Deadalus

Νεο Gaming PC ,κουτι και λεπτομέριες

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Εδώ και κάνα ΜΗΝΑ τώρα έχω λιώσει να διαβάζω άρθρα forums και videos γιατί ξαναφτιάχνω pc μετά από 5 χρονια και ήθελα να ξεφύγω λίγο από την ημιμάθεια μου.Παρακάτω είναι τα parts που σκοπεύω να πάρω,το budget είναι 850-900e max.

Case: CM 690 II Advanced usb3.0/Corsair 3-4-500R/καποιο HAF/NZXT Phantom 410

CPU: 3570k

GPU: 7870 2GB XFX Double D(τώρα που τις μοιράζει το e-shop)

Mobo: GA Z77(X)-(U)D3H , με τα X και U προαιρετικά.

Storage: Crucial M4 /samsung 830 64GB (ή HDD Caviar blue και SSD αργότερα)

RAM: Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600C9

PSU: Corsair TX 650 v2

Πιο είναι το θέμα μου λοιπόν. Αρχικά είχα θέμα με το τροφοδοτικό,έχω έναν κολλημένο φίλο που φώναζε 750! 850! Τίποτα λιγότερο!

-Το λύσαμε αυτό,πήγα στο thanks 650 p βγάζει αρκετά Amps και το χρησιμοποιούν πολλοί.

-Έκοψα από την Z77x-UD3H,τρομερή κάρτα για OC απ'ότι ακούω,διασταύρωσα και το digital PWM και τα 6 power phases, αλλα... ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ->150 ευρω.

οποτε στην Z77x-D3h και με βλέπω να κόβω και το x και να μην πηγαίνω για Crossfire/SLI αργότερα,που σημαίνει ότι και με 550W psu θα ήμουν καλά-δεν τρώνε και πολύ οι amd οι κάρτες έτσι και αλλιώς (αλλα ας μην το ρισκάρουμε).

-RAM,PSU και CPU έχουν κλειδώσει,νομίζω είναι καλές επιλογές και δεν χρειάζεται να κόψουμε ράψουμε εκεί.

τώρα αν έχετε κάποια ένσταση,αιτιολογήστε την να δούμε τι μπορώ να κάνω.

Το ΜΕΓΑΛΟ μου πρόβλημα είναι το case. πέρα από την τρομερά ελλειπή ποικιλία που υπάρχει πέρα από κάνα 2 μαγαζιά (e-shop/visionstudio) είναι οι ΤΙΜΈΣ.

Γιατί και από το amazon τα εσωτερικά του κουτιού έχουν γενικά μικρές διαφορες που κάνω απόσβεση με τα μεταφορικά + να χω το κεφάλι μου ήσυχο για RMA.

Αλλα οταν το Phantom 410 κανει 98 στο amazon και 150 εδω(ενα στο special-κατι μονο ασπρο στα 136 και ασπρο/μαυρο 150+ στο visionstudio), ή το HAF XM 105 εκεί και 140 εδώ τρελαίνομαι :@....

Οποτε ... θέλω να κάνω ένα μέτριο-καλούτσικο OC με air cooling. Θέλω να έχει ένα σχετικά καλο stock,για να μην σκάσω 80 το κουτί και χρειαστώ και άλλους 3x20 euro fans άμεσα. Μήπως υπερβάλω? Γιατι βλέπω εδώ στο φόρουμ οτι οταν ρωτάει κόσμος συνήθως του προτίνουν κάτι κουτία με 1x120mm ,άντε 2x120mm fans και ΙΣΩΣ να έχουν slots για παραπάνω. Θέλω το κουτί να αντέξει στο βάθος χρόνου.

Ενας άλλος φίλος έκανε 1200euro PC και για θήκη έβαλε το antec 300(ουτε καν υπάρχει το 302 Ελλάδα) που έχει 2χ120 και κάνει 68 ευρώ.

Τελικά κοιτώντας την αγορά μας αυτή την στιγμή,πιο είναι το καλύτερο air cooling value for money case που μπορείτε να προτείνεται στα 90-100 euro?

Link to comment
Share on other sites

Την τελευταία φορά που είδα το Overclockers.co.uk δεν στέλνει πλέον Ελλάδα? Επίσης αυτό λέω,μόνο στο κουτί κολλάω και μόνο του δεν έχω κέρδος ,αλλά ειναι και το μόνο προιόν που θα έπαιρνα απο εξωτερικό,γιατι αν δεν είναι DOA δεν νομίζω να βγάλει τπτ μετά οπότε δεν έχεις να στέλνει σε Γερμανίες και Αγγλίες δέματα.

