JC_Denton

GIGABYTE Radeon HD 4850 με παθητική ψύξη

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f95addf.jpg[/WRAPLEFT]Ενώ οι περισσότεροι περιμένουν την έκδοση των καρτών της σειράς HD 4600, της "Super RV770" και φυσικά της Radeon HD 4850 X2, η GIGABYTE βρήκε την ευκαιρία να βγάλει στις αγορές μια εντελώς αθόρυβη HD 4850.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία παρακάτω, η νέα κάρτα της εταιρείας με το μπλε PCB και το 1GB GDDR3 VRAM, διαθέτει παθητική ψύκτρα που αναλαμβάνει να την κρατάει σε λογικές θερμοκρασίες, κρατώντας το θόρυβο σε μηδενικά επίπεδα. Βέβαια, το αν το πετυχαίνει αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το εξετάσουμε, μιας και όλοι θυμόμαστε πόσο ζεστές ήταν οι 4850 όταν τις πήραμε στα χέρια μας.

Η συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα της κάρτας είναι στα 625 MHz, με τις μνήμες στα 1986 MHz, ενώ φυσικά διαθέτει 800 Stream Processors, όπως όλες οι 4850. Η τιμή της αναμένεται να είναι λίγο κάτω από τα 170 Ευρώ.

Μια φωτογραφία της κάρτας γραφικών:

gigabyteradeonhd48501gbhp3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Επιβάλλεται να είναι καλή βασικά :D

Λογικά με έναν fan θα είναι μια χαρά - γιατί όμως να μην πάρεις μια άλλη έτοιμη λύση, με aftermarket ψύκτρα, ή ακόμα καλύτερα να πάρεις και να βάλεις μια μόνος σου (VF-1000 π.χ.)?

;)

Link to comment
Share on other sites

Το λεω με το σκεπτικο οτι για να ειναι παθητικη , παει να πει οτι θα κραταει πολυ καλα τη θερμοκρασια..Ε σκεφτομαι οτι με φαν , θα ειναι καλυτερη απο μια aftermarket ψυκτρα

Link to comment
Share on other sites

Ε λογικά θα ψήνεται όταν δουλέυει σε 3D όπως όλες οι κάρτες γραφικών με Passive Cooling.

Απλά οι κάρτες την αντέχουν την ζέστη και δέυτερον δέν έχουν στόμα να μας βρ΄σιουν σε τέτοιες καταστάσεις :hehe:. Εδώ ψήνονται με κανονικές ψύκτρες...με παθητικές δεν θα ψήνονται?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now