UTG

Τι χρειάζεται για να βάψω ένα κουτί ?

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζομαι για να βάψω το κουτί μου.

Αυτή τη στιγμή είναι σώβρακο και περιμένει για να ντυθεί για το καρναβάλι!

Διάβασα αρκετά θέματα γενικά από τον θεό google όμως δεν μπορώ να πω ότι έχουν γνώση όσοι απαντούν.

Διαδικασία:

Πρέπει να το τρίψω?

Τα μη βαμμένα εργοστασιακά κομμάτια θέλουν και αυτά τρίψιμο?

Το τρίψιμο πρέπει να γίνει μέχρι να φύγει το εργοστασιακό χρώμα ή απλά για να μπορέσει να πατήσει το καινούργιο?

Πώς μπορώ να το βάψω - Τρόπο βαφής ?

Διαβάζοντας είδα ότι μπορώ να το βάψω με 3 τρόπους

Σπρέι

Αεροβαφή

Ηλεκτροστατική

Μερικές πληροφορίες που έμαθα πάλι διαβάζοντας στον θεό για τον κάθε τρόπο

Σπρέι - Θα χρειαστώ Αστάρι - Χρώμα - Βερνίκι,Τα αποτελέσματα δεν θα είναι τέλεια αλλά αποδεκτά,όμως τα 3 αυτά σπρέι θα αντέξουν τις θερμοκρασίες του υπολογιστή ?

Αεροβαφη - Δεν βρήκα και πολλά

Ηλεκτροστατική - Εδώ όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.Αναφέρουν βέβαια ότι είναι αρκετά πιο ακριβό από τα υπόλοιπα όμως το αποτέλεσμα όπως αναφέρουν θα είναι καταπληκτικό.

Η διαφορά εδώ είναι ναι να κάνω ηλεκτροστατική βαφή υπολογίζοντας κόστος κάπου στα 40-50ε αλλά τελικά ποιος θα βάψει το κουτί μου...αυτός ή εγώ?

Η διαδικασία θέλω να γίνει από μένα με δουλειά δική μου όσο και αν παιδευτώ όσο και αν είναι κουραστικό.Η δουλεία και το αποτέλεσμα θα είναι δικά μου χωρίς την βοήθεια(βαφής) από κανέναν.Λογικό με το σπρέι να θέλει αρκετή προσοχή στη τοποθέτηση των εξαρτημάτων για να μην προκληθούν γρατζουνισμένα σημεία.

Ζητώ την βοήθειά σας που έχετε γνώση πάνω στο αντικείμενο!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα UTG!

Δυναμικό πρώτο Post! :D Μου αρέσει που είσαι τύπος DIY..

Τα πράγματα έχουν ως εξής..

Αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα για ηλεκτροστατική.. γιατί:

1. Η ηλεκτροστατική είναι μια μέθοδος βαφής που στην ουσία δημιουργεί μια επίστρωση γύρω από τα μέταλλα. Στην ουσία, σκέψου, ότι τα μέταλλα ντύνονται με την βαφή. Το κόστος είναι σχετικά μικρό (30-40?) για όλο το κουτί.. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι η αντοχή της συγκεκριμένης βαφής. Λόγω της μεμβράνης που δημιουργείται γύρω από τα μέταλλα και λόγο του πάχους της βαφής, η βαφή είναι ΠΟΛΥ ανθεκτική σε σχέση με την οποιαδήποτε άλλη μορφή βαφής. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ηλεκτροστατική, ένα πολύ ελαφρύ τριψιματάκι και είναι έτοιμο.

