GregEl

Περίεργο πρόβλημα με sennheiser PC 350

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν ένα χρόνο περίπου αγόρασα από Γερμανία (hardwareversand.de) κάρτα ήχου Asus Xonar Xense που πωλούνταν πακέτο με τα ακουστικά sennheiser PC 350. Στην κάρτα έχω συνδεδεμένα και τα ακουστικά για gaming και .flac μουσική, αλλά και 5.1 ηχεία για όλα τα υπόλοιπα. Πριν μερικούς μήνες (ίσως όταν πέρασα από windows 7 σε windows 8) παρατήρησα ότι στα ακουστικά το αριστερό drive δεν ακούγεται καθόλου.

Περιμένετε όμως! Ανακάλυψα κόλπο που το ξεμπλοκάρει και ακούγονται κανονικά μετά. Δεν κρατάει για πάντα όμως. Άγνωστο τι το προκαλεί, αλλά κάποια στιγμή μπλοκάρει ξανά. Ίσως είναι μετά από κλήσεις skype, restarts, αλλαγή καναλιών (2<=>6), αλλαγή εξόδου στα 5.1... δεν το έχω εντοπίσει.

Δεν είναι θέμα καλωδίου, βυσμάτων ή επαφής! Όσο και να τα κουνάω, βάζω βγάζω δεν υπάρχει διαφορά. Ξέρω πως θα ακούγονταν αν ήταν έτσι. Μόνο με το κόλπο ξεμπλοκάρουν!

Και το κόλπο είναι το εξής: Βάζω σε ένα ενισχυτή με μπαταρίες που έχω για την ηλεκτρική κιθάρα μου, την κιθάρα κανονικά input και τα ακουστικά PC 350 στο amp out και μετά από μερικά βάλε βγάλε ξεμπλοκάρει και μάλιστα ακούγεται η κιθάρα μόνο στο αριστερό!!! (τα βάζω στο amp out και όχι στο phones out γιατί ο ενισχυτής έχει phones out 3,5mm jack και 6,5mm στο amp out και τα sennheiser έχουν 6,5 καρφί)

Είναι η μόνη συσκευή (εκτός από την κάρτα) που έχω και δέχεται μεγάλο καρφί για έξοδο. Το δοκίμασα για να καταλάβω αν το πρόβλημα ήταν από την μεριά της κάρτας ή των ακουστικών.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο; Κάποια ιδέα για το τι το προκαλεί;

Από drivers για windows 8 νομίζω είμαι στους τελευταίους, αν και θυμάμαι η υποστήριξη από την Asus δεν ήταν άμεση και απροβλημάτιστη με το που βγήκαν τα windows 8.

Hardware πρόβλημα δεν νομίζω να είναι... τύπου κόλλησης, καλωδίων ή επαφών.

Ίσως είναι θέμα της εσωτερικής αντίστασης, το impedence δηλαδή και λόγω bug σε software drivers πέφτει από ένα threshold και μπλοκάρει. Και έτσι όταν τα βάζω στον ενισχυτή περνάει το όριο αυτό και ξαναζωντανεύει. Ίσως κάποιο ρεύμα-τάση δεν κάθεται καλά στις αλλαγές εξόδου, γιατί ακούω ένα "ηλεκτρικό κλικ" (κάτι σαν διακόπτης, φόρτιση/αποφόρτιση πυκνωτή) Χαζομάρες σκέφτομαι;

Που αλλού να ρωτήσω; Να στείλω κάπου e-mail; Asus, Sennheiser...?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now