ArMeD

Θόρυβος από το fan του τροφοδοτικού

Recommended Posts

Ακούω ένα θόρυβο που προέρχεται από το τροφοδοτικό. (στον τίτλο λέω από το fan αλλά μάλλον είναι από μέσα με βάση λίγο search που έκανα). Ο θόρυβος εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες που αγόρασα το Battlefield 4 και έχω παίξει αρκετές ώρες.

Άνοιξα το κουτί πριν λίγο για να το καθαρίσω από σκόνη και το τροφοδοτικό ήταν το μόνο που δεν είχε !!! Έχει το κουτί φίλτρο (δεν το είχα δει στο παρελθόν γιατί είναι από κάτω) όπου και είχε μαζευτεί σκόνη, αλλά στο τροφοδοτικό σχεδόν καθόλου. Ο θόρυβος συνεχίζεται και πλέον ακόμα και αν δεν παίζω το παιχνίδι (στην αρχή τον άκουγα μόνο στο παιχνίδι).

Το τροφοδοτικό φαίνεται στην υπογραφή μου. Δεν έχει συμπληρώσει 2 χρόνια λειτουργίας.

Υ.Γ. Ο θόρυβος περισσότερο με ανησυχεί παρά με ενοχλεί. Εννοώ ότι ας είναι ενοχλητικό δεν με πειράζει να κάνει το θόρυβο, αρκεί αυτό να μην σημαίνει κάποιο πιθανό κίνδυνο για το μηχάνημα μου. Αυτό θέλω περισσότερο να μάθω ....

Edited by ArMeD
Link to comment
Share on other sites

Κάνε μας μια περιγραφή: είναι μηχανικός θόρυβος, κάτι που περιστρέφεται και βρίσκει ίσως κάπου; Η ηλεκτρονικός σαν βόμβος, ή σαν υψίσυχνο τσίριγμα;

Link to comment
Share on other sites

Μοιάζει με ηλεκτρικό ρεύμα που τρέμει.

Προσπάθησα να βρω κάποιο παρόμοιο ήχο στο youtube και ό,τι πιο κοντά ήταν αυτό: Corsair TX750W Electrical Buzzing Noise - YouTube

Στο βίντεο δυστυχώς κάνει θόρυβο το ανεμιστηράκι και είναι λίγο δύσκολο να διακρίνεις τον ήχο από μέσα, ενώ εγώ το ακούω παράλληλα :P

EDIT: Αν προσπαθήσω με δεδομένα Φυσικής να προσεγγίσω τον ήχο θα έλεγα ότι ένα πηνίο τρέμει (αλλά ο ήχος δεν μοιάζει με coil whine. Δεν μοιάζει με "τσιριγμα" ή σφίριγμα αλλά όπως λέει και το βίντεο ακους ένα buzzzzzzzzzzz).

Edited by ArMeD
Link to comment
Share on other sites

Coil whine πρέπει να είναι, απλά πιο μπασάτο. Έτυχε χαμηλότερη συχνότητα. Κάτι δεν είναι καλά κολλημένο (μηχανικά, όχι ηλεκτρικά pins) και συντονίζεται. Δεν είναι κάτι σπάνιο και δεν είναι κάτι που ντε και καλά πρέπει να βγάλει βλάβη. Μπορεί να ζουζουνίζει 10 χρόνια σαν να μην τρέχει τίποτα.

Επίσης μπορεί να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι στο load (συσκευή/κάρτα/c1e eist energy saving) και η αλλαγή απλά να το "ηρεμήσει" καθώς ο συντονισμός είναι κάπως συγκυριακός. Ακόμα και ένα βαρβάτο πολύωρο ζέσταμα μπορεί να το ηρεμήσει.

Κοντολογίς, αν δεν σου σπάει τα νεύρα μπορείς και να το αγνοήσεις. Αν στα σπάει, RMA it να τελειώνεις. Προσωπικά αυτοί οι ήχοι και μου σπάνε τα νεύρα, αλλά και μόνιμα σκέφτομαι ότι αυτός ο συντονισμός αργά η γρήγορα θα "ραγίσει" κάποια κοντινή κόλληση (ψυχαναγκασμός I know) και θα έχω θέματα, οπότε ρίχνω RMA.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω κάνει υπερχρονισμούς, που να αφαιρέσω στο load ? Να κάνω underclocking στην GPU ? (Ας χάσω 2-3 καρέ αν είναι να σταματήσει).

Πάντως μέχρι να το πάω στο μαγαζί, μπορεί να έχω θέμα αν παίζω παρ'ότι κάνει το θόρυβο αυτό ;

Edited by ArMeD
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now