2. Στα της "κλασσικής" βαφής τώρα.. Το τρίψιμο είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να πετύχεις καλό φινίρισμα.. Θα πρέπει να παίξεις σε 3 νούμερα γυαλόχαρτου, από χοντρό σε μέτριο σε ψιλό. Θα χρειαστείς αστάρι για την βάση ( για να πιάσει καλύτερα το χρώμα σου ) θα χρειαστείς το χρώμα της επιλογής σου και θα χρειαστείς και ένα βερνίκι για να μην σου ξεφλουδίσει η βαφή με το πέρασμα του χρόνου. Το κόστος θα είναι σχετικά μεγαλύτερο από αυτό της ηλεκτροστατικής. Θα χρειαστείς αρκετό γυαλόχαρτο/ντουκόχαρτο για το τρίψιμο και θα χρειαστείς και αρκετά spray (αστάρι, χρώμα, βερνίκι) 3-4 φιάλες από το κάθε ένα ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού σου. Το κόστος.. εξαρτάται από την ποιότητα spray που θα διαλέξεις! Υπάρχουν spray cans με 4 ευρώ υπάρχουν και με 14..

Και στις 2 περιπτώσεις υπάρχει μια κοινή διαδικασία πριν το βάψιμο!

1. Θα πρέπει να ξεπριτσινώσεις όλο το κουτί. Δεν μπορείς να βάψεις το κουτί χωρίς να το αποσυναρμολογήσεις.. οι αρμοί θα κρατάνε χρώμα, τα πριτσίνια που υπάρχουν στο case θα κρατήσουν χρώμα μέσα στις τρύπες κτλπ.

2. Θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά τα μέταλλα σου! Στην ηλεκτροστατική, το παραμικρό ίχνος βρωμιάς/κόλλας κτλπ αφήνει πολύ έντονα στίγματα. Και στην περίπτωση που αποφασίσεις να το βάψεις με spray ισχύει το ίδιο..

3. θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις παραγγείλει πριτσίνια.. Στην Ελλάδα ίσως δυσκολευτείς να βρεις μαύρα πριτσίνια, στην Σπ. Πάτση κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις.. απλά φρόντισε να έχεις τα πριτσίνια πριν καν ξεπριτσινώσεις το case σου.

Θα σου δώσω μια συμβουλή.. Είμαι και εγώ της άποψης ότι η χαρά που σου δίνει το DIY δεν συγκρίνεται με τίποτα! Απλά, είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένους τρόπους.. Σίγουρα μπορείς να το βάψεις μόνος σου.. δεν είναι πυρηνική φυσική.. βάψιμο είναι! Απλά, σκέψου ότι έχεις κάτσει και έχεις φάει 1-2-3 μέρες στο βάψιμο του κουτιού.. αύριο μεθαύριο μπορεί κατά λάθος να το ακουμπήσεις με την καρέκλα, αν το έχεις βάψει με spray σίγουρα η επαφή της καρέκλας με το case θα αφήσει σημάδι! Αν όμως έχει γίνει ηλεκτροστατική δεν θα πάθει τίποτα.. αντέχει αρκετούς τσαμπουκάδες η ηλεκτροστατική! Και πες ότι το προσέχεις σαν τα μάτια σου.. Θέλει πάρα πολύ προσοχή στο δέσιμο του κουτιού μετά το βάψιμο.. στο πριτσίνωμα! Μπορεί να το σημαδευτεί ακόμα και κατά την διαδικασία του δεσίματος.. τόσο ευπαθής είναι η βαφή του Spray.. Στο λέω για να μην ξενερώσεις αύριο μεθαύριο και δεις τον κόπο σου να ξεφλουδίζει μέρα με την μέρα!

Αν ήμουν στην θέση σου, θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια για ηλεκτροστατική, καθαρά και μόνο για την αντοχή της βαφής! Τώρα επειδή σε βλέπω ότι ψήνεσαι να ασχοληθείς.. πίστεψε με, μπορείς να κάνεις τα άπειρα πράγματα πάνω στο case σου! Θα σου πρότεινα να αφήσεις το βάψιμο στην ηλεκτροστατική ( για όλα αυτά τα θετικά που σου ανέφερα ) και να ρίξεις την δουλίτσα που θέλεις σε ένα άλλο κομμάτι του case σου! Μπορείς είτε να sleevάρεις το τροφοδοτικό σου, είτε να κόψεις ένα side panel για plexi ( αν δεν έχει ήδη το case σου ) μπορείς να κάνεις κάποια ειδική κατασκευή ( στυλ κάλυμμα για το τροφοδοτικό σου, για να το κρύψεις ) μπορείς να βάλεις κρυφούς φωτισμούς και ότι άλλο κατεβάσει η φαντασία σου!