Link to comment
Share on other sites

Την τελευταία φορά που είδα το Overclockers.co.uk δεν στέλνει πλέον Ελλάδα? Επίσης αυτό λέω,μόνο στο κουτί κολλάω και μόνο του δεν έχω κέρδος ,αλλά ειναι και το μόνο προιόν που θα έπαιρνα απο εξωτερικό,γιατι αν δεν είναι DOA δεν νομίζω να βγάλει τπτ μετά οπότε δεν έχεις να στέλνει σε Γερμανίες και Αγγλίες δέματα.

δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο, αλλα ρωτας. το αναφερω γιατι ο 3570κ εχει 162 λιρες απο 180, εχει διαφορα νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

αμα δεις 3-4 ποστ πιο κατω απο σενα εχω κανει παρομοιο thread.

Αυτο που εχω να σου πω ειναι δες και την Asrock Z77 Extreme4 που ειναι καπου στα 50Ε πιο κατω και απο psu το XFX 650W Core Edition που ειναι και modular γιατι κ εγω ημουν αναμεσα στο corsair που ποσταρες αλλα το modular TX650M ειναι κανα 15Ε πιο πανω.Αυτο με την 7870 στα 203E ειναι για τις γιορτες προσφορα? αμα ειναι να την παρω κι εγω!Για case δεν θα σου πω τπτ γιατι κι εγω ακομη το ψαχνω αλλα λογικα θα παρω το corsair 200r και τελος αμα πας σε asrock k xfx με τα 60-70Ε βαλτα για μεγαλητερο SSD θα σου ελεγα γιατι τα 64Gb ειναι λιγα.

Αντε και μεγια μας τα καινουργια τουμπανα pc μας :D

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα που έχεις διαλέξει μέχρι τώρα έιναι πολύ καλά.

Όσον αφορά την μητρική, κοίτα να έχει τις θύρες που χρειάζεσαι και το Z77 από την μάνα του κάνει OC, οπότε μην φοβάσαι σχετικά για το μοντέλο!

Άμα ψάξεις και σε αγγελίες μπορεί να κερδίσεις ??? σχετικά αρκετά!

Στο θέμα με το OC τώρα επειδή όπως τα έχεις γράψει δεν έβγαλα ακριβώς νόημα,

κατάλαβα πως θέλεις και ψύκτρα και κουτί με πολλά fans?

Για να κάνει καλό με αέρα OC χρειάζεσαι σίγουρα μια άλλη ψύκτρα και όχι την stock.

Επίσης για τα κουτιά που εκφράζεις τα παράπονα σου σχετικά με τα fan τους, τα περισσότερα

είναι από την μάνα τους με 2-3 fans αλλά έχουν και άλλες θέσεις για να βάλεις extra fanάκια μετά!

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με 1 πίσω και ένα μπροστά (ανάλογα και το κουτί βέβαια)και στην πορεία, εάν δούμε πως χρειάζεσαι κι άλλους επειδή το OC θα ανεβάσει βαθμούς να προσθέσουμε! Δεν χρειάζεται να σκάσεις 20? για fan, και με 5? είσαι οκ με με λιγότερα :)

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα ,καλα Χριστούγεννα! Οι 7870 εξαντλήθικαν την άλλη μέρα και πάνω που είχα βρει ενα συμπαθητικό κουτί, το antec gaming one. Λιγο μικρούτσικο αλλά μου φαίνεται το μόνο κουτί σε τόσο χαμηλές τιμές που αξίζει (75euro!). Τωρα αναγκαστικά ή θα περιμένω κάποια αντίστοιχη προσφορά ( αν και ηταν μοναδική,γιατι ήταν πανω στην καρτα γραφικών που ήθελα) ή θα περιμένω να τελειώσω εξεταστική -μέσα Φεβρουαρίου-, μιας και δεν βλέπω να το χαίρομαι πολύ πριν απο τότε ετσι και αλλιώς.

@Conroe: Επικοινωνησα με Overclockers.co.uk ΔΕΝ στελνουν Ελλάδα.

@Khetzal: Δεν βρίσκω πουθενά το modular της XFX και η asrock z77 extreme4 κανει 115-128euro ενω η GA Z77-D3H 112 και GA Z77X-D3H 132 αντίστοιχα.

Στα λεφτα του 200r τα coolermaster νομιζω είναι καλύτερα.

