MetallicGR

Απολύει 5000 εργοζόμενους η Sony

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Απολύει 5000 εργαζόμενους η Sony]http://www.hwbox.gr/images/news_images/sony2.jpg[/NEWS_IMG] Εκτός της πώλησης του Vaio PC τμήματος, η Sony θα απολύσει περίπου 5000 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους.

Όπως είδαμε νωρίτερα, η Sony επισημοποίησε τα σχέδιά της για πώληση του Vaio τμήματος υπολογιστών της, λόγω των μειωμένων πωλήσεων. Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να απολύσει περίπου 5000 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους.

Το μεγαλύτερο πλήγμα θα σημειωθεί στους εργαζόμενους της Ιαπωνίας, με 1500 απολύσεις από τα τμήματα PC και TV. Αντίθετα, το Gaming τμήμα τα πάει περίφημα χάρη στο PlayStation 4, το οποίο σημειώνει αρκετές πωλήσεις τους τελευταίους μήνες. Το ίδιο καλά τα πάει και το mobile τμήμα με τα smartphones να δέχονται αρκετά καλές κριτικές ανά τον κόσμο.

[img_alt=Απολύει 5000 εργαζόμενους η Sony]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums304-picture21829.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν πρόβλημα @Sony.

Απλά είναι το κλασικό "έργο". Η εταιρία πάει καλά αλλά πρέπει να παρουσιάσει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στους μετόχους. Δεν αρκεί να πηγαίνεις καλά - πρέπει να πηγαίνεις και με αυξανόμενους ρυθμούς, γιατί αλλιώς θα φύγουν οι επενδυτές σου.

Οπότε;

FIRE A MILLION PEOPLE!

:/

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι το μόνο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο είναι οι managers. Αφού σχεδόν σε όλα τα βιβλία Management αναφέρεται ο όρος "μέγιστο κέρδος" χιλιάδες φορές. Με οποιοδήποτε κόστος πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now