Χαίρομαι πάντως γιατί έχεις όρεξη να ασχοληθείς μόνος σου και όχι να το βρεις έτοιμο..

Ότι και αν κάνεις πάντως.. θέλουμε να δούμε Worklog! :D Μοιράσου την δουλειά που θα κάνεις με την κοινότητα..

Φιλικά, Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Και να προσθεσω στο 2, για πλαστικα μερη, θα χρειαστεις τριψιμο, ασταρι, ξανα τριψιμο, πλαστικοποιητη (αν βγει ολο το εργοστασιακο χρωμα) και μετα χρωμα

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία θέλω να γίνει από μένα με δουλειά δική μου όσο και αν παιδευτώ όσο και αν είναι κουραστικό.Η δουλεία και το αποτέλεσμα θα είναι δικά μου χωρίς την βοήθεια(βαφής) από κανέναν.

είμαι της ίδιας άποψης , στις μόντες μου δε μπαίνει ποτέ αλλουνού χέρι.

κάνω υπερ10πλάσιο κόπο αλλά ξέρω πως είναι δικιά μου δημιουργία

αγόρασα μέχρι κομπρεσέρ και καλό πιστόλι ώστε να κάνω τα βαψίματα μου πιο ποιοτικά.

το θέμα είναι πως άμα πας σε επαγγελματία για την ηλεκτροστατική δε νομίζω να σου δώσει τον εξοπλισμό του κ να σου πει καν'το μόνος σου

Link to comment
Share on other sites

είμαι της ίδιας άποψης , στις μόντες μου δε μπαίνει ποτέ αλλουνού χέρι.

κάνω υπερ10πλάσιο κόπο αλλά ξέρω πως είναι δικιά μου δημιουργία

αγόρασα μέχρι κομπρεσέρ και καλό πιστόλι ώστε να κάνω τα βαψίματα μου πιο ποιοτικά.

το θέμα είναι πως άμα πας σε επαγγελματία για την ηλεκτροστατική δε νομίζω να σου δώσει τον εξοπλισμό του κ να σου πει καν'το μόνος σου

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός..

Mofori, το θέμα δεν είναι αν θα μπει χέρι αλλουνού όπως λες.. Το θέμα είναι να έχεις την δυνατότητα να κατανοήσεις ποιος τρόπος είναι ο σωστός. Ναι.. Μπορείς να βάψεις το case σου με πιστόλι, μπορείς να το βάψεις με αερογράφο..! Το θέμα είναι ότι το πιστόλι και ο αερογράφος δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος βαφής για ένα case. Το case τραβάει μανίκι εκεί κάτω.. έχει να αντιμετωπίσει τα παπούτσια σου, την καρέκλα σου, την ηλεκτρική σκούπα που μπορεί να βάζει η μητέρα σου.. 1000 πράγματα! Χρειάζεσαι κάτι ανθεκτικό και αυτό είναι η ηλεκτροστατική! Μπορείς να κάνεις μόνος σου την ηλεκτροστατική? Όχι..! Πρέπει λοιπόν να δεχτείς ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου.. και ήρθε η ώρα να το αφήσεις στους "ειδικούς"! Είτε το δέχεσαι και προχωράς με τον σωστό τρόπο.. ή συνεχίζεις στο μοτίβο "τα κάνω όλα μόνος μου" και ότι βρέξει ας κατεβάσει!

Όσο όμορφο/περιποιημένο/προσεγμένο/ με άπειρες λεπτομέρειες και ατελείωτες ώρες δουλειάς να είναι το Case, δεν παύει να είναι ένα case.. θα το βάλεις κάτω από το γραφείο, δίπλα στα πόδια σου.. όπως όλοι βάλαμε τους πρώτους μας υπολογιστές πριν από χρόνια που ήταν απλά ένα άσπρο τετράγωνο κουτί..

