Agelos

Nεος υπολογιστης για HD ταινιες και gaming

Recommended Posts

Καλημερα/Καλησπερα

Αν και αρκετο καιρο χρηστης του site , ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω (και ελπιζω να ειμαι στο σωστο section). Αφορμη ειναι ενα ενα παλαιοτερο review που ειχα διαβασει εδω και ψαχνοντας τωρα για ''χτισιμο'' νεου υπολογιστη το επανεφερα στην μνημη μου. Το review ηταν AMD A10-5800K & Gigabyte F2A85X-UP4 Review: Giga testing the Trinity

Αν και AMD δεν ειχα ποτε, παρολα αυτα δεν ειμαι κολημενος με την intel και νομιζω οτι η χρηση που προοριζεται ο υπολογιστης και το bugdet καθοριζουν τις εκαστοτε επιλογες.

Μιας και η τεχνολογια απο τοτε εχει προχωρησει θα ηθελα να ρωτησω ποιες αλλαγες θα μου προτεινατε να κανω με τα σημερινα δεδομενα.

Ο υπολογιστης προοριζεται για γραφειο με κυρια ασχολια την θεαση HD ταινιων και παιχνιδια. Παιχνιδια κυριως οπως pro , nba 2k και rpg.

Διαδικτυακά παιχνιδια οπως πχ LOL αποκλειονται.

Το bugdet ειναι απο 400 εως 500 ευρω. Θα προτιμουσα αγορα απο Ελληνικο μαγαζι και ολα τα parts απο ενα μαγαζι,γιατι το περιβαλον οπου θα μπει ο υπολογιστης ειναι ''περιεργο'' με αυξομειωσεις τασεως ,συχνες στιγμιαιες διακοπες ρευματος, σκονη, κραδασμους και μερικες φορες σχετικα υψηλες θερμοκρασιες.Κουτι, οθονη ποντικι και λοιπα περιφερειακα υπαρχουν.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ωραία όλα αυτά αλλά βασικά δεν δίνεις πληροφορίες. Τι να σου προτείνουμε όσον αφορά τις αλλαγές αν δεν γράφεις τα χαρακτηριστικά του παρόντος συστήματος; Διότι εφόσον μιλάς για αλλαγές πάει να πει ότι υπάρχει κάποιο σύστημα ήδη. Από εκεί και πέρα τι λείπει από το σύστημα που χρειάζεται αναβάθμιση; Μόνο μητρική και επεξεργαστής; Και μνήμη; Και κάρτα γραφικών; Και δίσκος; Και τροφοδοτικό; Τι; Σε ποια περιοχή της Ελλάδας είσαι; Διότι αν είσαι επαρχεία μπορεί να είναι καλύτερα το You που στέλνει με ACS. Αν είσαι Θεσσαλονίκη ίσως να είναι καλή ιδέα το Visionstudio. Αθήνα το e-gate π.χ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για τον ενδιαφερον

Aπο τον παλιο υπολογιστη θα μεινουν μονο τα περιφερειακα και ισως το κουτι. Ολα τα αλλα αποτελουν μαλλον μουσιακο κοματι. Τωρα για την συνθεση οπως αναφερω θελω να πατησω στην ποιο πανω επιλογη/συνδυασμο οπως ειναι στο συγκεγκριμενο review. Η απορια μου ειναι αν αξιζει να παραμεινω σε αυτην την μητρικη ή να παω σε κατι ποιο καινουργιο η πχ αν εχει βγει καποιο μεταγενεστερο μοντελο. Η πχ να αλαξω τον 5800 με τον 6800 η καποιον αλλον μεταγενεστερο χωρις ομως να ξεπερασω το bugdet των 400-500 ευρω.

Περιοχη Αθηνα αλλα εχω την εντυπωση οτι ολα τα μαγαζια στελνουν πανελλαδικα

Link to comment
Share on other sites

CPU 740/750/760 (60-75?)

Μητρική FM2+ (50-80?)

8GB RAM (60-80?)

250X/7770/750/260Χ (90-115?)

PSU Corsair 80+ 400W-500W (45?-60?)

HDD 1TB WD Blue (51?)

356?-461?

π.χ.

Επεξεργαστής (CPU) AMD Athlon II X4 750K (FM2,3.40GHz,4MB) | www.you.gr

Μητρική (Motherboard) Asus A88XM-Plus (FM2+, A88X) | www.you.gr

Μνήμη Kingston DDR3 HyperX Fury Blue 8GB 1866MHz | www.you.gr

VGA AMD ASUS R7260X-DC2OC-1GD5 | www.you.gr

Τροφοδοτικό (PSU) Corsair Builder Series CX500 500W Bronze | www.you.gr

Σκληρός δίσκος (Hard disk) 3,5" Western Digital Blue 1TB SATA3 WD10EZEX | www.you.gr

429.74?

Από το You. Αν ανακατέψεις μαγαζιά ή αν επιλέξεις άλλα εξαρτήματα μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα χρήματα.

π.χ. επειδή τις παραπάνω μνήμες δεν τις έχει ετοιμοπαράδοτες, στο mgmanager υπάρχουν και μάλιστα φτηνότερες

Kingston HyperX FURY Blue Series 8GB DDR3 1866MHz

Edited by yanni
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now