stealth

Machine Check Exception

Recommended Posts

Γεια σας.:D

AΜD Oprteron 185 2.6GHz

Asus A8N32-SLI Deluxe

Corsair XMS Twinx2048-3500LLPRO

Radeon HD 4670

Windows XP Home SP2

Το ΡC ξεκιναει κανονικα, κανει τα P.O.S.T., bootαρει απο τον δισκο, βγαζει την μπαρα των win η οποια πηγαινωερχεται για περιπου δεκα λεπτα και μετα βγαζει μπλε οθονη με το error message "Machine Check Exception".

Εριξα μια ματια στο δικτυο και βρηκα οτι μπορει να ειναι προβλημα στον επεξεργαστη, προβλημα υπερθερμανσης (το οποιο δεν παιζει γιατι το τσεκαρα), προβλημα υπερχρονισμου (ουτε αυτο παιζει μιας και τρεχει σε μαμα ρολογια), προβλημα στις μνημες ή σε καποιο αλλο κομματι hardware.

Ετρεξα memtest86+ στις μνημες και δεν βγαζουν λαθη, επεξεργαστη δεν εχω αλλον να δοκιμασω. Δοκιμασα σε safe mode και μπαινει κανονικα οποτε υποψιαζομαι οτι μπορει να μην ειναι προβλημα hardware αλλα καποιος driver η καποια ενημερωση απο την MS που δημιουργει το προβλημα.

Εχει ξαναδει καποιος κατι τετοιο? Ξερει καποιος τι παιζει?

Ευχαριστω πολυ.:D

stealth

Link to comment
Share on other sites

Άλλο δίσκο έχεις Γιάννη; Αν ναι, τότε πέρνα φρέσκο λειτουργικό και μετά εναν-εναν τους οδηγούς και τα προγράμματα ώστε να δεις τι σε κολάει... μια φορά μου έτυχε και εμένα και βρήκα να φταίει το antivirus... άλλαξα antivirus και το πρόβλημα τέλος...

Link to comment
Share on other sites

Να τα παρουμε ενα ενα... Το προβλημα το εχω περιπου ενα μηνα, εχω κανει επαναφορα συστηματος και δεν αλλαξε τιποτα, εχω κανει format και εχω φορτωσει Win δυο-τρεις φορες μεσα σε αυτο το διαστημα. Φορτωνω win, drivers, SP3, ενημερωσεις κ.λ.π. χωρις κανενα προβλημα, καθε φορα που κανω επανεκκινηση μπαινει κανονικα στα win. Δουλευει για μερικες μερες και μετα καποιες φορες εμπαινε αμεσως και καποιες αλλες εκανε μεχρι και πεντε λεπτα να μπει, αλλα τουλαχιστον εμπαινε, μεχρι χθες που δεν ηθελε να μπει με τιποτα και μετα απο καμποση ωρα εβγαζε την μπλε οθονη.

Σε ολη την διαρκεια που φορτωνω win, drivers, e.t.c. δεν μου δειχνει καποιο σημαδι για να καταλαβω τι μπορει να προκαλει το προβλημα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.:D

stealth

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το προβλημα ηταν η καρτα γραφικων, ηταν το μονο που δεν ειχα αλλαξει... βρηκα μια αλλη καρτα να δοκιμασω και δουλευει ρολο'ι'.:D

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.:)

stealth

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now