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

PinwmpireS η απάντηση σου είναι πολύ κατατοπιστική και με βοηθάει πάρα πολύ σε αρκετά θέματα,όμως μου γεννά και καινούργιες απορίες.

Καταλήξαμε λοιπόν ότι η ηλεκτροστατική βαφή είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για το κουτί.

Δεν θα μπορέσω να σου εγγυηθώ ότι θα το κάνω με ηλεκτροστατική διότι με τρώνε τα χέρια μου!Ίσως επειδή είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι τέτοιο και θέλω να το κάνω όλο μόνος μου,ανεξάρτητα τις επιπτώσεις που θα έχω μετά όπως και μου τις ανέφερες.Δεν θα ήθελα να σε προσβάλω και να κάνω του κεφαλιού μου διότι εδώ ζήτησα την βοήθεια σας αλλά εάν δεν είναι αυτό το κουτί με ηλεκτροστατική σου υπόσχομαι θα είναι το επόμενο που θα είναι μόνο με μπύρες(καπάρωσα σχέδιο)!

Τώρα όμως έχουμε καινούργιες απορίες οι οποίες έχουν να κάνουν με το πριν αλλά και το μετά του βαψίματος.

1. Πρέπει να βγάλω όλα τα πριτσίνια - πώς?υπάρχει εργαλείο?η με το τρυπάνι?

2. Θα χρειαστώ καινούργια πριτσίνια - πού θα μπορούσα να βρω ?Λες στη Σπ.πάτση, πιο είναι το μαγαζί?είναι κάποιο συγκεκριμένο?

3. Θα χρειαστώ βίδες - Υπάρχουν στην Ελλάδα ή όχι?

4. Θέλω να κάνω κάλυμμα για το τροφοδοτικό - πού θα μπορούσα να βρω αυτή τη σήτα πού είναι μεταλλική?προφανώς και δεν ξέρω κάποια στάνταρ απλά όπως κοιτάω το κουτί μου και βλέπω ότι έχει σε κάποια σημεία και θα ήθελα να βάλω πχ και μπροστά για να του βάλω και ανεμιστήρες πού θα του κάνω εγώ τρύπες - είναι κλεμμένη η ιδέα από άλλο σχέδιο.

5. Το κουτί είναι της coolrer master έχει από μόνο του πλεχι στο πλαϊνό καπάκι.

6. Θα του βάλω και led μέσα για να έχει φωτισμό

Αυτές είναι οι απορίες μου για αρχή!!!!!

Όπως βλέπεις είναι το πρώτο κουτί και θέλω να τα βάλω ΟΛΑ! χαχαχαχα

mofori θέλω να τα κάνω όλα μόνος μου,πιθανόν γιατί είναι το πρώτο μου κουτί.Δεν μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο σπρέι - ηλεκτροστατική μιας και ο pinwmpires το ανέλυσε αρκετά ώστε να με αποτρέψει από μελλοντική απογοήτευση.Το να το κάνω μόνος μου είναι για την δικιά μου ικανοποίηση,αλλά με τις γνώσεις του pinwmpires που έδωσε δεν μπορώ να μην αποδεχτώ την κατωτερότητα των άλλων μέσων βαφής.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός..

Mofori, το θέμα δεν είναι αν θα μπει χέρι αλλουνού όπως λες.. Το θέμα είναι να έχεις την δυνατότητα να κατανοήσεις ποιος τρόπος είναι ο σωστός. Ναι.. Μπορείς να βάψεις το case σου με πιστόλι, μπορείς να το βάψεις με αερογράφο..! Το θέμα είναι ότι το πιστόλι και ο αερογράφος δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος βαφής για ένα case. Το case τραβάει μανίκι εκεί κάτω.. έχει να αντιμετωπίσει τα παπούτσια σου, την καρέκλα σου, την ηλεκτρική σκούπα που μπορεί να βάζει η μητέρα σου.. 1000 πράγματα! Χρειάζεσαι κάτι ανθεκτικό και αυτό είναι η ηλεκτροστατική! Μπορείς να κάνεις μόνος σου την ηλεκτροστατική? Όχι..! Πρέπει λοιπόν να δεχτείς ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις μόνος σου.. και ήρθε η ώρα να το αφήσεις στους "ειδικούς"! Είτε το δέχεσαι και προχωράς με τον σωστό τρόπο.. ή συνεχίζεις στο μοτίβο "τα κάνω όλα μόνος μου" και ότι βρέξει ας κατεβάσει!

