astrolabos

Μύθος η διαγραφή των αρχείων prefetch

Recommended Posts

Συνάντησα ένα άρθρο στο οποίο έλεγε ότι υπάρχει μια φήμη η οποία λέει ότι διαγράφοντας τα αρχεία prefetch των windows, αυξάνει την ταχύτητα του συστήματος γενικότερα.

Αυτό στην ουσία είναι ένα μέγα και τραγικό λάθος γιατί η δουλειά των αρχείων με κατάλληξη .pf είναι να κάνει ακριβώς το αντίθετο: Να αυξάνει την ταχύτητα (κρατόντας αποθηκευμένες τις ρυθμίσεις που θέλει η κάθε εφαρμογή) με την οποία θα εκτελείται κάποιο πρόγραμμα.

Το χειρότερο από όλα, είναι ότι το εν λόγω άρθρο γράφτηκε με αφορμή την προσθήκη σε ένα από τα πολλά "θαυματουργά" system cleaners που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την επιλογή να διαγράφονται τα μη χρησιμοποιούμενα pf αρχεία.

Περισσότερα εδώ: http://poptech.blogspot.com/2005/10...ation-load.html

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στην τελευταία έκδοση του CCleaner η επιλογή είναι grayed out από default.

ccleanerrp2.jpg

Έχει μία επιλογή όμως που λέει: "Only delete files in Windows Temp folders older than 48hrs ". Δε ξέρω αν περιλαμβάνει και τον Prefetch... (καλού κακού τον έχω στα exclusions...).

@Gabriel

Είδες κάποια διαφορά στην απόκριση του συστήματος με το superfetch στο off? Υποτίθεται ότι το superfetch είναι βελτίωση του prefetch (αν δεν κάνω λάθος) και η απενεργοποίησή του θα έπρεπε να επιβραδύνει τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now