nikos7

overclock amd phenom x6 1100t???

Recommended Posts

θα ηθελα να ζητησω βοηθεια σχετικα με το OVERCLOCK σε αυτο το cpu ,εχω δοκιμασει πολλες παραλαγες αλλα με τιποτα δεν μενει σταθερο το pc πανω απο 4-4,3,θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με τις ρυθμισεις και αν καποιος το εχει φτασει στα 4.2-4.3 να μου πει τις ρυθμισεις του...

cpu:phenom ii x6 1100t

m/b:asus formula iv

gpu:msi hd5850

ram:khx1600c9d3k2/8gx

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες Νίκο, δεν είναι απαραίτητο να μπορεί να κάνει σταθερά >4GHz, κάπου εκεί τερματίζουν σε ambient.

Είχα 1090Τ και formula IV, και ενώ μπορούσα να benchάρω all day long 4.4GHz και 2200 μνήμες με NB > 3GHz, stability πάνω από 4.2GHz ήταν ποοοολύ ζόρικο.

Τι vcore θέλεις για τα 4GHz; Και τι CPU/NB voltage;

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστο πολυ για την απαντηση σου ,εμενα με νοιαζει να αυξηθουν οσο γινεται οι επιδοσεις του συστηματος μου ,δεν εχω θεμα αν θα σταματησει στα 4.2 ,απλα θελω μολις βρω σταθεροτητα να ανεβασω και τις μνημες οσο γινεται,στα 4 που to εχω δειχνει σταθερο ,εχω 1,4v kai cpu/nb sto auto,αφου εχεισ και εσι σχεδον το ιδιο συστημα σιγουρα θα μπορεις να με καθοδηγησεις σωστα!!!! ευχαριστο και παλι!!

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε το αν καταφέρεις το 4.2 μιλάμε για θεωρητικό +5% από τα 4GHz που στην πράξη θα είναι μικρότερο και μόνο σε συγκεκριμένες εργασίες.

Αν υποθέσω ότι το θέμα την ψύξης το έχεις καλυμμένο, μην αφήνεις το cpu/nb στο auto, βάλε εκεί 1.25 δώσε και 1.45 στο core και δες τι γίνεται @ 4100. Prime95 κτλ :)

Link to comment
Share on other sites

απο θεμα ψυξης εχω υδροψυξη ,οποτε πιστευω δεν υπαρχει προβλημα,δλδ πιστευεις να το αφησω στα 4 με 4,1??

επισησ κατι αλλο που 8α ηθελα να ξεκαθαρισω ,πως αλλαζεις τα volt cpu/nb(εννοω σαν νουμερο πως ξερεις τι βαζεις??)

και τελος το μεγαλο 8εμα το εχο με τισ μνημες που δεν μου καθονται σταθερες πανω απο τα 1333 ενω εργοστασιακα ειναι 1600???

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις υδρόψυξη μπορείς να πειραματιστείς και με 1.45-1.50παρα vcore και να δεις που τερματίζει το CPU σου. Αλλά ναι κάπου στο 4.0-4.1 θα καταλήξεις λογικά, γιατί από εκεί και πάνω και είναι δύσκολο να είναι stable και το CPU θα ζητάει ασύμμετρα μεγαλύτερη τάση για πολύ μικρές αυξήσεις στην συχνότητα.

To cpu/nb σε ενδιαφέρει κυρίως αν αυξήσεις το NB Frequency (κοίτα στο cpuz στην καρτέλα memory). Όσο χαμηλότερα έχεις το voltage του, τόσο το καλύτερο. Το sweet spot είναι ~ 2800 ΜΗz με ~1.20-1.25v.

Οι μνήμες απλά δεν παίζει να έχουν πρόβλημα στα 1600 απλά μάλλον δεν βάζεις όλα τα timming (9-9-9-27) και την τάση τους (DRAM Voltage 1.65v) χειροκίνητα, και κάτι τρώει σκάλωμα με τα auto. So go manually :)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστο για την συμβουλη σου,το NB Frequency ειναι στα 2000 ,τισ ram παντα χειροκίνητα τις εβαζα ,εβρισκα τα timming απο forum ,απλα οταν εβαζα παραπανω απο 1600 δεν ηταν stable .σκοπο ειχα οχι τα 1600 αλλα τα 1866 η τα 2000 και δεν μπορουσα να τα φτασω ,ευχαριστο παντος

Link to comment
Share on other sites

Για τα >1600 αν θυμάμαι καλά δεν έχει διαιρέτη και πρέπει να ανεβάσεις το bus. Κάπου εκεί το κάνεις το λάθος, η μπορεί και να μην το έχουν οι μνήμες (τουλάχιστον χωρίς χαλάρωμα των timings).

Αν θέλεις να κάνεις overclock "για την διαδρομή" παίξε και με bus, χαλάρωσε timings σε 10-12-11-36 δώσε τάση και στις μνήμες (~1.7) και λογικά θα πάρεις και το 1866 που θέλεις και συχνότητες σε cores & nb κοντά σε αυτό που επιθυμείς. Απλά αρχίζεις και βάζεις πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και παίζει στην αρχή να πελαγώσεις.

Αν θέλεις quick & dirty όση ~απόδοση έχει το cpu σου, αφού έχεις πιάσει τα 4GHz, δες για τα 4.1 και 4.2 μόνο με multi and you're golden.

Η μητρική που έχεις (με τις τελευταίες εκδόσεις BIOS) είναι διαμάντι και το cpu σου πολύ ικανό. @~4GHz είσαι καλυμμένος για αρκετό καιρό ;)

Link to comment
Share on other sites

καλισπερα ξανα ,εθχαριστο για τιν βοηθεια ,αυτη τη στιγμη τρεχω στα 4100 χ20multi,bus 2000 kai vcore 1452 kai cpu/nb sta 1.25 poy moy ειπες και ειναι αρκετα στα8ερο μεχρι στιγμης ,2ωρες prime και κανενα προβλημα ουτε απο θερμοκρασιες,κατι αλλο οι ram που εχω βγαινουν και σε 1866 εργστασιακα ,δεν 8α ηταν λογικο να κανουν τα timings που δινει η εταιρεια??? το bus εχει καποια αναλογια για το πωσ το ανεβαζουμε???

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now