Όσο όμορφο/περιποιημένο/προσεγμένο/ με άπειρες λεπτομέρειες και ατελείωτες ώρες δουλειάς να είναι το Case, δεν παύει να είναι ένα case.. θα το βάλεις κάτω από το γραφείο, δίπλα στα πόδια σου.. όπως όλοι βάλαμε τους πρώτους μας υπολογιστές πριν από χρόνια που ήταν απλά ένα άσπρο τετράγωνο κουτί..

καλημέρα,η απάντηση δεν ήταν προς εσένα PinwmpireS,

τα είπες πολύ σωτά στο UTG κ πιστεύω έγινες απόλυτα κατανοητός σε όλους.

εννοείται πως η ηλεκτροστατική είναι ανθεκτικότερη βαφή απο ένα απλό σπρεί ή ακόμα και από βαφή αυτοκινήτου και καλά κάνεις κ το προτείνεις ως πιο σωστή λύση για τον φίλο.

επειδή όμως ο φίλος ανέφερε οτι θα ήθελε να το κάνει αποκλειστικά μόνος του εγώ δεν τον συμβούλεψα για το ποιός είναι ο πιο αποτελεσματικός/πρακτικός τρόπος , απλώς τον παρότρυνα να το κάνει όπως επιθυμεί , δηλαδή χωρίς την παρέμβαση 3ου.

οι επιλογές υπάρχουν και ο καθένας διαλέγει αυτό που τον ικανοποιεί καλύτερα

εννοείται βέβαια οι εμπειρότεροι θα πρέπει να δίνουν τα "φώτα" τους

Link to comment
Share on other sites

@UTG Εγώ απλά σου είπα πιο τρόπος είναι πιο σωστός, από εκεί και πέρα η επιλογή είναι φυσικά δική σου! Φυσικά και δεν με προσβάλλεις επιλέγοντας κάτι άλλο πέραν της ηλεκτροστατικής! Με όποιον τρόπο και αν διαλέξεις να βάψεις το case σου, μόνο χαρούμενο μπορείς να με κάνεις.. Χαίρομαι να βλέπω και άλλους ανθρώπους να μοιράζονται την ίδια ευχαρίστηση με εμένα, το DIY είναι κάτι που δεν έχει όρια και κανόνες και μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι βλέποντας και άλλα παιδιά να ξεκινάνε να ασχολούνται με to Modding! Κάντο με τον τρόπο που σε ικανοποιεί.. ανεξάρτητα με το τι ακούς και διαβάζεις στα forum. Απλά, είναι καλό να ξέρεις τα + και τα - σε κάθε περίπτωση για να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις!

1. Πρέπει να βγάλω όλα τα πριτσίνια - πώς?υπάρχει εργαλείο?η με το τρυπάνι?

Ανάλογα με το τι νούμερο είναι τα πριτσίνια του case σου, θα επιλέξεις το τρυπάνι με την σωστή διάμετρο και στην ουσία θα κόψεις τα κεφάλια από κάθε πριτσίνι. Ρίξε μια ματιά στο από κάτω Video και θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις!

[video=youtube;Ki6_EIGyhjY]

2. Θα χρειαστώ καινούργια πριτσίνια - πού θα μπορούσα να βρω ?Λες στη Σπ.πάτση, πιο είναι το μαγαζί?είναι κάποιο συγκεκριμένο?

Θα χρειαστείς καινούργια πριτσίνια! Τα πριτσίνια είναι μιας χρήσης.. Μπορείς είτε να τα βρεις από το Ebay ή να κατέβεις μια βόλτα στην Σπύρου Πάτση και να το ψάξεις από μαγαζί σε μαγαζί..

