Ducath

H Intel σε συζητήσεις για την δημιουργία ARM επεξεργαστών για την Apple

Recommended Posts

[NEWS_IMG=H Intel σε συζητήσεις για την δημιουργία ARM επεξεργαστών για την Apple]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839499f.png[/NEWS_IMG]Ακούστηκε ότι η Intel είναι σε συζητήσεις με την Apple, ώστε να αναλάβει τον ρόλο που είχε μέχρι τώρα η Samsung, το να κατασκευάσει δηλαδή επεξεργαστές για iPad και iPhone. Ακόμα και αν η Apple δεν χρησιμοποιήσει επεξεργαστές τεχνολογίας x86 στις κινητές της συσκευές, θα είναι πολύ καλή κίνηση για την Intel, καθώς θα αυξήσει την παραγωγή της, μειώνοντας ταυτόχρονα το μερίδιο της αγοράς από τον ανταγωνιστή της σε αυτό τον τομέα, τη Samsung.

Μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε τα επιτευχθεί στα πλαίσια της συνεργασίας που υπάρχει ήδη μεταξύ Intel και Apple σχετικά με τα προϊόντα τους. Παρόλο που είναι αρκετά μεγάλο βήμα για την Intel, να υποστηρίξει την παραγωγή ARM επεξεργαστών, ξέρουμε ότι έχει κάνει ήδη τέτοιες κινήσεις, κλείνοντας συμφωνίας για την παραγωγή επεξεργαστών για Nectronome, Tabula και Achronix. Η προσθήκη των επεξεργαστών της Apple στην παραγωγική διαδικασία, θα προσφέρει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια επεξεργαστές κάθε χρόνο στην συνολική παραγωγή της Intel.

Σύμφωνα με τον Doug Freedman, οι απαιτήσεις της Apple μπορούν να φτάσουν 41500 wafers των 12 ιντών, καθένα εκ των οποίων σημαίνει έσοδα 5000 δολαρίων. Ως εκ τούτου είναι λίγο απίθανο να απορρίψει η Intel μία τέτοια προσφορά που θα της αποφέρει 2 δις δολάρια κάθε χρόνο στα ταμία της.

[img_alt=H Intel σε συζητήσεις για την δημιουργία ARM επεξεργαστών για την Apple ]

http://media.bestofmicro.com/Fab,J-H-55133-3.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται στο άρθρο του Tom είναι και αυτή

And in exchange, Apple would swap out the iPadʼs current design for the x86 design from Intel.

οπότε ρωτάω εγώ, αν κατάλαβα καλά, θα δούμε μελλοντικά iPad με intel Χ86 inside? Αυτό θα βόλευε την Intel μιας και ναι μεν αφήνει τα iPhone στην ARM πλατφόρμα και μάλιστα φτιάχνει και το chipset, αλλά αλώνει ίσως το σημαντικότερο κάστρο της ARM στα tablets, το iPad.

Το παραπάνω quote το βρήκα εδώ

Intel Corporation (INTC) & Apple Inc. (AAPL) Negotiating Chipset Deal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now