m21

σύνθεση pc μέχρι 500

Recommended Posts

γειά σας! μετά απο το δικό μου pc που έφτιαξα(i5 3570k,gigabyte ds3h,kingstone hyperx beast 1866-αποτέλεσμα σε geekbench λίγο πάνω απο 14000!!) μαζί με τη βοήθεια σας, μου ζήτησε φίλος να του φτιάξω μια σύνθεση μέχρι 500 ευρώ μαζί με οθόνη.. τον θέλει για ίντερνετ και επεξεργασία μουσικης(cubase). δεν έχει πολλές απαιτήσεις για ταχύτητα κλπ. αυτό που σκεύτικα είναι ι3 3225 , 8 giga μνήμη στα 1600, μητρική δεν ξέρω καθόλου, κάτι ποιο οικονομικό απο z77.. σε amd λέω να μην πάω λόγο οτι δεν παίζει παιχνίδια ούτε σχετικά με γραφικά κάνει κατι.. (αν και θα μάρεσε ένας a10 5800k) περιμένω προτάσεις!!

Link to comment
Share on other sites

ωραία η σύνθεση με amd! μήπως ξέρει κάποιος και κάποιες οικονομικές μητρικές ( γύρω στα 50) για i3 3225 ? να έχω στο μυαλό μου και μια σύνθεση με intel..

Link to comment
Share on other sites

γνωμη μου παντα οτι στα λεφτα που διαθετει δεν τον συμφερει να παρει intel γιατι το valeu for money ειναι πολυ μιρκο.

Εαν δεν θελει amd με τπτ τοτε οι mobo του gska ειναι the way to go

Link to comment
Share on other sites

Φιλέ m23, έχω φιλαράκι που σπουδάζει μουσική τεχνολογία, όλη μέρα επεξεργασία μουσικής και τέτοια, χρησιμοποιεί i3, εντάξει πάει καλά, αυτό. Την δουλεία του την κάνει ωραία και ομαλά, εφόσον παιχνίδια δεν παίζει ο φίλος σου, μπορεί να πάρει έναν i3.

Αλλά τώρα έτσι όπως είναι η αγορά και εγώ έναν Α10 θα τον γλυκοκοίταζα.

Απλά κοιτά, με μια συζήτηση που έχω κάνει μαζί του, προγράμματα όπως το Ableton, Reaper, Cubase, Logic κ.ο.κ, ανοίγεις μερικές φορές και παρά πολύ βαριά Plug Ins (ανάλογα και το τι φτιάχνει ο φίλος σου), εκεί χρειάζεσαι επεξεργαστική ισχύ που νομίζω ο i3 την έχει, μιας και δεν δεσμεύεται τόσο με την κάρτα γραφικών που κουβαλάει.

Επίσης είχα δει κάπου ένα σχεδιάγραμμα, έδειχνε έναν Α10 και έδινε 50% επεξεργαστική ισχύ και 50%γραφικα έναντι του Ι3 70% ισχύ και 20% γραφικά. Ισχύει κάτι τέτοιο παίδες?

Όμως, με έναν Α10 και μια AsRock A85X extreme 4 M, και μνήμες στα 2400ghz, με 200? είσαι πανέμορφος, παίζει και την Doter του ;).

Καλό θα ʽταν να μας πει κάποιος τι θα ήταν καλύτερο? Ένας Α10 και μνήμες στα 2400 ή ένας Ι3 και μνήμες στα 1600? Μιλάμε καθαρά για επεξεργασία μουσικής.

Link to comment
Share on other sites

Κολλάω λίγο στο γεγονός ότι δεν παίζει καθόλου παιχνίδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο i3 περνάει αρκετά μπροστά σε προγράμματα, οπότε ίσως τελικά ένας i3 μαζί με 8G μνήμη και μια φθηνή H77 μητρική, να είναι καλύτερη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now