3. Θα χρειαστώ βίδες - Υπάρχουν στην Ελλάδα ή όχι?

Μεγάλη ποικιλία σε βίδες θα βρεις επίσης στην Σπ. Πάτση, για βίδες έχω να σου προτείνω μαγαζί.. Η μικρότερη διάμετρος που θα βρεις είναι Μ2 αλλά θα είναι Philips ή Pozi. Για Allen θα βρεις από M3 και πάνω, και σε Nickel και σε Μαύρες.. είναι με το κιλό οι τιμές και μπορείς με λίγα χρήματα να πάρεις αρκετά διαφορετικά μεγέθη για να καλύψεις όλες σου τις ανάγκες.

4. Θέλω να κάνω κάλυμμα για το τροφοδοτικό - πού θα μπορούσα να βρω αυτή τη σήτα πού είναι μεταλλική?προφανώς και δεν ξέρω κάποια στάνταρ απλά όπως κοιτάω το κουτί μου και βλέπω ότι έχει σε κάποια σημεία και θα ήθελα να βάλω πχ και μπροστά για να του βάλω και ανεμιστήρες πού θα του κάνω εγώ τρύπες - είναι κλεμμένη η ιδέα από άλλο σχέδιο.

Μπορείς να ψάξεις στο Ebay για alluminum mesh, θα βρεις και στην Ελλάδα αλλά επειδή το έχω ψάξει λίγο, δεν θα βρεις mesh με μικρές τρύπες.. θα βρεις διάτρητη λαμαρίνα που οι τρύπες είναι αρκετά μεγάλες και δεν δείχνει ωραία πάνω σε case! Είναι λίγο χοντροκοπιά!

@mofori No hard feelings boy! :D Απλά δεν ήθελα να μπερδέψουμε τον UTG.. Είναι μια καλή ευκαιρία ( μιας και είναι το πρώτο του project ) να καταλάβει ότι για όλα υπάρχει ο "σωστός" και ο "λάθος" τρόπος για να γίνει η κάθε δουλειά. Όπως επίσης ήθελα να καταλάβει ότι στο μέλλον θα πέσει πάνω σε θεματάκια που θα πρέπει να αφήσει κάποιον τρίτο να του κάνει την δουλειά προκειμένου να την κάνει με τον σωστό τρόπο..!

Link to comment
Share on other sites

UTG@ , ποιο κουτί είναι ακριβώς?

επίσης , υπάρχει κ άλλη μία λύση :

πηγαίνεις το σασί σε βαφέα για ηλεκτροστατική κ βάφεις εσύ το υπόλοιπο ;)

μην ξεχνάμε πως εμφανισιακά η ηλεκτροστική δεν είναι κ ό,τι καλύτερο.

έτσι, θα έχεις προστατευμένο το σασί που δέχεται την περισσότερη καταπόνηση (βάλε βγάλε δίσκους , μητρικές , γρατζουνιές απο καταβίδια κτλ.) αλλά κ την χαρά του βαψίματος/δημιουργίας. συν ότι μπορείς να κάνεις κ διχρωμία στο εξωτερικό , σχέδια , φλόγες ,tribal,γραμμές ,τεχνοτροπίες .. κοκ.

άμα δεν παίζεις μπάλα με το κουτί τότε θα'σαι ΟΚ.

PinwmpireS@, δε διαφωνούμε πουθενά φίλος ;)

Edited by mofori
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λεει ο @PinwmpireS

ηλεκτροστατική με κλειστά μάτια!! με 40 ? max και είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα! και έχεις και την εγγύση αν πάθει τίποτα το χρώμα να στο ξανακάνουν απο την αρχή χωρίς καμία περαιτερω επιβαρυνση..

