Bloodimir

Αναβάθμιση ηχείων από Logitech Z-2300

Recommended Posts

Καλησπέρα,θα ήθελα την βοήθεια και επί το πλείστων εμπειρία από όσους ασχολούνται με το θέμα ήχος... νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξω τα αγαπημένα τόσο καιρό Z2300...Να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει κάτι σε 5.1 μιας και ο κύριος σκοπός τους είναι η μουσική.Έχω δει διάφορες προτάσεις αλλά δεν θέλω να πάω πάνω από τα 250Ε για ηχεία υπολογιστή. Οπως δηλαδή τα Audioengine 5+ τα οποία έχουν όλοι τόσο ψηλά σε προτίμηση ούτε κάτι overvalue σαν τα companion της Bose.Κοιτούσα και τα Edifier S730, τα οποία διαβάζω αρκετά καλά σχόλια παντού.Έχει κάποιος να προτείνει κάτι; Να αξίζει πάντα την αναβάθμιση απο τα Ζ2300PS.Τα ηχεία θα παίζουν απο την Xonar D2X

Link to comment
Share on other sites

Το ποσό που διαθέτεις σε πηγαίνει από "αναλυτικά" monitor (YAMAHA HS-50Μ με ψάξιμο και σε προσφορά) μέχρι και στα τσαμπουκαλεμένα και ανισόρροπα S730 ή κανένα μεταχειρισμένο solid state amp και κανένα ζευγάρι ταπεινά Behringer...

Είναι θέμα χώρου, επιθυμητών εντάσεων και προτιμήσεων/σενάριο χρήσης, το προς τα που θα πας.

Σε φώτισα :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση... το σκεφτόμουν και γω για monitor αλλά κοιτούσα κυρίως τα KRK ROKIT 8, τα οποία όμως ξεφεύγουν σε τιμή.

Λέω για τα 8 γιατί θέλω να έχει και κάπως αισθητό μπάσο.

Ο χώρος ας τον χαρακτηρίσω play room. Η ένταση όσο μεγαλύτερη σαφώς καλύτερα αλλά δεν είναι το απόλυτο, σε σχέση πάντα στο να σε καλύπτει ακουστικά. (π.χ. δεν νομίζω να έπαιρνα ποτέ τα HK SoundSticks για την πολύ χαμηλή τους ένταση)

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον ψάχνεις πιο boomy καταστάσεις και το σενάριο είναι "playroom" μακριά από τα monitor. Και να τα "φέρεις" (EQ'd) εκεί που θέλεις θα είναι overkill αγορά για τα levels που θα σου δώσουν.

Αν πιστεύεις ότι θα χαρείς το excessive μπάσο τους και δεν ιδρώνεις για υπερβολική ανάλυση, έφυγες για τα S730. Είναι εύκολη επιλογή και σίγουρα σβήνουν τα Z2300 σαν σύνολο. Και αν κάποτε το θελήσεις, πουλιούνται και πανεύκολα ;)

Το επόμενο σκαλί που θα είχε νόημα, είναι ένα ζευγάρι Wharfedale Diamond 10.1 και κανένας Rotel (ή μικρός NAD). Ναι πρέπει να κοιτάξεις μεταχειρισμένα (http://www.avclub.gr/ κτλ) και ναι είναι μεγαλύτερος μπελάς και θα ξεχειλώσει το budget σου, αλλά παντού και ΕΙΔΙΚΑ σε μουσικές είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο και είναι επί της ουσίας ένα entry audiophile setup που δύσκολα θα σε προδώσει και παίζει να κρατήσεις εύκολα 10ετία.

Ζύγισε τα στο μυαλό σου και choose you poison :)

Link to comment
Share on other sites

Ελεγα και για τα Tanoy Revel 601, αλλά μάλλον θα κινειθώ στα 730 όπως λές και εσύ... το κακό είναι οτι δέν υπάρχουν κάπου (εδώ) για να τα ακούσω... οπότε μένω στο ψάξιμο...

