Recommended Posts

καλησπερα παιδιασας παρακολουθω καιρο τωρα αλλα αυτο ειναι το πρωτο μου θεμα στο site σας

λοιπον εχω ενα 965 be c3 και σκεφτομαι το o/c δεν ειμαι expert αλλα oυτε εντελως ασχετος. Αυτο που θελω ειναι ορισμενα tips

modo:gigabyte GA-990fa-UD3

Gpu: 965 BE c3

vga: asus 5779

psu: corsair 750 tx m

ram: 2x4 corsair vengeance

case:corsair 400r

cpu cooling: coolermaster hyper 212 evo( περιμενω Η100i απο μερα σε μερα)

πριν λιγο καιρο ειχα κανει τα πρωτα βηματα μου στο o/c φταντοντας στα 4gh με αερα πειραζοντασ μονο το multiplier υστερα αντιμετωπισα ενα θεμα το παλιο μου τροφοδοτικο και αναγκαστικα να γυρισω στις stock ρυθμισεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλοσόρισες :)

Το τωρινό σου τροφοδοτικό φαίνεται more than capable και η 212 είναι μια χαρά, οπότε ξεκίνα και πάλι με multiplier να πας στα 4GHz και vcore @ 1.45. Λογικά θα παίξει σταθερά (prime/linx). Αν δεις ότι δεν κολλάει πας @ 1.425 -> 1.4 -> 1.375 -> μέχρι να βρεις την χαμηλότερη τάση που είσαι πραγματικά σταθερό. Εκεί, το λιώνεις στο stress testing να βεβαιωθείς ότι όλα είναι ok και είσαι μια χαρά :)

Link to comment
Share on other sites

έπειτα από την διαδικασία που σου περιέγραψε ο συνάδελφος :P ξεκίνα να ανεβάζεις uncore. μια τιμή από 2.500 ως 2.800 είναι σχετικά εύκολη για κάθε μέρα.

Link to comment
Share on other sites

για να καταλαβω, ας υποθεσουμε οτι εχω ενα stable clock, τι αλλαζει αν εχω και αν δεν εχω κανει uncore? και τι πρεπει να προσεξω?

Link to comment
Share on other sites

συμβουλευτικα το λινκ σου αδερφε, αυτη την στιγμη εχω kanei o/c στα 3,6 εν αναμονη της h100 που υπολογιζω θα παω γυρο στα 4, εβαλα την τιμη στο uncore συμφωνα με το site που μου εδωσες αλλα για να πω την αληθεια δεν πολυ καταλαβα για πρεπει να το κανω αλλα κανεις δεν γεννηθηκε μαθημενος. οσο αναφορα το uncore θα πρεπει να προσεξω κατι? πρεπει να κανω monitor τα temp του ΝΒ(και αν ναι απο που)? Προκαταβολικα ενα συγνωμη για το spam και ενα ευχαριστω για την υπομονη σου

ΚΑΤΑΡΑΜΕ GREEKENGLISH

Link to comment
Share on other sites

με λίγα λόγια η αύξηση του uncore δίνει ένα μικρό boost στις επιδόσεις. αν δεν πείραξες το ρεύμα του cpu/nb δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. αλλά αν δεις αστάθεια μπορείς να δώσεις μέχρι 1.3v-1.35 το μέγιστο.

Link to comment
Share on other sites

προς το παρων ειμαι με default ρευματα, παλιοτερα που το ειχα στα 4 με αερα ειμουνα κοντα στα 1,45 ρευμα αν θυμαμαι καλα, τα ρευματα ειναι τα ιδια και για τισ 2 τιμες η τα ρυθμιζω ξεχωριστα το ενα με το αλλο(ρωταω για μελλοντικη χρηση)?

Link to comment
Share on other sites

ok θα το κανω εδω τοτε δεν εχω προβλημα, αλλα δεν ξερω ποτε ακριβως θα εχω την H100 για να πειραματιστω με μεγαλυτερες τιμες, είδομεν

Link to comment
Share on other sites

λοιπον το εκανα το o/c στα 4 με 1.425 ρευμα δοκιμασα stress test με occt kai linx τα temps μου ηταν 52 max με performance την h100i. Το prime να πω την αληθεια δεν το συμπαθω και το τεστ με το linx μου φανικε μικρο υπαρχει κατι αλλο η ειμαι κομπλε

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πρότεινα αντί να λιώνεις το σύστημα με αυτά τα προγράμματα, απλά να το δουλέψεις κάθε μέρα όπως έκανες πριν. Να παίξεις τα παιχνίδια σου, να δουλέψεις ότι προγράμματα δούλευες και γενικά να το αφήσεις να λειτουργήσει. Αν δεν σου κάνει προβλήματα, είσαι 100% κομπλέ για την χρήση που του κάνεις :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now