είναι πολύ μπροστα η ηλεκτροστατική σαν βαφή

Link to comment
Share on other sites

+100 @Mofori Δεν την είχα σκεφτεί αυτήν την λύση και φαίνεται να είναι η καλύτερη! Για την ποιότητα της ηλεκτροστατικής έχεις δίκιο.. Το πρόβλημα είναι ότι τα 9 στα μαγαζιά στην Ελλάδα που κάνουν ηλεκτροστατικές είναι μαγαζιά που ασχολούνται με χοντρές δουλειές ( αλουμίνια για οικοδομές, κατασκευές σε σκάφη κτλπ ) και όταν του πηγαίνεις εσύ ένα case το αντιμετωπίζει σαν χοντρή δουλειά.. δεν είναι "ιδιοτροπία" της βαφής, είναι η ιδιοτροπία του βαφέα! Ακόμα και έτσι όμως, αν αναλογιστείς το χαμηλό κόστος και την αντοχή και πάλι είναι δελεαστικό.

@OrfeasGR δεν είχα ποτέ την τύχη να έχω κάποιας μορφής "εγγύηση" σε ηλεκτροστατική βαφή..

Link to comment
Share on other sites

Για ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δεν απάντησα νωρίτερα γιατί έβγαζα τα πριτσίνια με τον τρόπο που έδειξε ο PinwmpireS.Βέβαια να πω εδώ ότι είναι λίγο παλούκι εάν δεν έχεις σωστό εργαλείο. Πιστεύω εάν είχα περισσότερα βατ και στροφές(135βατ - 35.000στροφές) στο μικρό θα ήταν αρκετά πιο εύκολο.Αλλά το σίγουρο είναι ότι όταν θες κάτι τώρα το κάνεις με ότι εργαλεία και αν έχεις,όσο και αν κουραστείς χαχαχα.Έχουν ξυστέι όλα,ακόμα και οι ανεμιστήρες! φώτο θα μπούνε μόλις ολοκληρωθεί και έχω όλες τις φώτο!

Αύριο πρωί πρωί θα πάω από σπ.πάτση να βρώ βίδες και πριτσίνια.

mofori Το κουτί είναι αυτό http://images.bit-tech.net/content_images/2009/06/cooler-master-haf-922-review/1.jpg

Εντάξει μπάλα δεν παίζω με το κουτί οπότε θα το προσέξω!!!

με κολλάει λίγο στο θέμα.Δεν ξέρω τι να κάνω ακριβώς.είμαι ανάμεσα σε πολλά που έχω σκεφτεί αλλά είναι πολύ δύσκολα.

Πάντως πιστεύω έως το σάββατο θα είναι έτοιμο!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι!

Σας ευχαριστώ όλους για μια ακόμα φόρα για την βοήθεια σας.

Από το πρωί έχει ξεκινήσει η βαφή με σπρέι όμως για να έχω την ικανοποίηση της δημιουργίας!

Έχουν βαφτεί τα περισσότερα μέρη,μένουν μόνο 2-3 κομμάτια για 2ο χέρι.

Προφανώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρεστό σε πολλούς γιατί είναι το πρώτο μου κουτί αλλά πιστεύω ότι έχει γίνει αρκετά καλή δουλεία.

Φωτογραφίες βγαίνουν συνέχεια και θα ανέβουν όλες μαζί σε θέμα στην ανάλογη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

για προετοιμασία 600-800 grit.

για μετά το αστάρι 800

για ενδιάμεσα στις στρώσεις περνάς απαλά με ένα σφουγγάρι κουζίνας (με την πράσινη μεριά) ίσα να απομακρύνει το επιπλεόν χρώμα (overspray που λένε και στο χωριό μου)

για μετά το χρώμα ή το βερνίκι , κ ανάλογα με το πόσο orange peal έχεις,1000 κ πάνω σταδιακά μέχρι 2000 ή 3000 . πάνω απο 2000grit δύσκολα βρίσκεις.

έχε κατά νου οτι το τρίψιμο μετά το βάψιμο απαιτεί ντουκόχαρτο κ νερό και η κίνηση δεν είναι κυκλική αλλά προς μια κατεύθυνση.

τσέκαρε και κανα βίντεο στο ιντερνετ ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now