Nickzzz

AMD Radeon RAMDisk: Το δίνει σε trial έκδοση η εταιρία

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon RAMDisk: Το δίνει σε trial έκδοση η εταιρία]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Μαζί με την παρουσίαση των νέων "Trinity" A-Series APUs από την AMD την προηγούμενη βδομάδα, κυκλοφόρησε σε δοκιμαστική έκδοση και το πρόγραμμα Radeon RAMDisk από την AMD. Για να το χρησιμοποιήσετε χρειάζεται να έχετε μία νέα A-Series "Trinity" APU καθώς και AMD-certified μνήμη. Με την χρήση του προγράμματος δημιουργείται ένα RAMDisk στην μνήμη που λειτουργεί παράλληλα με τον σκληρό δίσκο ή τον SSD και λειτουργεί παρόμοια με το Intel Smart Response ή το NVELO Dataplex, απλά αντί για cache SSD χρησιμοποιεί την μνήμη σαν ένα πιο γρήγορο μέσο για caching. Το πρόγραμμα μεταφέρει τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά από τον δίσκο στο RAMDisk και αν χρησιμοποιηθεί μνήμη DDR3-1600 MHz η ταχύτητες φτάνουν μέχρι τα 25,6 GB/s, 1700 φορές πιο γρήγορα από τους κλασσικούς δίσκους. Μετά την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου η τιμή του προγράμματος είναι $19.

[img_ALT=AMD Radeon RAMDisk: Το δίνει σε trial έκδοση η εταιρία]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651507734e1e053d.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Έχει κάνει λάθος ο αρθρογράφος από τον οποίο πήρες την είδηση. Το προγραμματάκι είναι free ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με τον περιορισμό ότι μπορείς να φτιάξεις μέχρι 4GB RAMdisk. Αν έχεις μνήμη της AMD μπορείς να φτιάξεις μέχρι 6GB RAMdisk. Αν θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερο RAMdisk, μέχρι 64GB, θα πρέπει να το πληρώσεις.

Το πρόγραμμα δεν είναι της AMD αλλά της Dataram και η μόνη διαφορά της υπάρχουσας έκδοσης με αυτή της AMD είναι τα +2GB για κατόχους AMD RAM.

RAMDisk - Software - Server Memory Products & Services - Dataram

Στην κατάσταση που είναι η AMD (εχτές ανέφερε μείωση πωλήσεων για το τρίμηνο κατά 10%!!!) οποιοσδήποτε την εκμεταλλεύεται διότι το να διαφημίσεις το πρόγραμμα του άλλου σε όλο το internet και αυτός απλά να σου δώσει +2GB για τους μάλλον ελάχιστους αγοραστές της μνήμης σου είναι το λιγότερο ξεφτίλα.

AMD Launches Radeon RAMDisk, Free 6GB Disks With AMD Memory | PC Perspective

AMD Radeon RAMDisk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now