George_o/c

Πως ανεβάζουμε CPUZ Validation

Recommended Posts

Με αφορμή τις ερωτήσεις του [MENTION=4992]THANOSJ3[/MENTION], έγραψα ένα μικρό guide να υπάρχει.

1) Overclockάρουμε το σύστημά μας όσο πάει φυσικά, ή όσο μπορούμε τελοσπάντων :D

2) Μπαίνουμε εδώ και κατεβάζουμε το τελευταίο CPU-Z. Τώρα το νεότερο είναι το 1.68, οπότε πατάμε το 1.68 setup english.

3) Ανοίγουμε το CPU-Z. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνουμε validation.

  • Πατάμε F7. Πηγαίνουμε στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος και θα δούμε ένα αρχείο cvf που γράφει τα MHz του CPU μας την ώρα που πατήσαμε το F7. Μπαίνουμε εδώ, στο Name γράφουμε το nickname που έχουμε στο Hwbot, email δεν χρειάζεται να βάλουμε, και στην επιλογή αρχείου, βάζουμε το αρχείο cvf. Στην περίπτωσή μου, βάζω το cpuz-4498.cvf.
    Ο τρόπος αυτός γενικά συμφέρει όταν παίζεις το σύστημα στα όρια και θες να κρατήσεις όσα περισσότερα validations θες.
  • Αν είσαι πιο χαλαρός, απλά πας στην τελευταία καρτέλα του CPU-Z, στο About δηλαδή, πατάς το κουμπί Validation, έπειτα Save Validation File και αποθηκεύεις το αρχείο cpuz.cvf όπου θες πάλι. Συνήθως το βάζω στην επιφάνεια εργασίας, για να το πάρω μετά σε stickάκι να το ανεβάσω από PC με internet μπαίνοντας πάλι στο valid.canardpc.com όπως και πριν.
  • Αν είσαι ακόμα πιο χαλαρός, δηλαδή από το 24/7 PC σου, τότε αντί για Save Validation File που πάτησες στο προηγούμενο βήμα, βάζεις στο Name το nickname σου και πατάς Submit κατευθείαν.

4) Έχουμε λοιπόν αυτό CPU-Z Validator 4.0 το validation και θέλουμε να το ανεβάσουμε στο hwbot να πάρουμε κάνα πόντο και να βοηθήσουμε και την ομάδα :D Πως το κάνουμε αυτό;

Πάμε στο Submit Score πάνω δεξιά, έπειτα πατάμε Submit στο CPU Frequency. Στο benchmark score βάζουμε τα MHz του CPU μας στο validation και για τα δεκαδικά χρησιμοποιούμε τελεία. Δηλαδή στην περίπτωσή μας βάζουμε 4498.95

Από κάτω για το hardware επιλέγουμε Enter Hardware Manually. Θα σας πρότεινα να μην μπερδευτείτε με το XTU προς το παρόν, γιατί είδα ότι κάνει αρκετά λαθάκια σε λιγότερο γνωστές μητρικές και γενικά δεν βολεύει τόσο να το χρησιμοποιείς όταν κάνεις submission. Στο Processor γράφουμε το όνομα του CPU μας και προσέχουμε να μας τον βγάλει από κάτω να τον επιλέξουμε. Αλλιώς δεν θα δέχεται το submission. Αν δεν εμφανίζει το CPU σας, ρωτήστε πάλι να σας πούμε τι πρέπει να γίνει για να προστεθεί. Εμένα είναι ο 4770K άρα γράφω 4770 και μου εμφανίζει μερικές επιλογές. Επιλέγω το Core i7 4770K. Από δίπλα στο παπάκι βάζεις τα MHz του πάλι (4498.95) και δίπλα επιλέγεις το cooling. Τις από κάτω επιλογές άσε τις, είναι too much.

Βάζεις αν θες τι κάρτα γραφικών είχες. Δεν χρειάζεται, μόνο στα 3D benchmarks και στα PC Mark. Βάζεις τι μητρική είχες, τι μνήμες είχες. Δεν είναι αναγκαστικά, αλλά χρησιμεύουν αρκετά στο hwbot για να βγάζει πιο έγκυρα στατιστικά και τέτοια. Οπότε αν δεν βαριόμαστε, τα συμπληρώνουμε :) Στο upload verification screenshot όπως το έκαναν το CPUZ, δεν χρειάζεται κάτι. Από κάτω στο compare url βάζουμε το link του validation μας, CPU-Z Validator 4.0. Στο Pictures of your system βάζεις pic του setup αν θες. Από κάτω μετά επιλέγεις I have read and agreed to the rules for CPU Frequency. Failure to comply to these rules may lead to removal of this submission και πατάς Submit.

Η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη, απλά αν είσαι καινούριος φαίνεται κάπως. Με τον καιρό συνηθίζεται και γίνεται τσακ μπαμ :)

Link to comment
Share on other sites

thanks George :)

true αρκετά εύκολο είναι τελικά..

THANOSJ3`s CPU Frequency score: 3812.72 mhz with a Core i7 2600K

έβαλα μία σε στοκ κατάσταση για να τεστάρω το submit :)

A ξέχασα να πω κάτι. Μέχρι να κάνεις το πρώτο σου submission με subzero θερμοκρασίες στον επεξεργαστή ή την κάρτα γραφικών, σε βάζει αυτόματα στο enthusiast league που παίζουν όλοι με αερόψυξη και υδρόψυξη. Οπότε για να είναι έγκυρα τα submissions σου αυτά, πρέπει να βάζεις και μια photo του συστήματός σου σε κάθε submission ;)

Για αυτό σου έχει βγάλει αυτή τη παρατήρηση:

461-albums267-picture21614.png

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now