Alexandrosgr

Προβλημα εκκινησης με 2 boot

Recommended Posts

Καλημερα στο forum !!

Το προβλημα μου εχει ως εξης: Εχω ενα desktop me CPU intel core2 3.06 , graphic card GEforce GT 220 motherboard ASUS PG41 ML

Λογω δουλειας εχω 2 δισκους και κανω επιλογη με boot menu(σειρα a) Vista 64 και b) Xp 32 ). Ενω φυσιολογικα με την εκκινηση του pc ανοιγει το logo της μητρικης και παραμενει στην οθονη για καποια δευτερολεπτα ωστε να δει το πληκτρολογιο (μου αναβει το numlock και ετσι καταλαβαινω οτι ενεργοποιηθηκε) και με F8 να μπω στο bootmenu, εδω και καποιον καιρο με το που εμφανιζεται το logo της μητρικης σχεδον αμεσως μου πεταει μαυρη οθονη... η διαδικασια ομως της εκκινησης συνεχιζεται κανονικα γιατι το λαμπακι του numlock αναβει και εγω ..στα τυφλα παντα ..παταω F8 και ξεροντας τη σειρα των δισκων στο menu ενεργοποιω αυτον που θελω και φορτωνει τα windows κανονικα ...ολο αυτο συμβαινει στην εκκινηση..αν κανω επανεκκινηση ολα δουλευουν μια χαρα ..εχω τεσταρει δισκους και θερμοκρασιες και ολα ειναι οκ επισης ξηλωσα και καποια περιφεριακα (hubs , εκτυπωτη) οπως και την καρτα γραφικων (ενεργοποιησα την onboard ) και το προβλημα παραμενει ...βεβαια αυτο που προσεξα ειναι οτι με το τριτο start απο το κουμπι του pc σταθεροποιειται το logo του motherboard κανονικα..

Αν καποιος γνωριζει τι μπορει να φταιει θα ειμαι υποχρεος!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα κοιτα αν συμβαινει σε ολες τις συνδεσεις οθονης που εχεις. Δλδ vga , dvi, hdmi κτλ. και δες αν συνδεσεις την οθονη στην onboard εξοδο (η το αναποδο) αν συνεχισει το προβλημα. Σε αυτη την περιπτωση παιξε λιγο με τις ρυθμισεις στο BIOS που αφορουν τις οθονες. (PEG first κτλ).

Επισης δοκιμασε και κανενα BIOS upgrade αν υπαρχει νεοτερο και γνωριζεις τι να κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now