JC_Denton

O native 6πύρηνος Intel Xeon 7400, στις 15 Σεπτεμβρίου στις αγορές !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Όπως αρκετοί ήδη ξέρουν, η Intel ετοιμάζεται μέσα στο μήνα να βγάλει στις αγορές το νέο της επεξεργαστή για τους Servers, που δεν είναι άλλος από τον 6πύρηνο Dunnington, τον τελευταίο επεξεργαστή της σειράς των Penryn.

Έτσι λοιπόν στις 15 Σεπτεμβρίου θα γίνει η επίσημη έκδοση στις αγορές του Intel Xeon 7400, που όπως είπαμε θα στοχεύει την αγορά των Server. Αμέσως μετά τον επεξεργαστή αυτόν, η εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα βγάλει τους νέους Xeon, οι οποίοι θα είναι βασισμένοι πάνω στην μικροαρχιτεκτονική των Nehalem και φυσικά θα βγουν κι αυτοί μαζί με τους Core i7 μέσα στο Q4 2008.

Ήδη αρκετές εταιρείες, όπως οι Sun Microsystems, Hewlett-Packard και DELL, έχουν ήδη συμπεριλάβει τον Dunnington στους υποστηριζόμενους επεξεργαστές για τα μηχανήματά τους, όπως λέει ο Αντιπρόεδρος της Intel, Pat Gelsinger. Φυσικά αναμένεται να εισέλθουν και εταιρείες όπως οι Unisys και IBM στο χώρο των 6πύρηνων σύντομα. Άλλωστε η διαφορά στις επιδόσεις αναμένεται να είναι σημαντική, μιας και ο Xeon 7400 έχει 2 πυρήνες περισσότερους από τους προηγούμενους επεξεργαστές, 16 ΜΒ Cache και φυσικά, είναι ο πρώτος μονολιθικός επεξεργαστής της Intel.

Μια εικόνα από την παρουσίαση του 6πύρηνου επεξεργαστή:

inteldunnington2ww9.jpg

Σωστά διαβάσατε - ο Dunnington θα είναι το πρώτο μονολιθικού σχεδιασμού chip που θα βγάλει η Intel, πριν από τους Nehalem. Με λίγα λόγια, και οι 6 πυρήνες θα είναι πάνω σε ένα κομμάτι πυριτίου. Μέχρι σήμερα, κάθε επεξεργαστής της εταιρείας που είχε πάνω από 2 πυρήνες, είχε 2 ξεχωριστά κομμάτια πυριτίου πάνω στα οποία έμπαιναν οι πυρήνες του. Έτσι είχε ξεκινήσει και η όλη "ιστορία" με τους "συγκολλημένους" 4πύρηνους της Intel, που στην ουσία δεν ήταν άλλο από δύο 2πύρηνους κολλημένους μαζί, σε ένα chip.

Ο Dunnington όμως διαφέρει - όπως και τα native 4πύρηνα chips της AMD, έτσι και αυτός θα είναι μονολιθικού σχεδιασμού, ένα σίγουρα μεγάλο βήμα μπροστά για την Intel και φυσικά, μια γερή απάντηση σε όσους την αμφισβητούσαν. Δυστυχώς βέβαια, εμείς τέτοιους Penryn δε θα δούμε στο desktop μας, οπότε θα πρέπει να αναμείνουμε για τους Nehalem.

Βέβαια, κάποιος θα μπορεί να σκέφτεται πως αυτός ο Xeon 7400 δε θα ήταν καθόλου άσχημος για το PC του - δυστυχώς όμως, με την τιμή που μάλλον θα έχει, θα είναι παντελώς απλησίαστος για το desktop.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο στην Intel που αντί να επαναπαύεται στις δάφνες της, όλο και μεγαλώνει την απόσταση που τη χωρίζει από την "πολύ μικρή" πλέον AMD. H Intel άλλων εποχών πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες (PIII και P4) μέχρι που έφαγε το σκαμπίλι από την AMD (Κ7 και Κ8) και συνήλθε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now