Recommended Posts

[NEWS_IMG=Toshiba Wearable Device Application Processor]http://www.hwbox.gr/images/news_images/toshiba2.jpg[/NEWS_IMG] Η Toshiba ανακοίνωσε πως εργάζεται πάνω σε έναν νέο επεξεργαστή που θα "φορεθεί" αρκετά φέτος!

Η εταιρεία αναπτύσσει τον TZ1001MBG, έναν επεξεργαστή για wearable devices, οι οποίες αναμένονται να καταφτάσουν από πολλούς μεγάλους κατασκευαστές, όπως LG, Motorola, HTC και Samsung, μέσα στο έτος και θα προσφέρουν δυνατότητες που γνωρίζουμε από τα smartphones μας αλλά από μια άλλη οπτική γωνία. Συγκεκριμένα ο επεξεργαστής διαθέτει ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, ανιχνευτή κίνησης αλλά και "δική του" μνήμη RAM. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν επεξεργαστή τεχνολογίας ARM Cortex (M4F) που τρέχει στα 48MHz άρα καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για low consumption part. Στα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε ακόμη, Bluetooth LE αισθητήρα για να συνδέεστε ασύρματα με σχετικές υποστηριζόμενες συσκευές.

Επιπρόσθετα η Toshiba ανακοίνωσε και τον TZ1011MBG ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά του TZ1001MBG με την επιπλέον προσθήκη γυροσκοπίου και μαγνητοσκοπίου (gyroscope - magnetometer).

[img_alt=Toshiba Wearable Device Application Processor]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums376-picture24615.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now