Link to comment
Share on other sites

τα σ730 τα εχω εδω και καμποσα χρονια και μπορω να πω οτι το μπασο τους ειναι ανωμαλο (με την καλη εννοια) :P

και πολη καλη all around φαση στα λεφτα τους. Συστήνω ανεπιφυλακτα μαζι με τους υπολοιπους 83 κατασκευαστες.

edit: χανει λιγο στα μεσαια γενικα αλλα το φερνεις στα ισα του με το eq. Και λογω του τροπου που ειναι κατασκευασμενο το woofer εχει μια πιο φυσικη προσεγγιση στο μπασο, οχι το ψευτικο που ειχαν παλιοτερα τα Pc ηχεια. (σταντε το εχεις ακουσει το κακο μπασο που ακουγεται σαν να χτυπας μια σακουλα με αερα ξερω γω :P)

Edited by AMDnord
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κακό μπάσο είναι που δε μπορώ με τίποτα βασικά (όπως τα φτηνά έτοιμα home theater που το sub είναι σε κουτί 5 εκατοστών...)

Για τα Tannoy Reveal 601Α έχει κανείς άποψη; Είμαι σίγουρος οτι θα παίζουν ωραία αλλα δυστυχώς δέν έχω κάπου να τα ακούσω, κυρίως δηλαδή αν γεμίζουν ωραία σαν ήχο με μπάσο (οχι τρελά excessive αλλά όχι αυτό που λές και εσυ)

Link to comment
Share on other sites

για να τα φτασεις σε σημειο να κανουν μπουμ μπουμ πρεπει να ανεβασεις παρααααααα πολυ το volume :P

για τα ταννου δεν εχω ιδεα :S

Link to comment
Share on other sites

Τα έχω ακούσει τα 601Α. Δυστυχώς σε μεγάλο χώρο.

Σαν matched (με τον ενισχυτή τους) κατάσταση είναι αξιόλογα. Κλασικά, σαν moitor "ξεχνάνε" λίγο τα χαμηλά*, οπότε δεν τα λες ιδιαίτερα απολαυστικά για playroom και ίσως καταλήξεις να αγοράσεις και woofer αν τα προτιμήσεις, γιατί θα σου φαίνονται λίγα στο μπάσο. Μεσαία και ψηλά είναι αστέρια, για την κατηγορία τους, με τα ψηλά να είναι λιγότερο όμως φωτεινά από τα YAMAHA HS-50Μ. Επίσης σε levels τα S730 είναι overall πιο δυνατά. Αν όμως ο χώρος σου δεν είναι πολύ μεγάλος, όντας near-field θα απολαμβάνεις αρκετά μεγαλύτερη ανάλυση σε ότι ακούς. Αν ο χώρος σου όμως είναι μεγάλος και τα τερματίζεις, θα σου λείψει μπάσο for sure: να υπολογίζεις και ενεργό woofer κάπου παρακάτω :/

*σε ποσότητα μόνο εννοώ. Γιατί το μπάσο που τελικά ακούς είναι ωραίο και σφιχτό.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει τα 301, και υποθέτω ότι τα 201 κινούνται αντίστοιχα. Νομίζω ότι μιλάμε για άλλη "εποχή" ηχείων. Υποδεέστερα σε όλες τις μπάντες από τα 601Α και αν θέλεις να μιλήσουμε για levels πριν εμφανιστεί παραμόρφωση, υποδεέστερα και σε "ωφέλιμα" levels.

Μεγάλη μετριότητα αυτή η σειρά της Bose. Για εμένα θα έπρεπε να έχουν το 1/2 (και κάτω) της retail τιμής τους για να τα προτιμήσω και του λόγου το αληθές στα μεταχειρισμένα, οι τιμές που αλλάζουν χέρια το αποδεικνύουν...

Link to comment
Share on other sites

Τα συγκεκριμένα τα ανάφερα σαν μέτρο σύγκρισης για το μπάσο για να καταλάβω στο περίπου τα επίπεδα που κυμαίνονται. Σίγουρα είναι υπερεκτιμημένα και παλιά ( τα έχω πολλά χρόνια) Αλλά μιας και τα γνωρίζω πως παίζουν και είναι 6.5" και τα 2, για να μπω λίγο στο κλίμα.

