee9c473f65.jpg[/news_img]Το ποδήλατο έχει γίνει πλέον, ένα βασικό μέσο μεταφοράς για πολλούς συμπολίτες μας. Η αύξηση του κόστους της βενζίνης, η κίνηση στους δρόμους και η παρακμή των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει φέρει πιο κοντά τον άνθρωπο στο ποδήλατο. Παρολ' αυτά, η ασφάλειά τους, στο δρόμο είναι ευαίσθητη σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα οχήματα. Η χρήση προστατευτικών εξαρτημάτων, όπως το κράνος είναι άκρως απαραίτητη, τόσο για την μετακίνηση μέσα στην πόλη, όσο και για τις off-road εξορμήσεις.

Το σενάριο είναι απλό. Έστω, πως γίνεται κάποιο ατύχημα, σε κάποιο βουνό ή σε περιοχή περιορισμένης κίνησης. Το κάλεσμα βοήθειας είναι το κύριο μέλημά μας, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Τι γίνεται τότε;

Γι' αυτήν ακριβώς την περίπτωση, η ICEdot δημιούργησε το Crash Sensor. Στην ουσία είναι μία συσκευή, συνδεδεμένη με Bluetooth στο Smartphone, η οποία σε περίπτωση πτώσης του αναβάτη, ενημερώνει κάποια προεπιλεγμένη επαφή για το συμβάν. Το Crash Sensor είναι εξοπλισμένο με κατάλληλους αισθητήρες για την καταγραφή των G δυνάμεων, της απότομης αλλαγής ταχύτητας και των χτυπημάτων. Έτσι ο αισθητήρας “καταλαβαίνει” ότι κάτι έχει πάει στραβά και ενημερώνει το αντίστοιχο Αpplication στον κινητό. Η εφαρμογή με την σειρά της, στέλνει το γεωγραφικό στίγμα, αλλά και την σοβαρότητα της κατάστασης, σε όποιο άτομο εμείς έχουμε επιλέξει. Προφανώς, υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, όπως η ρύθμιση της ευαισθησίας της συσκευής, η αναμονή για ακύρωση της αποστολής δεδομένων και άλλα.

Το ICEdot Crash Sensor θα είναι διαθέσιμο για όσους χρησιμοποιούν ποδήλατο, skateboard ή snowboard αλλά δεν είναι απίθανο να δούμε και μία version και για τους μηχανόβιους. Σύμφωνα με την εταιρία η συσκευή δεν θα κοστίζει πάνω από 10 ευρώ.

Παρακάτω θα δείτε το teaser video της συσκευή.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/RZhdek7d99Y" allowfullscreen="" frameborder="0" height="480" width="853"></iframe>

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now