@GoriLLakos: Θέλω ενα κουτι που είτε να έχει απο μόνο του αρκετά καλή ψύξη για OC με αέρα,είτε να είναι φτηνότερο και να γίνεται τούμπανο με κανα 2 έξτρα fans.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θέλεις συγκεκριμένα full ή mid tower αλλά ψάχνοντας και εγώ κουτί για τη σύνθεση που σκοπεύω να κάνω από Ιανουάριο χωρίς να σκοπεύω να καταξοδευτώ κιόλας έχω καταλήξει σε αυτά τα 2.

NZXT Tempest 410 ~59 euro

Thermaltake Commander MS-III ~58 euro

Οι τιμές είναι από Skroutz, ίσως μπορείς να τα βρεις και αλλού πιο φτηνά/ακριβά.

Τσέκαρε τα αν σου κάνουν, δεν χάνεις κάτι.

Καλές γιορτές. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα ενα καλό Μid παρά το φθηνότερο full tower. Ετσι και αλλιώς και το corsair 500r mid thewreitai αλλα με τετοιο μεγεθος και τοσα fans ειναι πιο τέρας απο αρκετά full towers :)

Πολυ ωραια και τα 2! Και το Xigmatek Midgard 2 μου άρεσε που επίσης έχει μόνο το eworld.

Καλό μαγαζί γενικά?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω πάρει αυτό εδώ περά φίλε μου CASE :: LC-Power Gaming 974B Midi Tower No PSU Black - Visionstudio.gr 50 ? κάνει, το παρήγγειλα λίγο επιφυλακτικά ρε παιδί μου είχα διαφορές ανησυχίες, άλλα όταν άνοιξα το κουτί και το έβγαλα έξω έμεινα κατευχαριστημένος!

Μπορείς να του βάλεις πάνω 7 12αρια φουρφούρια! Υπάρχουν και φίλτρα αέρος στο μπροστά μέρος, στο πάνω και κάτω από το κουτί οπού μπαίνει το τροφοδοτικό. Είναι καταπληκτικό :), και έχει και ωραίο σχεδιασμό με μια απαλή αίσθηση gaming.

Εγώ που δεν θα ασχοληθώ με το OC (για το κάλο όλων μας :P) με την μαμά ψύκτρα της AMD και 7 12αρια φουρφούρια, νομίζω πως θα έχω αρκετά καλές θερμοκρασίες σε default καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

και πολυ πολυ θορυβο :P

Έεε πολύ θόρυβο και εσύ νταξ, pc θα έχεις που θα παίζει παιχνίδια θα το ζορίζεις που και που να μην σκουριάσει, θόρυβο θα κάνει, και δεν νομίζω δηλαδή να κάνει θόρυβο σαν κάνα κομπρεσέρ…

Link to comment
Share on other sites

@Khetzal: Δεν βρίσκω πουθενά το modular της XFX και η asrock z77 extreme4 κανει 115-128euro ενω η GA Z77-D3H 112 και GA Z77X-D3H 132 αντίστοιχα.

Στα λεφτα του 200r τα coolermaster νομιζω είναι καλύτερα.

για το psu εδω κοιτα PSU :: XFX Power Supply 650W ATX 24 pin Core Edition PRO650W Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

ProSeries 650W PSU

οσο για τις mobo οποια και να παρεις το ιδιο καλες ειναι.Οι διαφορες τους ειναι μικρες,το μονο που κανει μπαμ ειναι οτι η asrock εχει 2χpci-e 3.0 και 2χρονια αντι για 3 εγγυηση! To 200r θελω και εγω απλα το budget ειναι λιγο σφιχτο...

Link to comment
Share on other sites

Θα στο ξαναγράψω γιατι δεν διαβάζεις τα ποστ μου φαίνεται :D

Πάρε ότι κουτί θέλεις αρκεί να έχει έναν 12άρη μπροστά και έναν πίσω (που αυτό δεν παίζει γιατι σίγουρα θα έχει και άλλες θύρες να βάλεις ανεμιστήρες) ΑΛΛΑ πάρε σίγουρα καλή ψύκτρα.

Πάρε μια Corsair H100 ή μια Thermalright Silver Arrow ή μία Noctua D14 ή μία Coolermaster TPC 812 :)

Για μέτριο με καλούτσικο OC που ζητάς θα το κάνεις έυκολα!

Μην πας να γεμίσεις το κουτί με ανεμιστήρες :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now