sotosrog

overvoltage maximus vi formula

Recommended Posts

γεια σε ολους.ειμαι καινούργιος στο site και θέλω τα φώτα σας σαν πιο έμπυροι..ειχε πέσει στα χερια μου μια rampage extreme 775 και ενας q9550 και μπηκα στο club των overclockers.εκανα προσφατα αναβάθμισή και πηρα μια maximus vi formula και εναν i5 4670k. το υπολοιπο συστημα μου ειναι case fazn psu corsair cx 500 gpu 7770 2gb και θα μπει σε λιγο καιρο αλλη μια ram crusial balistix elite8gb 8-8-8-24-2n cpu cooler cooler master seidon 120xl ssd sandisk 128gb. το θεμα μου ειναι οταν κανω stres test se stok συχνότητες με prime95 η intel burn test το vcore αντι για 1,152 μου το ανεβαζει στο 1,23. μονο οταν τρεχω aida64 και ξετικαρω τα αλλα 3 και αφινω μονο το stres cpu μου τρεχει κανονικα 1,152. γιατι γίνεται αυτο?δευτερον οταν κλοκαρω και ανεβαζω ρευμα και multi με σταθερο vcore και κανω stres test me aida64 μου ανεβαζει παντα το vcore 0,02.βαζω στο bios 1,20 στο cpuz μου το παει 1.22 βαζω 1.25 μου το παει 1.27 και ούτω καθεξής. τωρα αμα τικαρω και fpu cache memory μου το ανεβαζει ακομα περισοτερο. γιατι γινεται αυτο?θελω να ευχαριστισω εκ των προτερων ολους σας για τις απαντήσεις και καλως σας βρήκα. αμα λύσω αυτες τις αποριες μετα να σας δοσω τιμες οταν κλοκαρω αν δινω σωστα vcore σε σχεση με τα mhz και αν ειναι ενταξει οι θερμοκρασιες. επισης θελω να σας πω οτι το pc το δενω μονος μου ευχαριστω.

Edited by sotosrog
Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες :)

Αν έχεις ρυθμίσει adaptive vcore τότε ότι stressάρεις με AVX overvoltάρει γερά. Τα 0.02 είναι απλά loadline calibration, δεν είναι δα και μεγάλες αποκλίσεις από τις ονομαστικές.

Δοκίμαζε πάντα με latest bios, αλλά ναι, μάλλον το adaptive vcore είναι που σου κάνει τα κόλπα...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την άμεση απαντηση.οχι ορίζω σταθερό vcore και χτες έβαλα το τελευταίο bios.to load line calibration θα φτιάξει αν το ρυθμίσω απο τη μητρική που εχει τις ρυθμίσεις load line calibration 1,2,3,4,5.εγω νομιζα οτι ηταν ακριβός το αντίθετο το load line calibration οταν ορίζεις σταθερο vcore και αυτο κατεβαζει το vcore.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν ήταν καλή η διατύπωσή μου, αλλά το overvoltage το μεγάλο το βλέπεις λόγω του testing που επιλέγεις, όπως περιγράφεται εδώ -> Intel Z87 and Haswell 24/7 OC Guide Review | techPowerUp δεν είναι κάτι παράταιρο που το κάνει μόνο η δικιά σου μητρική.

Το άλλο το μικρό overvoltage είναι το load line calibration (compensation) που όσο πιο επιθετικά το ορίζεις (4,5), τόσο θα τσιμπάει τις τάσεις σε load και όσο το χαλαρώνεις (1,2) τόσο πιο κοντά θα μένεις στις ονομαστικές.

Δες τι γίνεται με περίπου 1.2v @ load... ;)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ φιλαράκο. μου έφυγε ενα ανχος. εχω κανει τις δοκιμουλες μου.με 1,075 μου τρεχει στα 4,0 mhz.με 1.216 μου τρεχει στα 4,4mhz με γυρο στους 52c.και εκει που λεω εχω πεσει σε καλο κοματι 4,5 με 1,25 με 58 βαθμους κελσιου και 4.6 στα 1,298 με γύρο στους 70 βαθμους. ολα αυτα με μιση ωρα aida64 δεν ξερω παραπανω ισως μου βγαλει σφαλμα απλα δοκιμη εκανα και δεν το αφισα παραπανο και με ενα τροφοδοτικο μουφα turbo x .δεν εχω κανει δοκιμες με το καινουργιο.ενταξει με σχεση κατι αλλα δεν ειναι μαπα πιστεβω οτι ειναι ενα μεσαιο chip εσυ τι λες? μιας δεν εχω εμπειρία σε haswell αλλα βλεπω κατι αλλα 4,4 με 1,37!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σωτήρη στα forum συνήθως βλέπουμε μόνο τα εντυπωσιακά κομμάτια με τα 4.8GHz+ και τέτοια τρελά, η αλήθεια όμως είναι αυτή που λες, υπάρχουν ΠΟΛΛΛΛΛΑ κακά κομμάτια που ιδρώνουν να πιάσουν 4.4-4.5 με τερματισμένες (1.3Χv) τάσεις...

Αν τα έχεις σταθερά τα 4.5GHz με 1.25v είσαι μια χαρά. Δεν είναι και κανένα κομμάτι-διαμάντι, αλλά ξέρω τουλάχιστον 3 άτομα που έχουν χειρότερα chipάκια, οπότε μην χαλιέσαι :) Το τροφοδοτικό και καλύτερο να βάλεις λογικά δεν θα σου ρίξει τα απαραίτητα vcore γιατί η μητρική και χαμηλές τάσεις να παίρνει, τις διορθώνει. Εκτός αν είναι τελείως πρόστυχο το τροφοδοτικό οπότε δίνει "βρώμικες" τάσεις, οπότε ίσως βελτιωθεί λίγο και το vcore σου με το νέο/καλύτερο psu...

Link to comment
Share on other sites

τουλαχιστον ειμαι ευτυχισμένος που μου εκατσε αυτο.πριν το τεσταρο με αυτα που διαβαζα στα forum για κακα κοματια haswell με ειχε πιάσει η ψυχη μου.δοξα το θεο και ευχαριστω για τις απαντισεις

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now