Guest AN7 OverClocker

OCZ Equalizer Review

Recommended Posts

Guest AN7 OverClocker

[wrapleft]http://img338.imageshack.us/img338/9981/img2153chz8.jpg[/wrapleft]Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των PC Gamers ολοένα και αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι νέοι και όχι μόνο, μπαίνουν στο μαγευτικό κόσμο του PC Gaming, κάτι που αρχίζει να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις εταιρείες του χώρου.

Μια από αυτές τυγχάνει να είναι και η πασίγνωστη για τις μνήμες της, OCZ. Μια εταιρεία χωρίς κανένα παρελθόν στα περιφερειακά των υπολογιστών, όχι μόνο έκανε το βήμα για να μπει στο χώρο, αλλά με ένα μεγάλο άλμα κατάφερε και μπήκε στην καρδιά των PC Gamers/Enthusiasts, παρουσιάζοντας μια πληθώρα νέων πληκτρολογίων, ποντικιών, αλλά και του εντυπωσιακού ΝΙΑ, τονίζοντας ότι ήρθε για να μείνει!

Είναι όμως τα πράγματα έτσι? Δε μιλάμε για ένα χώρο που δεν υπάρχει ανταγωνισμός - το αντίθετο μάλιστα. Η Microsoft έχει βαθιά γνώση του, ειδικά μετά την απόκτηση της Razer. Η Logitech από την άλλη, με την μακρά παράδοσή της στην αγορά, σίγουρα δεν είναι αντίπαλος προς υποτίμηση. Μην ξεχνάμε και τη Saitek, ένα άλλο μεγάλο όνομα που παίζει περισσότερο στο εξωτερικό.

Τι κάνει λοιπόν η OCZ σε ένα τέτοιο τομέα? Το ρίσκο είναι μεγάλο, θα μπορέσει να ανταποκριθεί? Οι υπεύθυνοί της θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι βέβαιο και πως κάποια στιγμή, τα προϊόντα της OCZ θα κυριαρχούν στον εξοπλισμό του κάθε Gamer.

Εμείς είχαμε την τύχη να βρούμε μία από τις νέες αυτές προτάσεις της εταιρείας στο ταξίδι μας στην Ολλανδία, για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της MSI! Εκεί, μετά το τέλος του διαγωνισμού, η OCZ μας ανακοίνωσε ότι το OCZ Equalizer, το νέο της Gaming Mouse, θα μπορούσαμε να το κρατήσουμε σα δώρο.

Ποια καλύτερη ευκαιρία λοιπόν από αυτή, για να πραγματοποιήσουμε ένα Review για εσάς? Θα μπορέσει μια εταιρεία που από το "πουθενά" εμφανίστηκε ξαφνικά σε ένα τόσο απαιτητικό χώρο και κοινό, να μας ικανοποιήσει? Είναι αυτά τα πρώτα της βήματα "ασθενικά", όπως και σε κάθε τέτοια αρχή, ή θα κάνει την έκπληξη?

Μείνετε μαζί μας για να το μάθετε, στη συνέχεια της παρουσίασης αυτής!

Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του OCZ Equalizer:

img2054bed5.jpg

[break=Φωτογραφίες - Η συσκευασία]

H συσκευασία στην οποία μας έρχεται το OCZ Equalizer είναι αρκετά απλή, αλλά σε καμία περίπτωση φτωχή. Βασικό χαρακτηριστικό της φυσικά, οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί και τα ξεχωριστά Specs του ποντικιού (2500 dpi και το Triple Threat κουμπί!)

img2053rp5.jpg

img2055yg4.jpg

img2056sa9.jpg

Εδώ βλέπουμε τα παρελκόμενα του ποντικιού, μαζί με αυτό. Διακρίνουμε το λεπτό του USB καλώδιο (το οποίο ελπίζουμε να είναι ανθεκτικό), το CD με το Software του, το Manual, καθώς και 8 ξεχωριστά pads, αν τυχόν φθαρούν υπερβολικά αυτά που ήδη φοράει το Equalizer! Πολύ καλή σκέψη από την OCZ!

img2068xd7.jpg

Εδώ βλέπουμε μια λεπτομέρεια από τα εξτρά πλαστικά/λαστιχένια pads:

img2073gb0.jpg

[break=Φωτογραφίες - Το OCZ Equalizer]

