JC_Denton

H EVGA θέλησε να συνεργαστεί με την AMD/ATi?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f956792.jpg[/WRAPLEFT]H nVIDIA θα πρέπει να αντιμετωπίζει πραγματικά σοβαρά προβλήματα μετά από αυτό που έκανε με τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce GTX 2xx.

Πως αλλιώς εξηγείται, αν είναι αληθινή, η φήμη ότι η EVGA πήγε στην AMD και τη ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια στην παραγωγή και πώληση των Radeon της? Φαίνεται πως η EVGA δεν άντεξε άλλο την πίεση που ασκεί τελευταία η nVIDIA στους πλέον από 20 συνεργάτες της, και αποφάσισε να αρπάξει κάποια άλλη ευκαιρία, στρέφοντας το βλέμμα της στην ATi.

H AMD, μέσω δηλώσεων ενός εκπροσώπου της, δείχνει πάντως να μη θέλει να αυξήσει τον αριθμό των συνεργατών της, μιας και 8 είναι αρκετοί - άλλωστε δεν επιθυμεί να χαλάσει τη σχέση της με αυτούς, ειδικά όταν πέρασαν μαζί και κακές (2900ΧΤ) και καλές στιγμές (οι πρόσφατες 4850 και 4870).

Έτσι η εταιρεία δείχνει πως όσα έχει αυτή τη στιγμή της είναι αρκετά - η αγορά είναι ικανοποιημένη και δε χρειάζεται ακόμα ένα διαφορετικό αυτοκόλλητο πάνω στις κάρτες της για να γεμίσει.

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις φήμες ακούστηκε και ότι η AMD αν ποτέ συνεργαζόταν με κάποιον από τους ήδη συνεργάτες της nVIDIA, αυτός θα ήθελε να είναι η BFG στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο δε φαίνεται όμως πως θα γίνει.

Αν όλα αληθεύουν, η nVIDIA σίγουρα δεν πάει όπως θα ήθελε. Οι συνεργάτες της δυσανασχετούν, ψάχνουν για άλλες λύσεις, η AMD ανεβαίνει και ο Larrabee της Intel είναι μόλις λίγους μήνες μακριά από την επίσημή του παρουσίαση...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now