Δεν με επηρεάζει αν έχει υπερβολικό μπάσο, αλλά να μην είναι "ψεύτικο" και να γεμίζει τα αυτιά.

Link to comment
Share on other sites

Αν με έπαιρνε θα πήγαινα στα 802 ή τα Audioengine.

Αν και σύμφωνα με όσα προτείνεις και τα Tannoy θα παίζουν "λογικά" ποιοτικότερα απο τα edifier αλλά δεν πρόκειται να τρίζει και το δωμάτιο απο το Sub.

Τα 802 ίσως να ήταν αυτο που θα ήθελα, όσον αφορά και θέμα μπάσου, αλλά αν κρίνω και τα 2x6.5 θα αποδίδουν άνετα ένα καλό μπάσο χωρίς τρελό βάθος όμως.

Σε σύγκριση πιο ποιοτικού και καθαρού ήχου θα πρότεινες τα Tannoy απο τα edifier ?

Σαν ένταση σίγουρα τα S730 θα έχουν ένα click πάνω. Αλλα μιας και είναι στα ίδια χρηματικά επίπεδα, αξίζει η ένταση ή η ποιότητα των Tannoy τα καλύπτει;

Σόρυ κιόλας, εχω κουράσει που ρωτάω συνέχεια αλλά δυστυχώς δεν έχω κάπου να τα ακούσω...

Link to comment
Share on other sites

Aαα μιλάμε για μαζεμένο χώρο! Τα S730 απλά δεν θα τα "χορτάσει" τέτοιος χώρος και θα έχεις πληρώσει κάτι που ποτέ δεν θα δεις.

Τα 802 και να ήταν μέσα στο budget σου πάλι θα ήταν λάθος αγορά, καθώς αυτό που μάλλον έχεις στο μυαλό σου ήταν να τα "έκοβες" σε όλες τις μπάντες και να άφηνες δυνατά τα low, οπότε να έπαιρνες από εκεί το μπάσο που θέλεις. Αλλά αυτά τα ηχεία είναι φτιαγμένα με ακριβώς την ανάποδη φιλοσοφία: επίπεδη απόδοση και "κρύψιμο" των χαμηλών για ακρίβεια σε μουσικές παραγωγές κτλ οπότε θα τα χαντάκωνες με τέτοια ρύθμιση, imo

Ξέροντας πλέον τον χώρο, θα έλεγα χωρίς καμία επιφύλαξη για τα levels, πάρε τα "μικρά" 601 και παίξε με το EQ για να τα φέρεις εκεί που θέλεις. Αν δεν σου φτάσει το μπάσο τους (εκτιμώ ότι θα σου φτάσει) δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερα monitors - χρειάζεσαι ένα επιπλέον active woofer. Και όχι κατ ανάγκη και ακριβό ;)

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν, να πάρω αυτά για αρχή και ίσως συμπληρώσω ένα sub αργότερα.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις.

Έχεις να προτείνεις κάτι σε sub όπως είπες; Απλά να υπάρχει στην άκρη του μυαλού μου και βλέπουμε

Link to comment
Share on other sites

Κανένα μικρό Klipsch λογικά, και αν βγεις στην γύρα μπορεί να βρεις και προηγούμενες σειρές σκοτωμένες ή και σε προσφορά. Γενικά τα wooferάκια σαν να φεύγουν πιο δύσκολα από τα μαγαζιά που κρατάνε stock οπότε παίζουν προσφορές κατά καιρούς.

Αλλά το βλέπεις στην πορεία - μην αγοράσεις sub πριν δοκιμάσεις τι κάνουν τα ηχεία σου solo :)

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ήρθαν τα ηχεία (Tannoy Reveal 601a), και τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Εξαιρετικά καθαρά και πολύ δυνατά (αν και πιο λίγο απο την μέση για να τα στρώσω), το sub όντως δεν είναι απαραίτητο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ήρθαν τα ηχεία (Tannoy Reveal 601a), και τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Εξαιρετικά καθαρά και πολύ δυνατά (αν και πιο λίγο απο την μέση για να τα στρώσω), το sub όντως δεν είναι απαραίτητο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Μεγειές ρει :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now