Στις επόμενες φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε το ποντίκι από διάφορες οπτικές γωνίες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι σίγουρα το ιριδίζον μπλε χρώμα του, που του δίνει αρκετούς πόντους στην εμφάνιση. Δυστυχώς όμως κατά τη γνώμη μας, τα πολλά λογότυπα και το πορτοκαλί κουμπί Triple Threat είναι μια παράξενη νότα στον όλο σχεδιασμό του ποντικιού, μετατρέποντάς το από "σοβαρό" σε κάτι πιο "παιδικό". Βέβαια, τα γούστα είναι υποκειμενικά!

img2090hh0.jpg

img2091wz6.jpg

img2092gb8.jpg

img2094yc7.jpg

img2095bf0.jpg

[break=Φωτογραφίες - Το OCZ Equalizer (λεπτομέρειες)]

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μερικές λεπτομερείς φωτογραφίες από το ποντίκι, με σημεία που μας κίνησαν την προσοχή. Στην πρώτη φωτογραφία, διακρίνετε το λαστιχένιο πλαϊνό αριστερό τμήμα του ποντικιού, που έχει μια πάρα πολύ καλή υφή, που το κάνει πραγματικά να "κολλάει" στο χέρι μας:

img2098ev0.jpg

Στη φωτογραφία αυτή βλέπετε το κουμπί που αναλαμβάνει την αλλαγή των dpi του OCZ Equalizer. Το ποντίκι έχει 6 σκάλες στα dpi του, που φτάνουν μέχρι και τα 2500 dpi. Εσείς απλά πατάτε το κουμπί (χωρίς να χρειάζεται να έχετε βάλει drivers από πριν) και το ποντίκι αναλαμβάνει τα πάντα. Το Plug n Play όπως ακριβώς πρέπει να είναι:

img2104co2.jpg

Εδώ διακρίνετε το Mouse Wheel και το Triple Threat Button. Όπως βλέπετε, το ροδάκι είναι φτιαγμένο από ημιδιαφανές λαστιχένιο υλικό, για να προσφέρει τη μέγιστη ακρίβεια. Από την άλλη, το Triple Threat Button είναι από σκληρό πλαστικό, με ξεχωριστή υφή, για να μπορούμε εύκολα να το καταλαβαίνουμε στο δάχτυλό μας:

img2105le8.jpg

Μια λεπτομέρεια από το πίσω μέρος του ποντικιού. Φυσικά βλέπετε τα dpi που υποστηρίζει, με το κάθε πάτημα του ειδικού πλήκτρου. Τι σημαίνουν όμως τα χρώματα δίπλα τους? Θα δείτε στην επόμενη σελίδα....

img2107di3.jpg

Τέλος, μια λεπτομέρεια από το USB καλώδιο και το βύσμα. Δείχνει αρκετά ανθεκτικό, αν και σίγουρα πολύ λεπτό. Ο χρόνος θα δείξει:

img2122ex6.jpg

[break=Φωτογραφίες/Video - Το OCZ Equalizer εν δράσει]

Ήρθε όμως η ώρα να το δείτε και σε δράση! Ποιος ο λόγος να σας δείξουμε και φωτογραφίες? Μα φυσικά γιατί το Mouse Wheel του ποντικιού, κάθε φορά που αλλάζουμε τα dpi του αισθητήρα, αλλάζει και χρώμα. Από διάφανο γίνεται πράσινο, κίτρινο, κόκκινο, αναβοσβήνον κόκκινο/κίτρινο και αναβοσβήνον κίτρινο/πράσινο. Σίγουρα, όχι κάτι διακριτικό και σοβαρό, αλλά "εφεδιάρικο":

img2138fq3.jpg

img2143fj5.jpg

img2144kk1.jpg

img2145qu1.jpg

Και μιας και το πήραμε και κάπως "αστεία" το όλο θέμα με τους χρωματισμούς του ποντικιού, δείτε και αυτό το Video. Στο πρώτο μέρος του θα δείτε τις διαφορές στο φωτισμό και τη συμπεριφορά του ποντικιού (πάντα εκτελείται η περίπου ίδια κίνηση των 5 cm), καθώς και κάποιες κατασκευαστικές "ατέλειες", μιας και ο φωτισμός διαχέεται και έξω από το ποντίκι. Στο δεύτερο μέρος θα δείτε μια μικρή επίδειξη του Triple Threat Button στα Windows:

[break=Το Software του OCZ Equalizer]

Πάμε λοιπόν και στην εγκατάσταση του Software της OCZ. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα Windows Vista 64 Ultimate που έχω στο Dell XPS M1530, γι αυτό αναγκαστήκαμε να κάνουμε τις δοκιμές στα Windows XP SP2.

