Hp2

Εικόνες και τιμή της ASUS Radeon R9 295X2!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Εικόνες και τιμή της ASUS Radeon R9 295X2!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/asus1.png[/NEWS_IMG]Δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία της AMD add-in board (AIB) Radeon R9 295X2 dual-GPU κάρτας γραφικών από την ASUS.

Η κάρτα διατίθεται μέσα σε ένα τεράστιο κουτί, αν και είναι πιθανό να κρύβει μια μεταλλική βαλίτσα μέσα. Σύμφωνα με τη δημοσίευση του τουρκικού DonanimHaber, η AMD σχεδιάζει να τιμολογήσει την Radeon R9 295X2 στα $1.499. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, η R9 295X2 είναι μια dual-GPU CrossFire-on-a-stick κάρτα γραφικών, η οποία διαθέτει δύο 28 nm "Hawaii" GPUs, 2.816 stream processors, 176 TMUs, 64 ROPs και 512-bit διεπαφές μνήμης ενεργοποιημένες σε κάθε τσιπ, καθώς και 4 GB μνήμης ανά GPU σύστημα, δηλαδή συνολικά 8 GB.

[img_ALT=Εικόνες και τιμή της ASUS Radeon R9 295X2!]

http://www.hwbox.gr/members/4851-albums378-picture24724.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Εικόνες και τιμή της ASUS Radeon R9 295X2!]http://www.hwbox.gr/members/4851-albums378-picture24725.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

^ και το tpu κάνει την overclocking σελίδα χωρίς τάσεις. Αν βαράει 11ΧΧMHz και αυτή (που επειδή είναι επιλεγμένα κομμάτια θα πηγαίνουν μια χαρά) τότε μιλάμε για ΤΕΡΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Ας ειναι και 80 !!!

Πραγματικα ειναι η μονη καρτα που εκανα WOW και ειπα μακαρι να ειχα τα λεφτα να την παρω !

"What's interesting to see as well, is how the card's massive power draw heats up the two power cables and their plugs,... "

Ολα τα λεφτα το βιντεο..

Link to comment
Share on other sites

To heatsink που καλύπτει τα memory chips, το bridge chip και όλα τα regulators είναι τζάμι λέμε, έχει πέσει πολύ δουλειά στην κάρτα. Καθόμουν και χάζευα τις large res photos που είναι γυμνή - ανυπομονώ να δω epowers πάνω της στην Computex ίσως;

Κοιτάζοντας τα νούμερα στα benchmarks, ευχαριστήθηκα όχι που τα πάει πολύ καλά στα 1080p (αναμενόμενο), αλλά που ξεφεύγει τόσο πολύ στις μεγαλύτερες αναλύσεις. Σκεφτείτε που θα βρισκόμαστε σε 3-4 χρόνια από τώρα αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς. Με μπέρδεψαν λιγάκι τα νούμερα στο Diablo και το Grid, αλλά φαίνεται ότι υποφέρουν οι drivers εκεί λιγάκι, με τον καιρό λογικά θα διορθωθούν.

Card maximum power consumption 646W απλά πέθανα στο γέλιο :hehe: Ξέρω ότι τα κάνουν με furmark και ότι σε κανένα game δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 500κάτι watts, αλλά είχε πλάκα να το βλέπεις στο chart σε σχέση με τα ποταπά 350W της 7990 :hehe:

Μου έκανε εντύπωση που οι μνήμες της είχαν τόσο μεγάλο περιθώριο για o/c, εδώ η διαφορά είναι πολύ πιο αισθητή απ' ότι με μια 290X πχ. Thank you based Hynix. Οι θερμοκρασίες του πυρήνα είναι τρομερές όπως είπε και ο φίλτατος [MENTION=230]AMDnord[/MENTION], για μια τέτοια υλοποίηση. 70*C στον πυρήνα δεν είναι τίποτα... Πριν από 4 χρόνια που βγήκε η ASUS MARS, χτυπούσε 100άρες για πλάκα και πολλά benchmarks κόλλαγαν κατά την διάρκεια του testing ξέρω 'γω.

Στο thermal test που έκαναν και την ζόρισαν τόσο, ξέφυγαν υπερβολικά πολύ τα VRM (103*C). Οπότε ίσως ένα μεγαλύτερο block που να έπιανε όλη την κάρτα θα βόλευε περισσότερο; Δεν ξέρουμε όμως αν ήταν εφικτό. Επίσης στα μεγάλα load φαίνεται ότι η κάρτα κάνει πολύ θόρυβο και το coil whine ήταν a little bit too much?

Anyway, ωραία καρτούλα, 10/10 would buy αν είχα τα λεφτά :D

καηκανε ασχημα :hehe:

[video=youtube;W9pB2IYOI9Q]

Μ' άρεσε το 'βαλα στα favorites :D

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now