MetallicGR

Ερευνητές ξεγέλασαν τον fingerprint scanner του GS5

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ερευνητές ξεγέλασαν τον fingerprint scanner του GS5]http://www.hwbox.gr/images/news_images/samsung4.jpg[/NEWS_IMG] Ο fingerprint sensor στο νεοφερμένο smartphone της Samsung αποδεικνύεται αρκετά εύκολος να ξεγελαστεί.

Η Γερμανική εταιρεία Security Research Labs μετά από σχετική έρευνα που έκανε, έφτασε στο συμπέρασμα ότι το κλείδωμα του smartphones χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο fingerprint sensor -ελληνιστί, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων- εμπεριέχει κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο χρήστης που θα αποκτήσει πρόσβαση σε ξένο smartphone, μπορεί να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες όπως το PayPal απλά εισάγοντας και πάλι το πλαστό αποτύπωμα που έχει φτιάξει από πριν και να μεταφέρει χρήματα σε άλλους λογαριασμούς κατά βούληση!

Παρακάτω υπάρχει το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει τα παραπάνω ενώ ο Ben Schlabs, ερευνητής στην SRLabs δήλωσε: "Το ότι θα καταφέρναμε να χακάρουμε τον αισθητήρα του Galaxy S5 ήταν σίγουρο, αυτό όμως που μας εξέπληξε, ήταν η ευκολία με την οποία το πράξαμε", δείχνοντας έτσι πως τελικά, οι τεχνολογίες "βιομετρικών κλειδαριών" αποτελούν κίνδυνο για τα δεδομένα των χρηστών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now