Ξεκινάμε λοιπόν με την πρώτη εικόνα που παίρνουμε όταν επιλέγουμε να ξεκινήσει το Setup:

001xe2.jpg

Με το που τελειώσει η εγκατάσταση βλέπουμε στην taskbar ένα νέο εικονίδιο:

002yu3.jpg

Με το που πατήσουμε διπλό κλικ, βγαίνουμε στο παράθυρο του Software της OCZ. Στην πρώτη καρτέλα βλέπουμε τις επιλογές για την ταχύτητα του διπλού κλικ, της επιλογής του setup για δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες, καθώς και τον έλεγχο των λειτουργιών των διάφορων κουμπιών του ποντικιού. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τα πλαϊνά κουμπιά δούλευαν άριστα και χωρίς την εγκατάσταση του Software:

003ir7.jpg

Δείτε εδώ την πληθώρα των εντολών που μπορούμε να ορίσουμε στα πλαϊνά πλήκτρα:

013iq8.jpg

Αν προσέξατε, στην πρώτη καρτέλα υπήρχε μια επιλογή "Equalware-Jump". Τι συμβαίνει αν την πατήσουμε? Μας εμφανίζεται αυτό το παράθυρο:

010rx3.jpg

Μην μπερδεύεστε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν θέλετε να βάλετε κάποια μακροεντολή σε κάποιο από τα κουμπιά του Mouse, κάτι πολύ χρήσιμο σε Role Playing ή Strategy Games, μπορείτε απλά να την κάνετε Record και να επιλέξετε σε πιο πλήκτρο θα μπει. Εμείς διαλέξαμε την Ctrl+F12 για το παράδειγμα αυτό και την ορίσαμε στο πλήκτρο 5. Πραγματικά πολύ καλή σκέψη από την OCZ, που μας δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων!

011ik5.jpg

012sn4.jpg

Κλασική η επόμενη καρτέλα, όπως και αυτή των Windows για την επιλογή των Mouse Cursors:

004xq6.jpg

Κι εδώ όλα κλασικά, αλλά με μια διαφορά - το Change DPI. Αν το πατήσουμε, μας βγάζει σε ένα άλλο παράθυρο, που μας επιτρέπει τον εν μέρει έλεγχο των DPI (θα θέλαμε να μας έδινε απόλυτο έλεγχο και στο πλήκτρο αλλαγής των DPI, αλλά σίγουρα δε μπορούμε να πούμε πως δεν μας ικανοποίησε):

005kk0.jpg

006zq8.jpg

Εδώ βλέπουμε τις επιλογές για το Mouse Wheel, ενώ στην επόμενη καρτέλα βλέπουμε τις ίδιες επιλογές με αυτές που έχουν τα Windows στο Hardware:

007zw6.jpg

008br6.jpg

Τέλος, ένα ακόμα επαναστατικό feature του Equalizer είναι αυτές εδώ οι έτοιμες μακροεντολές, που μπορούν να οριστούν σε όποιο πλήκτρο θέλουμε. Φυσικά, μπορούμε και μόνοι μας να δημιουργήσουμε μια νέα Command, ακριβώς όπως και με το Equalware!

009qv5.jpg

[break=Δυο λόγια - Τα συμπεράσματά μας]

Χμμμμ...

Από πλευράς εμφάνισης ενώ στην αρχή μας κέρδισε, μετά με όλα αυτά τα "light-shows" μας δυσαρέστησε. Οι PC Gamers δεν κοιτάνε τέτοια "εφέ", αλλά την ουσία. Όπως και να χει, εμείς δεν κολλάμε και ιδιαίτερα σε κάτι τέτοιο, μιας και είναι καθαρά υποκειμενικό, οπότε μπορεί σε κάποιον άλλον να αρέσει πάρα πολύ.

Πάμε στην ουσία τώρα.

Καταρχάς σε Windows Vista 64 Ultimate, όπου και έγιναν οι πρώτες δοκιμές του Equalizer, οι drivers και το Software της OCZ δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν, παρόλο που κατεβάσαμε και νεότερη έκδοσή τους. Στα Windows XP 32 SP2 από την άλλη, όλα πήγαν κατ' ευχήν.

Κατά δεύτερον, ας περάσουμε στο Triple Threat Button. Πραγματικά, εκτός αν δεν ξέρει κάποιος να παίζει, είναι άχρηστο. Στα Windows απλά κάνει το διπλό κλικ ευκολότερο, αλλά στα παιχνίδια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Καταρχάς είναι αργό (και δε ρυθμίζεται αυτό) σε σχέση με έναν average gamer. Οποιοσδήποτε σε ένα net cafe θα μπορούσε να πατήσει 3 φορές το αριστερό κλικ ταχύτερα από το 3πλό κλικ του Triple Threat. Κρίμα, γιατί ήταν μια έξυπνη ιδέα (θα μπορούσαμε π.χ. να έχουμε burst fire mode σε πιστόλια και όπλα που δεν έχουν).

Προχωράμε στους drivers/Software. Αρκετά καλή δουλειά, πολλές επιλογές, πανεύκολη χρήση, εντυπωσιαστήκαμε. Βέβαια το Interface θέλει λίγο βελτίωση γιατί δείχνει κάπως "παλιό" αλλά δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Μας άρεσε πάρα πολύ η επιλογή της εισαγωγής μακροεντολών/commands, ειλικρινά κάτι που θα θέλαμε να έχουν κι άλλα ποντίκια. Τέτοια ελευθερία ούτε στα κορυφαία μοντέλα άλλων εταιρειών δεν είχαμε συναντήσει! Εκτός λοιπόν από κάποια μικρό-glitches, όλα καλά στον τομέα αυτόν (εφόσον φυσικά διορθώσουν το πρόβλημα με τα Vista 64).

Όσον αφορά την αλλαγή των dpi, μπορώ να πω ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο αν είχαμε απόλυτο έλεγχο σε αυτό το feature, αλλά δεν είναι κάτι που με ενόχλησε και ιδιαίτερα. Βρήκα γρήγορα μια καλή ρύθμιση και έμεινα εκεί, μην έχοντας απολύτως κανένα πρόβλημα.

Από θέμα άνεσης τώρα, θεωρώ πως το Equalizer είναι από τα πιο άνετα ποντίκια που έχω δοκιμάσει. Μου θύμισε αρκετά το κορυφαίο Logitech MX-518. Το συνήθισα αμέσως, χωρίς να παιδευτώ ιδιαίτερα. Πολύ καλή αίσθηση, πολύ όμορφο sliding, ακριβές, σχεδόν άψογο. Τα πλαϊνά κουμπιά πολύ εύχρηστα και εύκολα στο πάτημα, η ροδέλα το ίδιο, γενικά μου άρεσε αρκετά (ενώ ειλικρινά δεν το περίμενα). Μια ευχάριστη έκπληξη.

-------------------------------------

Τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε λοιπόν? Αν ξεχάσουμε τα εμφανισιακά του και τα της ποιότητας κατασκευής (όπου χρειάζεται μερικά κλικ ακόμα για να πούμε ότι μας άρεσε), το ποντίκι είναι αρκετά καλό. Σε ότι παιχνίδι και να έπαιξα το ποντίκι μου έδινε ακριβώς ότι χρειαζόμουν για να κάνω αυτό που ήθελα, χωρίς να χρειαστεί να το συνηθίσω πρώτα.

Μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν? Χμμ...όταν υπάρχει το Logitech MX-518 ακόμα στην αγορά, δεν ξέρω. Ίσως προτιμούσα εκείνο. Σίγουρα η OCZ έκανε ένα πολύ φιλότιμο βήμα μπροστά, αλλά χρειάζεται παραπάνω εμπειρία για να εδραιωθεί στο χώρο. Το βέβαιο είναι όμως ότι δεν έκανε απλά κάτι φτηνιάρικο, αλλά έδωσε μια "Χ" σημασία στο όλο project.

Με δυο λόγια? Μπράβο στην OCZ για την προσπάθειά της και ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα από αυτήν.

Προς το παρόν βέβαια, είπαμε να παίξουμε λίγο....

img2153bvm5.jpg

:(....

Φωτογραφίες: JC_Denton

Δοκιμές: JC_Denton, Voudas

Κείμενο: JC_Denton

Σύνταξη: JC_Denton

Link to comment
Share on other sites

Καγκούρικο και "φτηνιάρικο" μου φαίνεται προσωπικά....

Η τελευταία φωτο όλα τα λεφτά!!!Είναι αυτό που λέμε μια εικόνα χίλες λέξεις...:hehe: :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now